fbpx Αγαπητέ Ερρίκο: Πώς αντιμετωπίζεις έναν ανορθόγραφο άνθρωπο; | BOVARY
Αγαπητέ Ερρίκο: Πώς αντιμετωπίζεις έναν ανορθόγραφο άνθρωπο; | 0 bovary.gr
Αγαπητέ Ερρίκο: Πώς αντιμετωπίζεις έναν ανορθόγραφο άνθρωπο; | 0 bovary.gr
SHARE
ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΟΥΣ

Αγαπητέ Ερρίκο: Πώς αντιμετωπίζεις έναν ανορθόγραφο άνθρωπο;


Αγαπητέ Ερρίκο, Είμαι 29 και δεν έχω πολύ καιρό σχέση. Δεν είναι δική μου επιλογή, καθώς θέλω αλλά δεν βρίσκω αυτό που θέλω. Όπως μπορείς να καταλάβεις, περνάω ώρες μιλώντας με τις φίλες μου γι' αυτό. Νιώθω όμως ότι δεν με καταλαβαίνουν. Θεωρούν ασήμαντο αυτό το γεγονός και αναφέρουν τον «αντίλογο», ότι καλά είσαι μόνη σου, ζήσε τη ζωή και την ελευθερία σου κτλ. Βέβαια, όλες τους είναι με κάποιον. Παντρεμένες, αρραβωνιασμένες, με παιδί, συζούν ή έστω έχουν σχέση. Πρέπει συνεχώς να υπερασπίζομαι τις απόψεις μου σε εκείνες που είναι «καλυμμένες». Δεν καταλαβαίνουν ότι για μένα είναι κάτι βαθύτερο από το απλώς «δεν έχω κάποιον». Είναι κουραστικό και δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ, καθώς καταλήγουμε στο να θυμώνω και να τσακωνόμαστε.

Το να θυμώνεις σε τέτοιο βαθμό ώστε να καταλήγεις τσακωμένη με τις φίλες σου είναι άσκοπο και επιπλέον αρκετά δυσάρεστο. Δεν υπάρχει λόγος. Κατανοώ απόλυτα ότι σου φαίνεται πως μιλούν από θέση “ισχύος” ή εκ του ασφαλούς αν προτιμάς. Εντούτοις έχω την εντύπωση πως απλά επιχειρούν να σου υπενθυμίσουν τα θετικά της φάσης στην οποία βρίσκεσαι. Και πράγματι το να είσαι single έχει και τα καλά του. Η ελαφρότητα, η απουσία δέσμευσης, το φλερτ μπορούν να είναι πολύ ευχάριστα στοιχεία στη ζωή μιας νέας γυναίκας όπως εσύ. Δεν σε έχουν πάρει και τα χρόνια. Χαλάρωσε. Είσαι μόλις 29 χρονών και το γεγονός του οτί οι περίσσοτερες φίλες σου είναι δεσμευμένες καταλαβαίνω πως σε αγχώνει, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ετεροπροσδιορίζεσαι σε τέτοιο βαθμό. Εκμεταλλεύσου τα θετικά που και οι φίλες σου, σου υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία και όλα θα έρθουν. Πέρνα καλά, και έπειτα αντί να μπαίνεις σε αντιπαραθέσεις με τον οποιονδήπότε ή να πνίγεσαι στο άγχος και την γκρίνια, σκέψου λίγο πιο αναλυτικά ποιοι είναι οι ανασταλτικοί παράγοντες που εμφανίζονται ως εμπόδια στην επιθυμία σου να έχεις μια ουσιαστική, συντροφική σχέση. Να θυμάσαι πάντως πως και ο παράγοντας τύχη παίζει σπουδαίο ρόλο στο να βρούμε τον κατάλληλο άνθρωπο. Και τέλος πως καμιά φορά όταν κυνηγάμε κάτι με αγωνία, αντί να μας έρθει, το βάζει στα πόδια. 

