Φωτογραφία: Κατερίνα Μαντά
Φωτογραφία: Κατερίνα Μαντά
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΤΑ

Γιατί μαμά κάποιοι κάνουν τόσο θόρυβο στην παραλία; Η Κατερίνα Μαντά απαντά


Αυτές τις μέρες είμαι διακοπές στη Νάξο, χωρίς τον Παύλο. Όμως, αυτό το καλοκαίρι είχαμε την ευκαιρία να γυρίσουμε αρκετά μέρη ανά την Ελλάδα και να ταξιδέψουμε και με διαφορετικά μεταφορικά μέσα!

Τι μας έκανε εντύπωση; 

Η φασαρία που κάνουν οι άνθρωποι γύρω μας χωρίς ουσιαστικό λόγο και αιτία!

Όλοι χαιρόμαστε που πάμε διακοπές, που φεύγουμε από το κλεινόν άστυ, μακριά από τις υποχρεώσεις μας και κολυμπάμε στην θάλασσα ή σε πισίνα καθημερινά, αλλά οκ...δεν ανεβήκαμε και στο φεγγάρι για να μην μπορούμε να συγκρατήσουμε την χαρά μας και τον ενθουσιασμό μας, ώστε να πρέπει να ενημερωθεί όλη η περιοχή για την άφιξη μας! Νομίζω;

Και αυτή τη φορά το ερώτημα που τιτλοφορεί το άρθρο τέθηκε πρόσφατα. Πριν από δύο εβδομάδες στα Φαλάσαρνα της Κρήτης, ενώ έπαιζε αμέριμνος στην παραλία και γύρω του γινόταν χαμός από πιτσιρίκια που ούρλιαζαν (και οι γονείς αντίστοιχα), ζευγάρια και φίλοι που έπαιζαν ρακέτες θεωρώντας ότι είναι στο Roland Garros κι έχουν τα δεκάδες τετραγωνικά για να ασκήσουν το αγαπημένο τους άθλημα, σα να μην υπάρχει αύριο και φυσικά έπρεπε όλοι να τους θαυμάσουμε και να ανεχτούμε το "τακα-τούκα" επί ώρες, αλλά και να ρισκάρουμε την σωματική μας ακεραιότητα.

Φωτογραφία: Κατερίνα Μαντά
Φωτογραφία: Κατερίνα Μαντά

Γιατί αν έχεις ένα χρόνο να παίξεις ρακέτες ή αποφάσισες τον Αύγουστο του 2018 να μάθεις ... ε, για τους υπόλοιπους δεν είναι και η πιο ευχάριστη κατάσταση.

Κι ως μαμά, όταν φυσικά δεν έχεις την ηρεμία να απολαύσεις ένα βιβλίο γιατί τα παιδιά σου αποσπούν την προσοχή με τα παιχνίδια τους και γιατί - όπως είναι φυσιολογικό- είναι ευκαιρία να περάσεις ουσιαστικό χρόνο μαζί τους, έχεις επιπλέον να αγχώνεσαι και μήπως χτυπήσουν από καμία αδέσποτη μπαλιά.

Κι ίσως επειδή αυτές τις μέρες που ήρθα στη Νάξο για να ηρεμήσω και να παρω δυνάμεις για τον χειμώνα που έρχεται- καθώς ξέρουμε όλοι ότι θα είναι απαιτητικός- η υπομονή μου εξαντλείται πιο εύκολα.

Φωτογραφία: Κατερίνα Μαντά
Φωτογραφία: Κατερίνα Μαντά

Δεν είναι μόνο τα παιδιά που φωνάζουν (κι αυτά μέχρι ένα σημείο τα καταλαβαίνεις γιατί είναι παιδιά, αν και δεν είναι δικαιολογία που δεν έχουν τρόπους και σωστή συμπεριφορά) αλλά κυρίως οι ενήλικες.

Οι γονείς (κυρίως μαμάδες) που φωνάζουν από την μία άκρη της παραλίας στην άλλη στα παιδιά τους να πρόσεχουν, να μην τρέχουν, να φάνε (!), αλλά και οι άλλοι που μιλούν στο κινητό ή στους φίλους τους σα να είναι μόνοι τους στην περιοχή.

Δεν μας ενδιαφέρουν όλους τα επιτεύγματά τους ούτε τα προβλήματα που άφησαν στον γραφείο.

Φωτογραφία: Κατερίνα Μαντά
Φωτογραφία: Κατερίνα Μαντά

Επίσης, κορίτσια... το να μιλάτε δυνατά στο κινητό περιγράφοντας στην κολλητή για τον γκόμενο που σας την έπεσε την παραμονή... δεν είναι η καλύτερη μέθοδος για να προσελκύσετε το ενδιαφέρον του αντικείμενου του πόθου σας στην παραλία.

Αντιθέτως... τον κουράζετε! Αγόρια, ισχύει το ίδιο και για εσάς!

Στείλτε μήνυμα με τις λεπτομέρειες, κι αφήστε μας στην ησυχία μας να απολαύσουμε το μπάνιο μας...

Κατερίνα Μαντά - Αρχισυντάκτρια theK-magazine www.k-mag.gr