Αγαπητέ Ερρίκο: «Βρεθήκαμε, περάσαμε όμορφα και τώρα με αποφεύγει» | 0 bovary.gr
Αγαπητέ Ερρίκο: «Βρεθήκαμε, περάσαμε όμορφα και τώρα με αποφεύγει» | 0 bovary.gr
ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΟΥΣ

Αγαπητέ Ερρίκο: «Βρεθήκαμε, περάσαμε όμορφα και τώρα με αποφεύγει»


Είχα 3 μήνες σχέση με κάποιον και πριν 2 εβδομάδες περίπου το έληξε. Αφορμή στάθηκε μια δική μου σκηνή ζήλιας. Να εξηγήσω πως τον πρώτο καιρό κατάλαβα πως κάτι έπαιζε με μια άλλη γυναίκα και όταν είδα μήνυμα της στο κινητό του αναγκάστηκε να μου εξηγήσει. Παραδέχτηκε πως είχαν σχέση και λίγο πριν με γνωρίσει (τυχαίο δεν νομίζω) της είχε πει να χωρίσουν, αλλά -πρόσεξε- ήθελε να το κάνει σιγά σιγά και με τρόπο, οπότε εκείνη συνέχιζε να του στέλνει. Με έπεισε να του δώσω μια ευκαιρία και πράγματι δεν ξανάπεσε κάτι στην αντίληψη μου, όμως η εμπιστοσύνη κλονίστηκε και μάλλον την τελευταία φορά το παρατράβηξα. Από εκείνη την ημέρα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κρατάει μια επαφή μέσω facebook και στέλνει μηνύματα μιλώντας περί ανεμών και υδάτων. Μου είπε πως θέλει να με δει και ξανασυναντηθήκαμε. Ήταν ότι πιο άβολο μου έχει συμβεί. Μέσα σε μία εβδομάδα φερόταν σαν να ήμασταν φιλαράκια. Του ξεκαθάρισα πως για μένα είναι πολύ νωρίς να τον δω σαν φίλο παρόλα αυτά όμως συνεχίζει να στέλνει σε άκυρες ώρες άκυρα πράγματα και τα post όλο νόημα στο fb που μου δίνουν ελπίδες. Τι θέλει τέλος πάντων; Παίζει μαζί μου;

Δεν νομίζω πως παίζει μαζί σου. Νομίζω πως ενδεχομένως να είναι απλά επιφυλακτικός μετά τις σκηνές ζηλοτυπίας σου ή τέλος πάντων να έχει αποφασίσει όντως πως είναι καλύτερο να μείνετε φίλοι. Ή θα μπορούσε να σκέφτεται να το πιάσετε από την αρχή. Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον 10 ακόμα πιθανά σενάρια, μην σου πω 100.. που θέλω να καταλήξω; άσε τις εικασίες και τις υποθέσεις εργασίας στην άκρη και βάλε τα όρια σου. Πρώτα στον εαυτό σου κι έπειτα και σε εκείνον. Αν εσύ δεν θες επικοινωνία, ξεκαθαρισέ του το. Για να το κάνεις όμως οφείλεις πρώτα να είσαι σίγουρη εσύ. Αν ασχολείσαι όμως με τα πόστ του (τα όλο νόημα - όχι τα απλά), αναζητώντας ελπίδες στην οθόνη δεν θα βγάλεις άκρη. Συνεπώς. Ειλικρίνεια και αμεσότητα στην επικοινωνία. Και προς τα μέσα και προς τα έξω. Κι όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

Ερρίκο γειά σου, ο φίλος μου είναι κοινωνικός και κάθε φορά που βγαίνουμε έξω θα πιάσει την κουβέντα με άνδρες και γυναίκες. Με τους άνδρες δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά με τις γυναίκες φρικάρω, γιατί οι περισσότερες το περνάνε στο φλερτ και εγώ εκνευρίζομαι. Και ζηλεύω και θυμώνω κι από όλα, αλλά δεν λέω τίποτα. Κάποιες φορές του έχω πει ότι δεν μου αρέσει αυτό και μου απαντάει ότι είμαι υπερβολική και ότι απλά είναι κοινωνικός και τίποτα άλλο. Εγώ όμως το θεωρώ αυτό φλερτ και όχι κοινωνικότητα. Ποια είναι η γνώμη σου;

Καλά δεν τον έχω γνωρίσει και προσωπικά τον άνθρωπο αλλά μάλλον για κοινωνικότητα ακούγεται. Τώρα το πως αντιδρούν τα αγόρια και τα κορίτσια στην εξωστρέφεια του συντρόφου σου είναι (ψιλο)δικό τους θέμα. Άρα. Χαλάρωσε, χαλαρώστε δηλαδή όλες και όλοι και μην ψάχνετε προβλήματα. Γιατί είναι γνωστόν τοις πάσι πώς όποιος ψάχνει, βρίσκει.