Γεια σου Ερρίκο. Είμαι η Κ. Ποια είναι η γνώμη σου για τους ανορθόγραφους ανθρώπους; Είναι αμόρφωτοι; Γνώρισα έναν ωραίο τύπο πρόσφατα. Με πολύ χιούμορ, ατάκες, πολύ γλυκός. Δεν έχουμε κάνει τίποτα, ακόμα. Μου στέλνει μηνύματα φουλ στα ορθογραφικά και ξενερώνω. Δεν σου λέω να είναι ο Μπαμπινιώτης ο άλλος, αλλά δεν μπορεί να γράφεις την ησυχία“υσηχια" ή "μένω στην οδός Ηρακλείτου". Είμαι πολύ μπερδεμένη όμως γιατί μου έκανε κλικ.. Περιμένω να μου πεις κι εσύ.
Ευχαριστώ :)

Η χειρότερη. Είμαι τρομερά αυστηρός με την ανορθογραφία αλλά και με οποιοδήποτε γραμματικό λάθος. Γίνομαι επικριτικός και σπαστικός. Είμαι ξεκάθαρα grammar nazi όπως λέει και η νεολαία. Αλλά όλα αυτά δεν σημαίνουν τίποτα. Πιστέψε με καταλαβαίνω πόσο αντιαισθητικό μπορεί να σου φαίνεται ένα ορθογραφικό ή γραμματικό λάθος και όντως μπορεί και τα δύο να υποδεικνύουν μια έλλειψη καλλιέργειας ή “μόρφωσης”. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση πάντως θα σου πρότεινα να το σκεφτείς λίγο σαν το κακό γούστο. Ναι όλα είναι ζήτημα αισθητικής στην τελική αλλά όπως το κακό γούστο βελτιώνεται έτσι βελτιώνεται και η κακή ορθογραφία. Να ξέρεις πάντως το εξής. Από την σύντομη επαφή μου με την επιστήμη της γλωσσολογίας λόγω σπουδών και προσωπικού ενδιαφέροντος μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως η ορθογραφία των λέξεων είναι πολύ σχετική. Για να πειστείς για του λόγου το αληθές, αρκεί να ρίξεις μια ματιά σε κάποιο άρθρο εφημερίδας των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Τώρα που το σκέφτομαι δηλαδή όλα σχετικά είναι σε αυτή τη ζωή. 'Οχι μονο η ορθογραφία. Συνέπως αν σου κάνει το κλικ ή κληκ (sic), προχώρα άφοβα.

Αγαπητέ Ερρίκο,
Είμαι 30 χρονών και διατηρώ σχέση με το αγόρι μου εδώ και 4 χρόνια. Περνάμε τέλεια, συγκατοικούμε, δεν τσακωνόμαστε, δεν θέλει κανείς μας να χωρίσουμε, κάνουμε πράγματα μαζί ΕΚΤΌΣ από αυτό που κάνουν όλα τα ζευγάρια. Το σεξ έχει μειωθεί δραματικά και δυστυχώς έχουμε φτάσει στο να μην το συζητάμε καν σαν πρόβλημα. Απλώς το αγνοούμε και δεν το θίγει κανείς μας. Τι να κάνω; πιστεύεις πως είναι η ώρα να χωρίσω; Πιστεύεις πως υπάρχει λύση;

Υπάρχει. Και είναι μια και οικουμενική. Να δείτε και οι δύο τον ελέφαντα στο δωμάτιο, να παραδεχτείτε πως είναι όντως εκεί και έπειτα να συζητήσετε σαν μεγάλα παιδιά που είστε τί θα κάνετε για να φύγει. Ή να τον διώξετε, ή να τον πάρετε κατοικίδιο τέλος πάντων. Σοβαρά τώρα, καταλαβαίνεις πως δεν θα μπορούσα να γνωρίζω αν επιθυμείτε ο ένας τον άλλο ερωτικά και σεξουαλικά ακόμα, αλλά αν η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι καταφατική τότε το 'χετε. Συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια μετά από κάποιο διάστημα και νομίζω πως είναι και απολύτως φυσιολογικό να μειώνεται η συχνότητα της επαφής. Για να μην σε κουράζω. Αν το κουβεντιάσετε με ειλικρίνεια και αμεσότητα νομίζω θα βρείτε τη λύση. Και αν δεν την βρείτε σημαίνει πως όντως δεν υπάρχει λύση. Πριν αποφασίσεις πάντως να χωρίσεις ή να πάρεις οποιαδήποτε βεβιασμένη απόφαση, δώσε μια ευκαιρία στο διάλογο. Όσο απίθανο κι αν ακούγεται έχει ευεργετικά αποτελέσματα.