Ερρίκος Μπους «Ερρίκο, πού βγαίνουν τα ωραία αγόρια στην Αθήνα;» | 0 bovary.gr
Ερρίκος Μπους «Ερρίκο, πού βγαίνουν τα ωραία αγόρια στην Αθήνα;» | 0 bovary.gr
ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΟΥΣ

Ερρίκος Μπους «Ερρίκο, πού βγαίνουν τα ωραία αγόρια στην Αθήνα;»


Είμαι η Αναστασία. 33 ετών και πρόσφατα γνώρισα κάποιον που μου αρέσει και από ό,τι όλα δείχνουν του αρέσω κι εγώ. Είναι στην ηλικία μου και έχει 2 παιδιά από τον γάμο του, τώρα έχει χωρίσει. Μου ζήτησε να πάμε διακοπές σε ένα μέρος όπου πάνε κυρίως συνταξιούχοι και οικογένειες για να είναι κοντά με τα παιδιά. Εγώ θα πάρω 10 μέρες άδεια και σκεφτόμουν κάποιο νησάκι και ξεκούραση μαζί του. Αλλά τώρα νιώθω ότι με έχει εγκλωβίσει. Τι να κάνω; Πώς να του το πω;

Ο εγκλωβισμός είναι επιλογή. Διότι από τα δεδομένα που μου αναφέρεις στην ερώτησή σου δεν συνάγω ότι υπήρξε κάποιος εξαναγκασμός. Μου γράφεις χαρακτηριστικά “μου ζήτησε”. Το ζητάω αφήνει αρκετό χώρο για κουβέντα και για να κάνουμε και μια αναγωγή στα ετυμολογικά χαρακτηριστικά των λέξεων (που έχουν τόση σημασία) θα σε παραπέμψω στη λέξη συζητάω ή συζήτηση (αν προτιμάς τα ουσιαστικά). Ζητάω λοιπόν κι έπειτα συζητάω. Και για να 'χουμε καλό ρώτημα για να το πω λαικά. Μιλάτε καθόλου μεταξύ σας (συζητάτε) πριν μου στείλετε ερωτήσεις;


Ερρίκο γεια σου, δώσε μου τα φώτα σου. Πού βγαίνουν ωραία αγόρια στην Αθήνα; Έρχομαι από Καβάλα για σπουδές και έχω άγριες διαθέσεις. χαχαχαχ. Χωρίς πλάκα, γράψε μου ωραία μέρη για φλερτ. Φαίνεσαι να τα ξέρεις αυτά.

Η καταγωγή σου με δυσκολεύει αρκετά. Και για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες φυσικά. Απλά η πόλη σας έχει την φήμη και το όνομα (σόκιν αστείο) πως πρόκειται για μια από τις πλέον ερωτικές, φλέρτι και παιχνιδιάρικες πόλεις στην Ελλάδα. Συνεπώς εκεί αποδίδω και τις άγριες διαθέσεις σου. Και θα σου πω επ' αυτού πως αυτές αρκούν, όπου κι αν βρίσκεσαι. Γιατί το φλερτ απαιτεί πρωτίστως ανθρώπους έτοιμους να το κάνουν. Κι εσύ μοιάζεις πανέτοιμη.

Αγαπητε Ερρίκο, είμαι με κάποιον μεγαλύτερο μου εδώ και 5 μήνες. Τελευταία συμπεριφέρεται περίεργα. Οταν μιλάμε στο τηλέφωνο μοιάζει να έχει νεύρα και βιάζεται να κλείσει, ενώ τον πρώτο καιρό με έπαιρνε εκείνος σε κάθε ευκαιρία.
Γενικά ενώ είμαι δυναμική σαν άνθρωπος και το έχω δείξει και σε εκείνον υπάρχουν φορές που αισθάνομαι οτι με ένα τρόπο προσπαθεί να μου επιβληθεί. Οταν κάπου διαφωνούμε παίρνει ένα δασκαλίστικο ύφος και παριστάνει το μπαμπά μου (να πω εδώ οτι μεγάλωσα χωρίς το μπαμπά μου), πράγμα που δε συνήθιζε ακόμα και αν κάτι έλεγα οι θα το κάνω όπως θέλω εγώ το έβρισκε ας πούμε χαριτωμένο. Τώρα θα πει κάτι για να με μειώσει (έτσι το αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον), να με υποβαθμίσει και ατάκες όπως «στα λεγα εγώ», «δεν κάνεις καλά» ή για πράγματα που μου αρέσουν «αυτά είναι βλακείες» κλπ. Όλα αυτά με ρίχνουν (στην αρχή ίσως κ εγώ δεν τα έπαιρνα πολύ σοβαρά) και νομίζω ότι το απολαμβάνει μέχρι που σκέφτηκα μήπως αντί να φύγει προσπαθεί να με κάνει να απομακρυνθώ εγώ.Περνάει φάση, του έφυγε ο έρωτας ή απλά πρόκειται για έναν χειριστικό άνθρωπο; Μπλέξαμε!

Ο σύντροφός σου δεν ακούγεται καθόλου χειριστικός. Συγγνώμη που θα στο χαλάσω. Είναι εμφανέστατα επικριτικός και αυστηρός. Κι επειδή κι εγώ είμαι τέτοιος σου λέω πως δεν υπάρχει καμία διάθεση χειρισμού πίσω από την αυστηρή κριτική. Απλά μειωμένα όρια δεκτικότητας. Και ναι στην αρχή φυσικά έβρισκε τα πάντα χαριτωμένα όπως κι εσύ φαντάζομαι. Γιατί έτσι συμβαίνει στην αρχή, όλα είναι λίγο θολά, όλα μοιάζουν υπέροχα κάτω από αυτό το αδιόρατο πέπλο του ενθουσιασμού. Για να πάω όμως και στο θέμα νεύρα, θεωρώ πως δεν συνδέεται με την επικριτική συμπεριφορά του. Μπορεί την συγκεκριμένη περίοδο να είναι λίγο πιο πιεσμένος, λίγο πιο αγχωμένος. Τον έχεις ρωτήσει αν κάτι τον ζορίζει; αν όχι, κάντο. Θα βοήθησει. Σε κάθε περίπτωση και επειδή είστε πλέον κάποιο καιρό μαζί, είναι απολύτως λογικό η σχέση σας να αποκτά και χαρακτηριστικά ρουτίνας, καθημερινότητας τέλος πάντων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και εκεί πρέπει να εντοπίσεις / εντοπίσετε τις προσπάθειές σας. Στη δημιουργία μιας ομαλής και λειτουργικής καθημερινότητας με αμοιβαίες υποχωρήσεις, ειλικρινή επικοινωνία και συνεννόηση. Όπου τα όποια χαρακτηριστικά και των δύο σας δεν θα αντιμετωπίζονται με καχυποψία και αρνητικότητα (ακόμα και τα κακά). Και στο λέω αυτό γιατί κλείνεις την ερώτησή σου με τη λέξη μπλέξαμε... εαν μπλέξαμε (κι εσύ σίγουρα ξέρεις καλύτερα) τότε εύκολα ξεμπλέκουμε κιόλας χωρίζοντας και πηγαίνοντας παρακάτω. Εάν όμως δεν μας αρέσει αυτό, τότε καθόμαστε με ψυχραιμία και δουλεύουμε την σχέση μας. Relationship rules 1 0 1 .