«Δεν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη, από την αγάπη που έχουμε για το φαγητό» είχε πει κάποτε ο θεατρικός συγγραφέας και βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Τζορτζ Μπέρναρντ Σω, που παρά την τροφή που του έδινε απλόχερα η Τέχνη, ο ίδιος αγαπούσε λίγο παραπάνω αυτή που έμπαινε στο πιάτο του.
Πιθανότατα γι’ αυτό ο Nobu Mastuhisa μου αποκάλυψε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ότι οι πελάτες του στο τέλος πάντα τον ευχαριστούν «Στα εστιατόριά μου, όταν οι πελάτες τελειώνουν το φαγητό, έρχονται και με ευχαριστούν. “Γιατί με ευχαριστείτε;” τους ρωτάω “Εσείς κάνατε κράτηση, εσείς ήρθατε στο εστιατόριο, εσείς πληρώσατε. Εγώ θα έπρεπε να σας ευχαριστήσω” και τότε μου απαντούν “Όχι, Nobu, δεν καταλαβαίνεις πόσο πολύ εκτιμούμε το φαγητό”»...
Το ραντεβού με τον Ιάπωνα σεφ, δόθηκε στο Matsuhisa Athens, μια ιδιαίτερα ζεστή ημέρα. Χτισμένο σε ένα εμβληματικό σημείο, στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το εστιατόριο, έχει βάλει στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, τη δύναμη του ιαπωνικού πολιτισμού και τη γοητεία της Fusion κουζίνας.