Splash/Ideal Image
Splash/Ideal Image
26|11|2018 13:06
SHARE
ΤΟΞΟΤΗΣ

Τοξότης: Γοητευτικός, άπιστος -Tα χαρακτηριστικά του χαρισματικού, του ζωδιακού


Ο Δεκέμβριος μας χτυπά σιγά σιγά την πόρτα! Είναι ο μήνας των εορτών, των λαμπερών στολιδιών, των αρωματικών χειμωνιάτικων γλυκών και της γλυκιάς θαλπωρής κοντά σε αγαπημένους μας ανθρώπους. Τα Χριστούγεννα είναι πολύ κοντά,η πόλη στολισμένη φοράει τα καλά της κι εμείς απολαμβάνουμε την αρχή του χειμώνα, παρέα με τον πύρηνο, περιπετειώδη τοξότη του ζωδιακού.

Ζώδιο του μήνα: Τοξότης

«Το πιο μεγάλο μάθημα στη ζωή, μωρό μου, είναι να μην φοβάσαι τιποτα και κανέναν».
Frank Sinatra 12.12.1915

Από τους πιο γοητευτικούς και χαρισματικούς του ζωδιακού κύκλου, ο Τοξότης (Νοέμβριος 22/23 – Δεκέμβριος 21) κυβερνά τον ένατο οίκο -το σπίτι που εκπροσωπεί την φιλοσοφία, την υψηλή γνώση, τη θρησκεία, τα ταξίδια, την περιπέτεια και το εξωτερικό. Ο κυβερνήτης του είναι ο Δίας, ο πλανήτης της εξάπλωσης, ο οποίος του χαρίζει περισσή ευφυΐα, ευελιξία, ευφράδεια, χιούμορ και εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες. 
Αποτελεί μαζί με τον Κριό και τον Λέοντα την τριάδα των ζωδιών της Φωτιάς που ξεχωρίζουν για τον αυθορμητισμό, την τόλμη, την αποφασιστικότα και τον ενθουσιασμό τους. Ευφυείς, προσηνείς, αλλά και επώδυνα ειλικρινείς, οι Τοξότες θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να διορθώσουν τα προβλήματα των αγαπημένων τους προσώπων, και θα δώσουν πολλά χωρίς να υπολογίσουν το κόστος. Το μεγαλύτερο χαρισμά τους, η αισιοδοξία, τους βοηθάει σε κάθε κίνηση. Πιστεύουν πως το καλύτερο βρίσκεται πάντα ένα βήμα πιο πέρα, κι έτσι χαράζουν την πορεία τους ξεχνώντας το άσχημο -αν υπάρχει- παρελθόν. Ο Τοξότης αποζητά την ελευθερία, τη γνώση και την περιπέτεια, ενώ τον χαρακτηρίζει το ήθος, το ενδιαφέρον για τη φιλοσοφία και τα μυστήρια του σύμπαντος, η πίστη στο ανώτερο καλό, η αισιοδοξία, αλλά και η ανάγκη για δράση και ταξίδια -νοερά ή μη. 

Πόσο δύσκολο είναι να μην αγαπήσει κανείς αυτό το  ανώριμο, γελαστό,ανεύθυνο, χαρούμενο, φιλοσοφημένο ζώδιο! Είναι αδύνατον να μην λατρέψει κανείς την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία, τον ανοιχτό ορίζοντα που ψάχνει πάντα στη ζωή του, τη φιλική συμβουλή του, το χιούμορ, την ευφυία και την έλλειψη πονηριάς και συμφεροντολογικής διάθεσης. Αν ψάχνετε έναν αιώνιο έφηβο, με τάσεις φιλοσοφικής αναζήτησης, αυτός είναι ο Τοξότης. Ως ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, δύσκολα μπορείτε να αντισταθείτε στον ενθουσιασμό και στη χαρά της ζωής (joie de vivre) που τον διαπερνά, καθώς ψάχνει πάντα το Υψηλό, το Μεγάλο, το Ωραίο, το Άπιαστο. Η ματιά του πηγαίνει πάντοτε λίγο πιο πέρα, αφήνοντας πίσω του κάθε τι που είναι πεζό, βαρετό και δύσκολο. Ο Τοξότης είναι γεμάτος αντιθέσεις: πανέξυπνος αλλά και αφελής -ενίοτε και πονηρός, όμως πιάνεται συχνά κορόιδο πιο εύκολα από τους άλλους γιατί εμπιστεύεται και βλέπει το καλό και όχι το κακό -ή μάλλον αρνείται να το δει. Υπερασπιστής των αδυνάτων, πιο εύκολα θα παλέψει για έναν υψηλό σκοπό, παρά για να βάλει τάξη στο ίδιο του το σπίτι. Φιλάνθρωπος αλλά και φιλόζωος, αγαπάει τα ζώα και τους ανθρώπους εξίσου.

Γοητευτικός και χαρισματικός, είναι αρκετά συχνά άπιστος και ασταθής στα ερωτικά του. Ο Τοξότης στην πιο χαμηλή του δόνηση, μπορεί να γίνει χαρτοπαίκτης με την ίδια ευκολία που θα γινόταν ένας πολύ πετυχημένος διπλωμάτης ή Υπουργός Εξωτερικών. Με πολλές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, υψηλό μορφωτικό επίπεδο, αλλά και επιπόλαιο τρόπο διαχείρισης ανθρώπων και καταστάσεων, μπορεί να πει ψέματα με την ίδια ευκολία που θα μιλήσει Ρωσικά, ως διπλός κατάσκοπος. 
Με σύμβολό του το τόξο, κατά πάσα πιθανότητα ψάχνει για την καταλληλότερη έξοδο.

Το φυτό που εκπροσωπεί το ζώδιο του Τοξότη είναι η Βελανιδιά
Το μέρος/όργανο του σώματος στο οποίο αντιστοιχεί το ζώδιο του Τοξότη είναι το συκώτι, οι μηροί και οι γοφοί.
Τα βότανα και τα αρωματικά φυτά που ταιριάζουν στον Τοξότη είναι: μοσχοκάρυδο, κανέλλα, φασκόμηλο 

Foodie Tip: Γεννημένος στο τέλος τους φθινοπώρου, σε μια μεταβατική εποχή που σηματοδοτεί την αρχή του Χειμώνα, ο Τοξότης αγαπά τα εξωτικά πιάτα από κάθε γωνιά της γης, τα σπάνια μπαχαρικά αλλά και τις απλές, καθαρές γεύσεις των φρούτων και των λαχανικών όπως και τα εξαιρετικής ποιότητας υλικά.

 

Χριστίνα Θεοχάρη