Αγαπητέ Ερρίκο: Εχεις νιώσει ποτέ να ντρέπεσαι για τη σχέση σου;  | 0 bovary.gr
Αγαπητέ Ερρίκο: Εχεις νιώσει ποτέ να ντρέπεσαι για τη σχέση σου; | 0 bovary.gr
ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΟΥΣ

Αγαπητέ Ερρίκο: Εχεις νιώσει ποτέ να ντρέπεσαι για τη σχέση σου;


Ερρίκο καλησπέρα. Έχεις νιώσει ποτέ να ντρέπεσαι για τη σχέση σου; Νομίζω ότι ο σύντροφός μου ντρέπεται για μένα. Όταν είμαστε μαζί είναι πολύ τρυφερός και όταν είμαστε με παρέα, μεταλλάσσεται. Δεν με συστήνει σε φίλους, με αποφεύγει. Σκέψου ότι την τελευταία φορά που βγήκαμε με παρέα, ανταλλάξαμε τρεις λέξεις. Είναι πολύ κοινωνικός με όλους αλλά εμένα με έχει στη γωνία και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Όταν του το αναφέρω μου επιτίθεται λέγοντας ότι είμαστε τόσες ώρες μαζί. Που αυτό δεν συμβαίνει γιατί έτσι κι αλλιώς δεν μένουμε μαζί. Είμαι εξαγριωμένη. Γιατί συμβαίνει αυτό με εσάς τους άντρες;

Καλησπέρα και σε σένα. Όχι δεν μου έχει συμβεί ομολογώ. Πρώτον γιατί ντρέπομαι συχνότερα για τον εαυτό μου και έπειτα γιατί είμαι πολύ εκλεκτικός στις επιλογές μου. Πάμε όμως και στο προκείμενο. Καταρχάς κλείνεις την ερώτηση σου με μια τρομερή γενίκευση, ορθότερα με έναν αφορισμό. Δεν συμβαίνει αυτό με εμάς τους άντρες, ή με όλους τους άντρες όπως και τίποτα δεν συμβαίνει με εσάς τις γυναίκες ή με όλες τις γυναίκες. Με ενοχλούν τέτοιου είδους γενικεύσεις γιατί αναπάραγουν ανούσια, αχρείαστα και επιφανειακά στερεότυπα, γιγαντώνοντας το κενό αναμεσά μας. Κι εννοώ τους ανθρώπους. Γιατί όλοι τέτοιοι είμαστε, ίσοι και διαφορετικοί. Μην τα ξαναλέω.. Τώρα σχετικά με τη συμπεριφορά του αγοριού σου. Δεν νομίζω πως ντρέπεται για σένα. Πιθανότερο μου μοιάζει να είναι αμήχανος και να μην μπορεί να χειριστεί την εκάστοτε κοινωνική συνθήκη με σένα να τον συνοδεύεις. Εννοώ ή αυτό είναι ή απλά δεν έχει τρόπους. Εσύ καλά κάνεις και του το επισημαίνεις πάντως. Έχεις κάνει το πρώτο βήμα. Έχεις διαπιστώσει το πρόβλημα και το εκφράζεις. Συνεπώς να το ξαναεκφράσεις. Αν αντιδράσει με νεύρα ή σαν παιδί που θέλει να αποφύγει το μάλωμα, να του εξηγήσεις πως αυτό είναι κάτι που πραγματικά σε ενοχλεί και πως είναι αρκετά απλό να λυθεί. Ας σε συστήσει στους φίλους του, ας επιχειρήσει να σε βάλει στην κουβέντα, ας σκεφτεί τέλος πάντων πως είσαι εκεί μαζί του. Αν καταλάβει πάντως πως αυτό που κάνει σε προσβάλει, σε φέρνει σε αμηχανία και πως στην τελική είναι αγενές, θεωρώ πως θα προσπαθήσει να το διορθώσει. Αν όχι, τί να πω... δεν μένετε και μαζί να έχεις μετακομίσεις και τα συναφή..

Σ.Δ. Καλησπέρα. Είμαι η Σ. 32 ετών. Πριν από έναν χρόνο έφυγα από την Αθήνα για να ξεκινήσω ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Φεύγοντας άφησα πίσω μου μια σχέση κάποιων μηνών με την υπόσχεση ότι θα ξαναγυρίσω και όλα θα είναι όπως πριν. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο έχουν μεσολαβήσει πολλά, μεταξύ των οποίων και ένα φλερτ που κρατάει εδώ και αρκετούς μήνες. Δεν έχω προχωρήσει αλλά νομίζω ότι θα το ήθελα. Αυτός που έχω γνωρίσει είναι πανέξυπνος και με προκαλεί συνέχεια σε mind games. Όμως η σχέση μου στην Αθήνα με κάνει να νιώθω ζεστά και οικεία και φοβάμαι μην χάσω αυτό το συναίσθημα. Δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνω. Πάντα ήμουν αναποφάσιστη απλά τώρα νομίζω το έχω τερματίσει. Ευχαριστώ που με άκουσες.

