Η ιστορία της Καρολίνας Πελενδρίτου ξετυλίγεται μέσα από το INTERSPORT #Womanism και μας γεμίζει αυτοπεποίθηση | 0 bovary.gr
Η ιστορία της Καρολίνας Πελενδρίτου ξετυλίγεται μέσα από το INTERSPORT #Womanism και μας γεμίζει αυτοπεποίθηση | 0 bovary.gr
OWN YOUR CONFIDENCE

Η ιστορία της Καρολίνας Πελενδρίτου ξετυλίγεται μέσα από το INTERSPORT #Womanism και μας γεμίζει αυτοπεποίθηση


«Δεν μπορώ, φοβάμαι, ντρέπομαι, δεν θα τα καταφέρω, είναι αδύνατο, αποκλείεται να το κάνω, οι υπόλοιποι είναι καλύτεροι από μένα».

Βλέπετε κι εσείς κάπου ανάμεσα σε αυτές τις φράσεις τον εαυτό σας; Έχετε νιώσει κι εσείς να θέλετε κάτι πάρα πολύ, να βάζετε όλες σας τις δυνάμεις για να το πετύχετε, αλλά λίγο πριν το τέλος να κάνετε πίσω, χαρίζοντας τη θέση σας σε κάποιον άλλο;

Για τη γυναικεία αυτοπεποίθηση έχουν γραφτεί βιβλία, έχουν γυριστεί ταινίες και ντοκιμαντέρ, έχουν γίνει αναλύσεις και άλλες τόσες συζητήσεις. Παρ’ όλα αυτά, αμέτρητες γυναίκες ακόμη και σήμερα δίνουν τον δικό τους αγώνα να ισορροπήσουν ανάμεσα στις επιθυμίες και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας. 

Συναισθήματα ενοχής ή προσωπικής ανεπάρκειας, διλήμματα, άγχος, ανασφάλεια. Για τις σύγχρονες γυναίκες οι πολλαπλοί ρόλοι είναι μια πρόκληση. Ο χρόνος δεν επαρκεί και η ισορροπία αρχίζει να χάνεται. 

Δεν υπάρχουν μαγικά φίλτρα, η αυτοπεποίθηση προέρχεται από μέσα μας. Αυτή την αυτοπεποίθηση η οποία μικραίνει όλα τα εμπόδια που συναντάμε μπροστά μας, αυτή που μάς επιτρέπει να γίνουμε η καλύτερη version του εαυτού μας, μάς μετέδωσε η δις Παρολυμπιονίκης, Καρολίνα Πελενδρίτου μέσω του INTERSPORT #Womanism. 

Η Καρολίνα Πελενδρίτου και τα υπόλοιπα κορίτσια του #Womanism
Η Καρολίνα Πελενδρίτου και τα υπόλοιπα κορίτσια του #Womanism

Όταν η 16χρονη Καρολίνα, άρχισε να έχει προβλήματα όρασης, ο κόσμος γύρω της κατέρρευσε. Αθλήτρια από μικρή, η ίδια δεν μπορούσε και δεν ήθελε να πιστέψει αυτό που της συνέβαινε. Το πρόβλημά της επιδεινωνόταν, δυσκολεύοντας την καθημερινότητά της και -το χειρότερο για την ίδια εκείνη την εποχή- τις προπονήσεις της στο κολύμπι. Τι έκανε; Έκρυβε το πρόβλημα, θεωρώντας ότι αυτό θα εξαφανιστεί. 

«Ως εκείνη τη στιγμή, η μειωμένη μου όραση ήταν βαθιά κρυμμένο μυστικό και απόλυτο ταμπού για μένα. Οι επιδόσεις μου συνεχώς χειροτέρευαν, αλλά η άρνηση της πραγματικότητας ήταν μια αδιαπραγμάτευτη και ψυχολογική σανίδα σωτηρίας μου. Δεν το αποδεχόμουν άρα δεν υπήρχε… Τότε η μητέρα μου, ενημερώθηκε για την ύπαρξη του Παραολυμπιακού Αθλητισμού, αλλά εγώ λόγω της άρνησής μου δεν ήμουν ακόμα έτοιμη για κάτι τέτοιο. Τελικά, το 2002 στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Μάντσεστερ, δέχτηκα να κολυμπήσω τόσο στους Αγώνες των αρτιμελών αθλητών όσο και σε αυτούς με αναπηρία» αποκαλύπτει η Καρολίνα. 

