Τζένη Μπαλατσινού
Φωτογραφία: Ινσταγραμ/Ξεννυ_Βαλατσινου
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΖΕΝΗ

Για εσένα που ονειρεύεσαι να κάνεις παιδί στα 49


Τι ωραία είδηση η εγκυμοσύνη της Τζένης Μπαλατσινού! Τι χαρά μπορεί να βιώνει μια γυναίκα που περιμένει να γεννηθεί το παιδί της. Τι ευτυχία να έρθει στον κόσμο ένα ακόμη μωράκι. Πόση ελπίδα δίνει η είδηση στις γυναίκες που έχουν περάσει τα 40 ή τα 45 ή ακόμα και τα 50 και προσπαθούν να κάνουν παιδί.

Αυτές είναι κάποιες μόνο από τις σκέψεις που θα ήθελα να κάνουν οι γυναίκες. Οι σκέψεις που κάνω εγώ και οι γύρω μου. Κουβέντα δεν θα πω για όσους δεν τους αφορά το θέμα, για όλους αυτούς τους Δικαστές του πληκτρολογίου που ξέρασαν χολή κάτω από τα ποστ προσπαθώντας να το παίξουν ανώτερα όντα, όπως προσπάθησαν κάποτε οι Ναζί. Εκεί τους κατατάσσω. Δεν τους βλέπω. Και θα ήθελα να έρθει πολύ σύντομα η στιγμή που όλες οι γυναίκες θα πάψουν να τους βλέπουν. H στιγμή που όλοι τους θα γίνουν τόσο μικροί που τελικά θα εξαφανιστούν.

Εσύ που ονειρεύεσαι να κάνεις παιδί. Ναι εσύ που είσαι μόνη σου και απελπίζεσαι ότι δεν θα βρεις ποτέ κάποιον. Μην απελπίζεσαι. Πάλεψέ το με όλες σου τις δυνάμεις. Διεκδίκησέ το. Εσύ που προσπαθείς χρόνια να κάνεις παιδί. Συνέχισε. Αν το θες πολύ, μην σταματήσεις. Εσύ που μεγάλωσες χωρίς να το καταλάβεις, εϊ δεν μεγάλωσες. Ωρίμασες. Εσύ που νιώθεις ότι είναι πια αργά. Δεν είναι ποτέ αργά. Αυτό μας διδάσκει η Τζένη και κάθε Τζένη στον πλανήτη.

Μην ασχολείσαι με το τι θα πουν οι άλλοι, η κοινωνία, οι δίπλα, οι γνωστοί και οι άγνωστοι. Ποιος χέστηκε για την άποψή τους; Εσύ; Εγώ όχι.

Πάρε δύναμη, πάρε θάρρος από όλες αυτές τις γυναίκες που ζουν τη ζωή τους όπως ακριβώς θέλουν, χωρίς τις υποδείξεις των άλλων, χωρίς τις προσταγές της κοινωνίας (είμαστε στο 2020, δουλεύεις σαν το σκυλί, δεν έχεις ανάγκη κανέναν). Αλίμονο αν ο κύριος Μπάμπης ο συνταξιούχος καθορίσει πότε θα γίνεις μητέρα ή αν η Αλέκα που έχει τρία παιδιά από τα 24 θεωρεί ότι δεν έχεις δυνάμεις να μεγαλώσεις ένα μωρό. Αλίμονο αν αφήναμε κάθε άσχετο να κατευθύνει τη ζωή μας, είτε θέλουμε παιδιά είτε όχι.

Δεν χρειαζόμαστε άλλους Δικαστές. Υποστηρικτές χρειαζόμαστε. Ανθρώπους να μας νοιάζονται και νόμους να μας ενθαρρύνουν. Μέχρι τότε, και μέχρι να το καταφέρουμε, έχουμε μόνο η μία την άλλη. Ας είμαστε ενωμένες.

SHARE