Είναι η ευτυχία απόφαση ή το μαγικό ραβδί της τύχης; 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ

Είναι η ευτυχία απόφαση ή το μαγικό ραβδί της τύχης; 

Λιτά, συμπυκνωμένα, to the point, η Κατερίνα Τσεμπερλίδου, μας προτρέπει να πάρουμε την απόφαση να είμαστε ευτυχισμένοι.

Πολλοί και πολλές από μας, δεν έχουν κατασταλάξει στο τι σημαίνει ευτυχία για αυτούς. Άλλοι, πάλι, ακόμα και να το ξέρουν , βάζουν εμπόδια στην ευτυχία τους, αναβάλλοντας, υποσυνείδητα, να είναι ευτυχισμένοι. 

Και οι περισσότεροι από μας, περιμένουν από εξωτερικούς παράγοντες ( έναν ιππότη, ένα μεγάλο έρωτα, μια δουλειά, μια κοινωνική κατάσταση, τα χρήματα ) ή από την εύνοια της τύχης ( ένα λαχείο, μια σύμπτωση, ένα ευχάριστο γεγονός ) για να τους φέρει την ευτυχία.

Δεν σκέφτονται ,όμως, ότι ο εξωτερικός παράγοντας που δημιούργησε την αιτία ευτυχίας, μπορεί να εκλείψει, να αποσυρθεί, να λήξει, να φύγει και η πηγή ευτυχίας να στερέψει!!! Ή, ότι η τύχη, μπορεί να κάνει νέα γυρίσματα και να μοιράσει ατυχίες. 

Έχεις παρατηρήσει πώς εκφράζονται όλοι για την ευτυχία; " Την κυνηγάνε", τη θεωρούν " ένα άπιαστο όνειρο", " ψευδαίσθηση", ένα σύνολο " από στιγμές". Σαν να μην υπάρχει ευτυχία

Πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγε κάποιος ότι η ευτυχία υπάρχει! Όπως περιγράφω στο βιβλίο μου: " Η Ευτυχία είναι Απόφαση ", η ευτυχία του καθένα μας εξαρτάται από 3 παράγοντες: 1. Ορμόνες 2. Εξωτερικά γεγονότα 3. Εμάς τους ίδιους.

Αν πάρουμε την απόφαση να είμαστε ευτυχισμένοι, επηρεάζουμε, με τη στάση μας απέναντι στα γεγονότα, την ευτυχία μας. Προσπαθούμε να δημιουργούμε καθημερινές ευκαιρίες για να νιώθουμε ευτυχισμένοι και , όταν συμβούν δυσάρεστα ή ατυχίες, τις αντιμετωπίζουμε με θετική σκέψη! 

Αν αγαπάς τη ζωή σου, το λιγότερο που έχεις να κάνεις, είναι να πάρεις την απόφαση να είσαι ευτυχισμένος/η!

 

Κατερίνα Τσεμπερλίδου, blogger και συγγραφέας των βιβλίων Η Ευτυχία είναι Απόφαση , Τα Μονοπάτια της Ευτυχίας και Ψυχική Μπουγάδα