Φωτογραφία: Pexels/rawpixel.com
Φωτογραφία: Pexels/rawpixel.com
ΠΕΡΙ ΑΝΔΡΩΝ

«Μου΄φαγε ό,τι είχα και δεν είχα...»: Όταν ο έρωτας αφήνει τη γυναίκα μόνη κι άφραγκη


«Τον ερωτεύτηκα κι αυτός με κορόιδεψε. Του έδωσα τα πάντα κι εκείνος με εκμεταλλεύτηκε. Τον πίστεψα, τον εμπιστεύτηκα αλλά τελικά μου΄φαγε ό,τι είχα και δεν είχα κι έφυγε... Μου τα πήρε όλα και με άφησε πανί με πανί». 

Την άκουγα αποσβολωμένη. Μιλούσε ακατάπαυστα, άλλοτε με θυμό, νεύρο, πίκρα, απογοήτευση κι άλλοτε με παράπονο και θλίψη. Την μια έκλαιγε και την άλλη γελούσε. Τη μια θυμόταν τα γλυκόλογά του και την άλλη της έρχονταν στον νου οι κοροϊδίες του. 

«Δεν φτάνει που με παράτησε, που με εγκατέλειψε, που δεν θα τον ξαναδώ πια, μου άδειασε και τον τραπεζικό λογιαριασμό. Ο,τι έβγαλα στη ζωή μου, όλες οι οικονομίες μου, έκαναν φτερά». Συνέχιζα να μην πιστεύω στα αυτιά μου. Ακουγα αυτή τη γυναίκα να περιγράφει την ιστορία της και νόμιζα ότι ήταν σενάριο ταινίας. 

Οχι δεν είναι όλοι ίδιοι. Αλλά τέτοιοι άντρες υπάρχουν όσο υπάρχουν γυναίκες να τους τρέφουν... 

«Μου τα πήρε όλα, όλα: Και δεν μιλάω μόνο για τα λεφτά. Μιλάω για την προδοσία. Εχασα την πίστη και την εμπιστοσύνη μου στους ανθρώπους, έχασα την αθωότητα και την καλή μου πίστη, έχασα τον αυτοσεβασμό μου, έπεσα στα μάτια της οικογένειάς μου, των φίλων μου. Επεσα στα μάτια μου. Και τώρα πώς θα καταφέρω να ξανασηκωθώ; Πώς θα μάθω από την αρχή να ζω; Δεν μπορώ να πιστέψω σε κανέναν. Φοβάμαι τον ίδιο μου τον εαυτό...». 

Αλλη μια ερωτευμένη γυναίκα που στη δίνη του πάθους και των συναισθημάτων της, τα χάνει όλα; Η μήπως άλλο ένα θύμα της προσωπικής του ανασφάλειας και της εξάρτησης από έναν άντρα; Αλλη μια γυναίκα που μεγάλωσε με το παραμύθι ότι «ο άντρας ξέρει» και «άστα όλα πάνω του...». Κι όταν τα χάσει όλα, εξευτελισμένη, ταπεινωμένη, πληγωμένη, τα βάζει με όλους τους άντρες.

Οχι δεν είναι όλοι ίδιοι. Αλλά τέτοιοι άντρες υπάρχουν όσο υπάρχουν γυναίκες να τους τρέφουν...