Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
AIRBNB ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

Σαν βγεις στον πηγαιμό για το νησάκι, να εύχεσαι να βρεις κάπου να μένεις


Αναζήτηση επιτυχής: Βρέθηκαν 87 καταλύματα για το μήνα Αύγουστο. 

Και έχει φτάσει λοιπόν αυτή η εποχή του χρόνου που ολοκληρώνονται πλάνα και σχέδια για τις καλοκαιρινές διακοπές. Εκείνες τις μαγικές 10-15 ημέρες του Αυγούστου δηλαδή, που μοιάζει σαν να πατιέται αυτόματα ένα κουμπί slow-motion στην καθημερινότητα. Με τον ίδιο αυτόματο τρόπο λοιπόν, η ζωή μεταφέρεται σε full-motion σε νησιά, παραθαλάσσια, ευάερα, ευήλια και δροσερά μέρη. 
Και αφού λοιπόν μιληθούν, συμφωνηθούν και εγκριθούν οι άδειες, ξεκινάει ο σχεδιασμός των διακοπών. Έχεις βρει τον προορισμό καθώς και τις εναλλακτικές, έχεις διαλέξει τα δρομολόγια και τις διαδρομές που βολεύουν και ξεκινάει το σημαντικότερο task πριν αφήσεις την ασφάλεια της πρώτης κατοικίας.
Η ανεύρεση καταλύματος. 
Αφού λοιπόν εξαντλήσεις τα δωμάτια που σου προτείνουν γνωστοί και φίλοι ξεκινάς να αναζητάς στο χάος, το ιντερνέτ, με πρώτο κριτήριο τη διαθεσιμότητα. Καθότι πρόκειται για ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα βεβαίως-βεβαίως, ιδιαίτερη σημασία έχουν και άλλες λεπτομέρειες, όπως τα άτομα, το budget και η απόσταση από και προς τα κεντρικά σημεία. Οπότε πάμε. Η διαδικασία, γνωστή.  

Search - See Results: Βρέθηκαν 87 θησαυροί, με βάση τα κριτήρια της αναζήτησής σας. 
Δεν φαντάζεσαι τι μπορεί να σε περιμένει σε αυτά τα αποτελέσματα. 

Ναι, σίγουρα περιμένεις να βρεις αυτό το μέρος που για κάποιες ημέρες θα είναι η στέγη της ανεμελιάς και της ξεγνοιασιάς σου. Ναι, υπάρχουν πολλά αξιόλογα δωμάτια, ξενοδοχεία, rooms-to-let, καταλύματα, ξενώνες, cottages, βίλες, μεζονέτες και δώματα για να μείνεις. Ναι. Φτιαγμένα με μεράκι και με τη βοήθεια επαγγελματιών. Ναι. Διακοσμημένα με αισθητική που σου δημιουργούν το συναίσθημα πως δε θα θέλεις να φύγεις! 

Αυτό που δεν περιμένεις να δεις όμως είναι κάποια δωμάτια, μέρη, καταλύματα βγαλμένα από τον κόσμο της φαντασίας. Σε ένα παράλληλο σύμπαν λοιπόν, κατά πάσα πιθανότητα αρχιτέκτονες, curators, διακοσμητές και ιδιοκτήτες που «πιάνει το χέρι τους» μελετούν διεξοδικά και γεννιούνται αριστουργηματικά καταλύματα. Και όχι, μη βιαστείς να σκεφτείς πως ισχύει το value-for-money. Τις πιο πολλές φορές πρόκειται για σπίτια που «κάθονται» και είναι βγαλμένα από το χρονοντούλαπο, δεν ανακαινίζονται καν και διατίθενται προς ενοικίαση. Άλλες πάλι, η ανακαίνιση είναι αφηρημένη τέχνη και εκεί δεν υπάρχουν κανόνες. 

Και αν όλα αυτά θεωρείς πως είναι λουσμένα με υπερβολή και εμπάθεια, ένεκα του καύσωνα και που ακόμη δε βρίσκομαι σε νησί, δες παρακάτω. 
Με βάση τη διακόσμηση και τη διαρρύθμιση αναδιατυπώσαμε τα κείμενα όπως θα έπρεπε να αναγράφονται στο site του κάθε καταλύματος!

Οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα είναι από διάφορες μηχανές αναζήτησης για καταλύματα σε νησιά των Σποράδων, Κυκλάδων και Ιονίου. Αμ πως.

Airbnb
Airbnb

Για τη διακόσμηση του παραδοσιακού μας σπιτιού, ακολουθήθηκαν tips από το βιβλίο «Ο πιο ανατρεπτικός συνδυασμός χρωμάτων & print: Try this at home!»

Airbnb
Airbnb

«Ο χάρτης του σπιτιού βρίσκεται στο τζάκι. Εάν δεν καταφέρετε να βρείτε το δρόμο προς το υπνοδωμάτιο, κοιμηθείτε στην ξαπλώστρα.»

Airbnb
Airbnb

«Αποδράστε σε μια ειδυλλιακή καλοκαιρινή όαση»

Airbnb
Airbnb

«Βυθιστείτε στην απόλυτη χαλάρωση και απαγκιστρωθείτε από την καθημερινότητα» 

Airbnb
Airbnb

«Βρεθείτε κοντά στη φύση και απολαύστε την άγρια ομορφιά!» 

Airbnb
Airbnb

«Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε και να φροντίσουμε κάθε σας ανάγκη!»

Ναι, there is no place like home, ποτέ και πουθενά. Όμως υπάρχουν αμέτρητα μέρη να μείνεις που θες να επιστρέφεις ξανά και ξανά και στο τέλος δε θες να τα αποχωριστείς. Και αν δεν σε κερδίζει πάντα η αισθητική, κάποιες φορές μένουν και αυτά λίγο στην καρδιά σου -κυρίως  για τη φιλοξενία και την φροντίδα των ανθρώπων που γνωρίζεις εκεί. 

Η μεγαλύτερη αλήθεια είναι όμως πως μικρή σημασία έχουν όλα αυτά, μπροστά στην πανανθρώπινη αλήθεια της δύναμης του καλοκαιριού.
Ναι, στο τέλος πάντα θα επιστρέφεις στο δωμάτιο για ένα ντους και έναν ύπνο -άντε και λίγο βεραντάδα-. 

Αλλά τίποτα δε θα σου χαραχθεί περισσότερο στο μυαλό στις καλοκαιρινές διακοπές από τις στιγμές με αλάτια στα μαλλιά, άμμους στα πόδια και ήλιο στα μάτια. Τις στιγμές που η μόνη σου έγνοια είναι να ανανεώνεις συχνά το αντιηλιακό σου και να καταφέρεις να μετρήσεις τις φακίδες στη μύτη σου, πριν το επόμενο μακροβούτι, όσο τα τζιτζίκια, ακούραστα, συνθέτουν άλλο ένα τραγουδάκι. 

Καλές βουτιές, καλές διακοπές, καλές διαμονές!