Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

«Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε βιβλίο στείλτε μας mail» -Η συγκινητική ανάρτηση του εκδότη της «Διόπτρας»

Με μία συγκινητική ανάρτηση στα social media, ο εκδότης της «Διόπτρας» Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, καλεί τους Έλληνες να μείνουν στο σπίτι λόγω κορωνοϊού και μοιράζεται τα δικά του άγχη, την ελπίδα αλλά και τις ιδέες προκειμένου να ξεπεράσουμε πιο ανώδυνα τον εγκλεισμό.

Ο ίδιος μένει στο σπίτι και κάνει ό,τι μέχρι τώρα δεν προλάβαινε με τα παιδιά του γνωρίζοντας ωστόσο ότι όλο αυτό μπορεί να έχει μια ομορφιά, ωστόσο είναι και πάρα πολύ δύσκολο.

Τα βιβλία μας θωρακίζουν λέει ο εκδότης και δεν έχει καθόλου άδικο μιας και αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε ένα βιβλίο μπορεί να είναι ο πιο σπουδαίος σύντροφος. Μάλιστα, ο κύριος Παπαδόπουλος απευθύνεται σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν βιβλία και τους προτρέπει να στείλουν ένα mail ώστε ο εκδοτικός οίκος να τους στείλει δωρεάν e-books.

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου:

Χαίρετε.

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και κατά πάσα πιθανότητα δεν με γνωρίζετε. Είμαι ο εκδότης της Διόπτρα.
Σας στέλνω αυτό το μήνυμα τώρα, σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, για να σας γράψω μερικά απλά λόγια που σίγουρα γνωρίζετε ήδη. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα γίνει, αλλά είμαι βέβαιος −και αισιόδοξος− ότι αν ακολουθούμε τις εντολές των αρχών και των γιατρών, αυτή η δοκιμασία
θα τελειώσει και θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε και πάλι τη ζωή μας. Οι εβδομάδες που θα χρειαστεί να μείνουμε μέσα μπορεί να είναι δύσκολες, αλλά είναι μια μικρή αναλογικά θυσία και, ταυτόχρονα, η καλύτερη επένδυση για το μέλλον.
Κι εμείς εδώ στη Διόπτρα είχαμε προγραμματίσει δεκάδες εκδηλώσεις, συναρπαστικά ταξίδια σε εκθέσεις του εξωτερικού, συναντήσεις με σπουδαίους συγγραφείς, όμως όλα αυτά αναγκαστικά μένουν στην άκρη γιατί υπάρχει κάτι σημαντικότερο:

Να μείνουμε σπίτι! Όχι μόνο για τους εαυτούς μας, αλλά για όσους είναι γύρω μας, και για όσους κινδυνεύουν περισσότερο. Γνωρίζω ότι είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση και όλοι μας θέλουμε να βγαίνουμε και έξω. Τι κάνω εγώ;
Περνάω περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου (τα μεγαλύτερα είναι 6 ετών), μαθαίνουμε να μαγειρεύουμε, μαθαίνουμε να τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας, φτιάχνουμε χειροτεχνίες, κάνουμε γυμναστική, πλένουμε τα χέρια μας, διαβάζουμε βιβλία, πολλά βιβλία.
Και τους έχω υποσχεθεί ότι όταν όλα τελειώσουν καλά, θα πάμε μια μεγάααλη εκδρομή στην Κέρκυρα για να δουν τους παππούδες τους, αφού το ταξίδι στην Κύπρο για να δουν τους άλλους παππούδες τους ακυρώθηκε.

Ναι, δεν είναι όλα εύκολα. Καθόλου ίσως. Και πολλές φορές στο σπίτι η σύζυγός μου τρελαίνεται όταν δεν ξέρει τι να κάνει με τα παιδιά (είναι και πολλά). Κι εγώ το ίδιο κάποιες άλλες, αλλά τότε μου έρχεται στο μυαλό η εικόνα κάποιου ηλικιωμένου που με κοιτάζει και μου ζητάει: βοήθησέ με να ζήσω λίγο ακόμα, θέλω να μυρίσω τα λουλούδια της άνοιξης, δεν θέλω να φύγω μόνος χωρίς να μπορώ να πω αντίο. Και αυτός ο ηλικιωμένος ή κάποιος από τις ευπαθείς ομάδες μπορεί να είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας ή κάποιος δικός μας.

Αν είστε μόνοι στο σπίτι και δεν έχετε κάποιον κοντά σας, μιλήστε στο Internet με φίλους. Ακόμα ακόμα, ελάτε στη σελίδα της Διόπτρα στο FB και στείλτε μας ένα μήνυμα να συζητήσουμε για βιβλία ή για ό,τι άλλο σας απασχολεί.

Αν είστε καλά, σκεφτείτε μήπως κάποιος φίλος, παππούς ή γιαγιά αισθάνονται μόνοι και κάντε τους ένα τηλεφώνημα.

Τα βιβλία, πιστεύω, θωρακίζουν την ψυχή μας σε στιγμές σαν αυτήν.

Αν δεν έχετε οικονομική δυνατότητα να προμηθευτείτε κάποιο βιβλίο, στείλτε μας απλά ένα mail στο ebooks@dioptra.gr και θα σας στείλουμε δωρεάν ebooks για να σας κρατήσουν λίγη συντροφιά. Σε αυτή τη συγκυρία μένουμε σπίτι, αλλά κανείς από τους γύρω μας δεν πρέπει να είναι μόνος.

Αυτό το μήνυμα δεν είναι μόνο από εμένα τον Κωνσταντίνο, αλλά είναι και από τη Γλυκερία, την Ερμιόνη, την Κάλλια, τον Διονύση, τον Γιώργο, τον Κώστα, τη Γεωργία, τον Δημήτρη, την Κωνσταντίνα, τον Πάνο, την Αλεξάνδρα και πάρα πολλούς ακόμα της οικογένειας της Διόπτρα.

Σας ευχαριστούμε θερμά που διαβάσατε το θρεντ μας.

Με την αγάπη μας,
Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
CEO, Εκδόσεις Διόπτρα

#menoumespiti