Θα με βοηθούσε να γνωρίζω αν έχεις ήδη ή σκοπεύεις να επιστρέψεις στην Ελλάδα. Γιατί εικάζω πως το φλερτ που μου αναφέρεις προέκυψε στο εξωτερικό, κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού σου. Όπως και να έχει πάντως, μην είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου. Θέλω να πω πως η αλλαγή τόπου διαμονής δεν είναι και μικρό πράγμα. Όλα καλώς ή κακώς επηρεάζονται αρκετά από τη νέα συνθήκη. Οι σχέσεις μας, τα θέλω μας, η βεβαιότητά μας για ορισμένα πράγματα. Νέος τόπος σημαίνει αναπόφευκτα και νέες εμπειρίες και νέες προσλαμβάνουσες και νέες παραστάσεις. Έχοντας ζήσει για κάποια χρόνια στην Ιταλία σου επιβεβαιώνω πως όντως πολλά αλλάζουν. Ε αυτό συνέβη και σε σένα. Πιθανόν να ήσουν και πριν αναποφάσιστη όπως μου γράφεις αλλά και τι με αυτό; όλοι δεν είμαστε ενίοτε; είναι λογικό να μην θες να χάσεις την σχέση που είχες πριν φύγεις. Σου προσφέρει ασφάλεια, οικειότητα, ζεστασιά, μόνη σου τα λες. Επίσης σου εντείνει και τη σύνδεση με το σπίτι σου, την χώρα σου, που φαντάζομαι θα σου λείπει. Είναι εξίσου λογικό όμως και στη νέα συνθήκη να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, να φλερτάρεις, να θες να αποκτήσεις νέες εμπειρίες. Για να μην σε κουράσω άλλο. Η απόσταση σε μια ερωτική σχέση έχει πολλές και αντικειμενικές δυσκολίες. Θα σου πρότεινα αφού τις διακρίνεις και τις αποδεχτείς να τις συζητήσεις με το σύντροφό σου. Κάτι θα έχει να σου πει κι αυτός. Μπορεί και εκείνος να νιώθει μόνος, μπορεί και εκείνος να έχει την ανάγκη να φλερτάρει ή να το έχει ήδη κάνει. Μπορεί και για εκείνον να έχουν μεσολαβήσει πολλά. Ίσως αυτό ξέρεις να άλλαζε τα δεδομένα λιγάκι. Πάντως συζήτα το. Μιλήστε μεταξύ σας, κάνει καλό. Το γράφω και το ξαναγράφω. Και σε εσένα το προτείνω μετ' επιτάσεως γιατί υποπτεύομαι πως το αγόρι σου στην Ελλάδα σου λείπει αρκετά. Και αυτό θες πραγματικά, την σχέση και την οικειότητα σας. Αυτό το ζεστό συναίσθημα. Όσο και να ψήνεσαι με τα mind games του κόρτε σου.. και αν πέφτω τόσο έξω και δεν συμβαίνει αυτό.. ποιός καλύτερος τρόπος απο μια ειλικρινή και ανοιχτή κουβέντα για να το διαπιστώσεις;

Ρ.Τ. Γεια σου Ερρίκο. Τι βιβλία έχεις διαβάσει τελευταία; Ευχαριστώ

Εγώ ευχαριστώ. Αλλά δεν διαβάζω βιβλία. Συνήθως σκέφτομαι κάτι και μετά διαπιστώνω πως όντως κάποιος σπουδαίος συγγραφέας το έχει γράψει κάπου.

Διαβάστε επίσης: Αγαπητέ Ερρίκο: Με φλερτάρει στο Facebook αλλά στην πραγματική ζωή, τίποτα

Αγαπητέ Ερρίκο: Είμαι 29 και είμαι ανάμεσα σε δύο άνδρες

Αγαπητέ Ερρίκο: «Τον σκέφτομαι επειδή δεν έχω βρει κάποιον άλλον ή δεν βρίσκω επειδή τον σκέφτομαι;»

*Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο info@bovary.gr

Οι ερωτήσεις θα δημοσιεύονται με χρονολογική σειρά