Γεια σου Ερρίκο. Με λένε Εβίτα και είμαι 32 ετών. Είσαι πολύ ωραίος τύπος και αυτά που λες με βοηθούν. Και τώρα μια ερώτηση-ανατροπή. Ποιο είναι το προσωπικό σου μότο. Τι σκέφτεσαι κάθε φορά που θα τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελες; Αν έπρεπε να διαθέτουμε ένα μόνο «όπλο» για να προχωράμε μπροστά, ποιο πιστεύεις θα ήταν αυτό; Θέλω πολύ διαβάσω τα λόγια σου. Ειμαι σε μια φάση ζωής που σιγά σιγά τα αλλάζω όλα. Και τα λόγια ανθρώπων με γνώσεις και συναίσθημα μου κάνουν καλό. Σε φιλώ. 

Εβίτα σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δυστυχώς θα σε δυσαρεστήσω και ενδεχομένως θα σε απογοητεύσω κιόλας. Δεν είμαι σε θέση να περικλείσω ή να συμπυκνώσω το “νόημα” της ζωής σε μια φράση. Ούτε μπορεί ενα μότο να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Όποιος ισχυρίζεται μάλιστα πως διαθέτει αυτό το χάρισμα, φαντάζομαι θα είναι ή φιλόσοφος ή τσαρλατάνος. Κι εγώ δεν είμαι τίποτα από τα δύο. Το μόνο που μπορώ να σου πω, εν είδει συμβουλής είναι πως αφού βρίσκεσαι σε μια φάση που τα αλλάζεις όλα, απλά μην τα αλλάξεις όλα όλα. Εννοώ κάτι σε έφερε μέχρι εδώ, κάποια στοιχεία σου σε οδήγησαν μέχρι αυτό το σταυροδρόμι, εσύ σε έφερες στο σημείο της αλλαγής ή εστω της επιθυμίας για αλλαγή. Άρα κράτα άθικτο τον ψυχικό και συναισθηματικό σου πυρήνα. Αυτός είναι το μόνο “όπλο” σου απέναντι στον κόσμο. Η αλήθεια σου. Αυτή φύλαξε την σαν πολύτιμο θησαυρό, μοιράσου την με εκείνους που την κέρδισαν και την αξίζουν, προστάτευσέ την από εκείνους που θέλουν να την λεκιάσουν και προχώρα. Με τα μάτια ανοιχτά και με περιέργεια για την μαγεία της ύπαρξής μας. Που δεν είναι άλλη από το γεγονός του ότι δεν υπάρχει τελικά κάποιο ιδιαίτερο ή συγκεκριμένο νόημα. Ούτε πειστικές απαντήσεις. Μόνο πειστικές ερωτήσεις. Κάντες κι όλα θα πάνε καλά.


Αγαπητέ Ερρίκο. Είμαι 29 και κάτι παίζει με ένα παιδί εδώ και λίγο καιρό. Μιλάμε, φλερτάρουμε, υπάρχει κάτι κτλ. Μετά κόπων και βασάνων (δικών μου) βρεθήκαμε μόνοι μας στο σπίτι μου. Και ενώ περάσαμε ωραία και οι δύο, μετά από λίγες ημέρες θεωρώ ότι άρχισε να με αποφεύγει. Περιμένω πάνω από το κινητό ένα μήνυμα που δεν έρχεται. Τον ρώτησα μετά από λίγο καιρό μήπως δεν θέλει και μου απάντησε πώς θα μου έλεγε αν δεν ήθελε. Και το μήνυμα που δεν έρχεται, είναι ένα μήνυμα ε; Θέλω να του πω κάποια πράγματα για το τι θέλω άλλα δυστυχώς δεν μου έχει δοθεί η ευκαιρία...

Τις ευκαιρίες τις δημιουργούμε. Δεν τις περιμένουμε. Πες του αυτά που θέλεις και μην βασανίζεσαι. Το πολύ πολύ να μην θέλετε τα ίδια πράγματα. Συμβαίνει και δεν έγινε και κάτι τρομερό. Όπως θα σου έλεγε και ο Σοφοκλής (ο σπουδαίος τραγικός ποιητής της κλασικής αρχαιότητας -όχι κάποιος γνωστός μου) “ Θαρσεί. Λέγων τ' αληθές ου σφαλεί ποτέ.”  Ήτοι, έχε θάρρος· όταν λες την αλήθεια, δεν θα κάνεις ποτέ λάθος.