Η απόφασή της δύσκολη. Την άρνησή της στη νέα συνθήκη ζωής, πλήρωσαν -εκτός από την ίδια- και οι αγαπημένοι της άνθρωποι. Η μητέρα και η αθλητική ψυχολόγος της Καρολίνας, έδωσαν τον δικό τους αγώνα προκειμένου να «σπρώξουν» την αθλήτρια ξανά στην πισίνα και την ίδια τη ζωή. 

 

 

«Τη στιγμή που -τελικώς- εκκινούσα από το βατήρα για τον αγώνα των αθλητών με αναπηρία, είχα πια αποδεχτεί να ξεκινήσω έναν επίπονο διάλογο με τον εαυτό μου, για το πρόβλημά μου και τότε ένα νέο, τεράστιο κεφάλαιο άνοιγε στη ζωή μου.

Όχι καλύτερο, όχι χειρότερο, απλώς αληθινό.
Ο διάλογος ακόμα συνεχίζεται… όμως αυτό που έχω καταλάβει μέχρι τώρα, είναι πως ό,τι και αν μας συμβαίνει δεν πρέπει στιγμή να χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας και την πίστη στον εαυτό μας» καταλήγει η Καρολίνα.

Στα 32 της χρόνια πια, κατάφερε αυτό που θεωρούσε ακατόρθωτο, καταρρίπτοντας το ένα μετά το άλλο πανελλήνια και πανευρωπαϊκά ρεκόρ. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα τα βραβεία, είναι ότι ξαναβρήκε την χαμένη της αυτοπεποίθηση. Έγινε πιο δυνατή. Πίστεψε στον εαυτό της. Αυτή την πίστη θέλει τώρα να μεταδώσει σε καθεμία από εμάς ξεχωριστά.

Μαζί με την Καρολίνα και το Own your Confidence, το INTERSPORT #Womanism σε προτρέπει να ανακαλύψεις και τους υπόλοιπους πυλώνες του. Το Own your Time με τη Ντορέττα Παπαδημητρίου, το Own your choices, με την Ελευθερία Ζούρου, το Own your Style, με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, το Own your Health, με την Κέλλυ Λαμπροπούλου και το Own Your Body, με την Βασιλική Μιλλούση. 

Έξι γυναίκες σύμβολα μιας εποχής που θέλει τη γυναίκα σε δεκάδες ρόλους. Σε αυτούς τους ρόλους καλούνται όλες καθημερινά να ανταποκριθούν με αυτοπεποίθηση, αντιμετωπίζοντας κάθε πρόκληση. Ανακάλυψε όλες τις ιστορίες στο womanism.intersport.gr και βρες ξανά την ανεξάντλητη δύναμη που κρύβεις μέσα σου.

Σε έναν όχι και τόσο διαφορετικό στίβο, αυτόν της ζωής, η INTERSPORT στέκεται δίπλα στις γυναίκες, αφουγκράζεται τις ανάγκες τους, μπαίνει στα παπούτσια τους, τις εμψυχώνει. 

Στο INTERSPORT #Womanism, σε θέλουμε μαζί μας. Όχι απλά ως σύμμαχο αλλά μέλος ενεργό.

Για φέτος, η εταιρία θα διαθέσει 400 δωρεάν μετρήσεις οστεοπόρωσης σε γυναίκες. Για να μπορέσει όμως να γίνει πραγματικότητα αυτή η επιθυμία, σε χρειαζόμαστε. Στήριξε τη δράση ανεβάζοντας στο Facebook ή στο Instagram σου μια φωτογραφία με το δικό σου γυναικείο πρότυπο είτε είναι μια διάσημη γυναίκα, είτε η μητέρα και η αδελφή σου, γράφοντας τους λόγους που την επέλεξες και προσθέτοντας τα hashtags #womanism #challenge.

Επίσης, προσφέρει σε όλες τις γυναίκες κουπόνι αξίας 10 ευρώ για αγορές άνω των 60 ευρώ, στο e-shop, γράφοντας απλά τον κωδικό WOMANISM στο πεδίο ή σε ένα από τα 50 καταστήματα της INTERSPORT αναφέροντας το WOMANISM στο ταμείο.

Η Καρολίνα είναι σύμβολο του INTERSPORT #Womanism και η φωνή χιλιάδων γυναικών εκεί έξω. Όλων αυτών των γυναικών που περπατάνε δίπλα μας, που τρέχουν φορώντας τα αθλητικά παπούτσια τους, των γυναικών που δεν χρειάζονται τίποτα άλλο παρά μόνο την αυτοπεποίθησή τους και ένα απλό γυναικείο T-shirt για να λάμψουν. 

Έλα να δημιουργήσουμε όλες μαζί μια αλυσίδα αυτοπεποίθησης. Own your confidence γιατί μπορείς!