Η Τζίνα Κωνσταντοπούλου. Φωτογραφία: Εύα Βαρβεροπούλου
Η Τζίνα Κωνσταντοπούλου. Φωτογραφία: Εύα Βαρβεροπούλου
BEING ME

Being Me: Η Δήμητρα Δανίκα μεταμόρφωσε την Τζίνα Κωνσταντοπούλου σε κορίτσι χαμαιλέοντα


Για τον Βιτάντζελο Μοσκάρντα, όλα ξεκίνησαν από ένα κοίταγμα στον καθρέφτη: η ανακάλυψη μιας καινούριας και άγνωστης εικόνας τού εαυτού του, ενός νέου «εγώ», που ποτέ δεν θα μπορέσει να δει έτσι όπως το βλέπουν οι άλλοι, όλοι εκείνοι που τον κοιτάζουν με τα δικά τους μάτια και του προσδίδουν, καθένας με τον τρόπο του, τη δική τους πραγματικότητα. 

Στο έσχατο μυθιστόρημα του Λουίτζι Πιραντέλο «Ένας, κανένας και εκατό χιλιάδες», ο ήρωας αιφνιδιάζεται από την αναφορά της γυναίκας του στην στραβή του μύτη και ξεκινά να ερευνά από την αρχή την ταυτότητά του. 
Αυτό που είμαστε δεν είναι απαραίτητο ότι το βλέπουν οι άλλοι. Και αυτό που βλέπουν οι άλλοι σε εμάς, είναι πιθανό να μην το βλέπουμε εμείς. 

Από τις αναζητήσεις του Σικελού νομπελίστα το 1926, μεταφερόμαστε στο 2019 και σε μια πιο σύγχρονη προσέγγιση αυτής ακριβώς της ανάγκης να εξωτερικεύσουμε το πώς βλέπουμε (ή θα θέλαμε να βλέπαμε) τον εαυτό μας. 

Being Μe

Η hair expert Δήμητρα Δανίκα, «παντρεύει» το σήμερα με την αιώνια αναζήτηση του ποιοι είμαστε πραγματικά, μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον και άρτια δομημένο πρότζεκτ, με το όνομα Being Me. «Το πρότζεκτ Being Me, μιλάει για την αυθεντικότητα και την μοναδικότητα των γυναικών και για το πώς μπορούν να εκφραστούν -και με πoια μέσα- μέσα από την εικόνα τους» μου λέει η Δήμητρα. «Τα μαλλιά, τα ρούχα, το στιλ μας έχει κάτι να αφηγηθεί για εμάς. Μέσα από την προσωπική ιστορία της κάθε γυναίκας η οποία προκύπτει από τις αναμνήσεις τα βιώματα και τα συναισθήματά της, αντλείται η έμπνευση για το “make over” και για το χτίσιμο της ιστορίας το οποίο αποτυπώνεται σε κινούμενη εικόνα από την Ηλιάννα Μεϊντάνη και ως φωτογραφία στο φακό της φωτογράφου Εύας Βαρβεροπούλου» καταλήγει η Δήμητρα. 

Η Τζίνα Κωνσταντοπούλου. Φωτογραφία: Εύα Βαρβεροπούλου
Η Τζίνα Κωνσταντοπούλου. Φωτογραφία: Εύα Βαρβεροπούλου

Πώς έγινε όμως η αρχή; Ποια ήταν η γυναίκα που ενέπνευσε τη Δήμητρα να δει τη γυναίκα με μια πιο δημιουργική ματιά; Μου απαντά «Η δική μου ιστορία που είχε ως πηγή έμπνευσης την Μαντάμ Σουσού. Αυτή με ενέπνευσε στο να δημιουργήσω την δική μου ενότητα πριν κάποια χρόνια για το site μου, προσκαλώντας γυναίκες των οποίων επιμελούμαι την εικόνα, να γράψουν την δική τους ιστορία. Τότε ήταν που συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι να συνομιλεί η εσωτερική με την εξωτερική μας εικόνα για να νιώθουμε άνετα με το ποιοι είμαστε».

Η μεταμόρφωση της Τζίνας Κωνσταντοπούλου

 

 

Αφορμή για την γνωριμία μου με τη Δήμητρα και αυτή την παρουσίαση του πρότζεκτ, στάθηκε η Communication Manager της Calin Group (Calzedonia, Intimissimi, Falconeri και Tezenis) Τζίνα Κωνσταντοπούλου. Μια δυναμική, επιδραστική γυναίκα, γνωστή για την επιτυχημένη πορεία της στον χώρο των εκδόσεων. 
Η Δήμητρα Δανίκα κατάφερε να βγάλει την πολυσχιδή προσωπικότητα της Τζίνας Κωνσταντοπούλου στην επιφάνεια με ένα πραγματικά αριστουργηματικό βίντεο. Πώς ήταν αυτή η συνεργασία; ρωτάω τη Δήμητρα «H Tζίνα είναι μια γυναίκα αυθεντική και δοτική. Δεν φοβήθηκε να αφεθεί στην ιστορία που χτίσαμε μέσα από το αφήγημα της με την ηθοποιό Μαίρη Λούση μέσα από μια πολύ δημιουργική διαδικασία. Με τη Τζίνα υπήρχε από την αρχή ενθουσιασμός και αμοιβαία εμπιστοσύνη» μου λέει η Δήμητρα καθώς εγώ χαζεύω για 50ή φορά το βίντεο και τον χολιγουντιανό «αέρα» της Τζίνας και σκέφτομαι πως θα μπορούσε άνετα να είχε ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού. «Κάθε φορά η διαδικασία του Being Me είναι ένα μικρό πάρτι. Είναι η χαρά που παίρνουμε και δίνουμε όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτό. Είναι ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία στο να μπαίνουμε κάθε φορά σε ένα διαφορετικό κόσμο, τον κόσμο των γυναικών του Being Me» καταλήγει η Δήμητρα.

Η Τζίνα Κωνσταντοπούλου. Φωτογραφία: Εύα Βαρβεροπούλου
Η Τζίνα Κωνσταντοπούλου. Φωτογραφία: Εύα Βαρβεροπούλου

Τελικά η αλλαγή δίνει αυτοπεποίθηση σε μια γυναίκα; ρωτάω τη Δήμητρα «Για εμένα, η εικόνα που προκύπτει μέσα από την αλλαγή για να είναι επιτυχημένη και να δίνει αυτοπεποίθηση πρέπει να λειτουργεί ως μεταμόρφωση και όχι ως μεταμφίεση» μου απαντά, συνεχίζοντας «Αυτό που αγαπώ στην δουλειά μου είναι κάθε φορά να προσπαθώ -μέσα από την επικοινωνία που έχω με τις γυναίκες που αναλαμβάνω- να χρησιμοποιώ τον γενικό κανόνα ως ένα πλαίσιο αναφοράς όπου μέσα σ’ αυτό σχεδιάζω, δημιουργώ την ατομική εικόνα, δηλαδή όχι αυτό που είναι «σωστό» αλλά αυτό που ταιριάζει στην καθεμία. Μέσα από αυτό το τρόπο προκύπτει κάθε φορά και κάτι διαφορετικό όπως και με τα βίντεο του Being Me».

Για περισσότερα «Being Me» βίντεο ακολουθήστε την Δήμητρα Δανίκα

Instagram

YouTube

Facebook

Dimitradanika.gr