Ms. Thimble
Ms. Thimble
MS. THIMBLE

Ms.Thimble -Μια «δαχτυλήθρα» δημιουργεί μοναδικές τσάντες από φελλό και φέρνει νωρίτερα το καλοκαίρι


Η Κωνσταντίνα Κωνσταντινοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα και σπούδασε νοσηλευτική.

Ωστόσο, ένα βράδυ πριν από τέσσερα χρόνια, που είχε τις «μαύρες» της, έπιασε τη ραπτομηχανή και γνώρισε έναν διαφορετικό κόσμο... Από τότε, όταν οι δείκτες σημάνουν 12, μεταμορφώνεται στην Ms. Thimble, μια δαχτυλήθρα, και δημιουργεί...

Είχα την τύχη να γνωρίσω την συνονόματη, μέσω του αδερφού της και φίλου μου. Μου μίλησε για τις υπέροχες και πρωτότυπες δημιουργίες της, κυρίως τις τσάντες από φελλό που φτιάχνει...

Η ίδια μιλά στη BOVARY για την ζωή της ως «δαχτυλήθρα» και τις μοναδικές δημιουργίες της από το ελληνικό brand Ms. Thimble...

«Περίπου τέσσερα χρόνια πριν, αφού διαπίστωσα πώς μπορούσα να πατήσω έστω δύο γαζιά στη μηχανή, χωρίς να έχουμε παράπλευρες απώλειες, έφτιαξα και την πρώτη μου τσάντα. Η κατασκευή της ήταν ένα “mix and match” ραψίματος και ξηλώματος καθώς τότε δεν είχα ιδέα τι έκανα…Χρειάστηκα μία εβδομάδα για να φτιάξω την πρώτη μου τσάντα, μια απλή ώμου. Μετά, η μία έφερε την άλλη και σταματημό δεν είχα. Έπειτα ήρθαν τα μαθήματα σχεδιασμού και κατασκευής τσάντας στην Αθήνα, που έκαναν τα πράγματα πιο εύκολα και ακόμα πιο ενδιαφέροντα».

Περίπου τέσσερα χρόνια πριν, έφτιαξα και την πρώτη μου τσάντα

«Σαν παιδί έφτιαχνα τσάντες για τις κούκλες μου στη μηχανή της γιαγιάς. Αλλά από τότε δεν είχα ξαναπλησιάσει μηχανή ώσπου πριν από τέσσερα χρόνια, τα παντοφλάκια (μαξιλαράκια ποδιών όπως τα λέω εγώ) έγιναν η αφορμή για ένα καινούριο κύκλο δημιουργιών».

«Αρχικά ξεκίνησε σαν χόμπι, σαν παιχνίδι, σιγά-σιγά όμως γινόταν όλο και πιο έντονο κομμάτι της καθημερινότητας μου... Μέχρι που η δημιουργικότητα ήρθε για να μείνει στη ζωή μου και η επαγγελματική μου ενασχόληση ήταν πια μονόδρομος».

Αρχικά ξεκίνησε σαν χόμπι, σαν παιχνίδι

Τι είναι όμως η Ms. Thimble και τι σημαίνει γι’ αυτήν; Η ίδια έχει την απάντηση.

«Σαν λέξη θυμίζει ράψιμο αλλά δεν ράβει, σαν εργαλείο ραπτικής προστατεύει, αλλά δεν φοράνε δαχτυλήθρα όλοι όσοι ράβουν. Αυτά τα χαρακτηριστικά με έλκυαν και συνεχίζουν να με ελκύουν».

Δαχτυλήθρα: Σαν λέξη θυμίζει ράψιμο αλλά δεν ράβει

«Ο φελλός με γοητεύει σαν υλικό: Η υφή του, η όψη του σε ταξιδεύει στο δάσος. Επιπλέον, είναι ένα υλικό φιλικό προς περιβάλλον το οποίο κατασκευάζεται αφαιρώντας τον φλοιό του δέντρου (φελλοφόρος βελανιδιά), χωρίς να κοπεί ή να καταστραφεί το ίδιο. Ενδεικτικά, μια φελλοφόρος βελανιδιά ζει έως και 300 χρόνια και μπορεί να μας δίνει το φλοιό της κάθε 10-15 χρόνια. Ακόμη, τα χαρακτηριστικά του δέρματος του φελλού, όπως η ανθεκτικότητα του στο βάρος και το νερό, η ελαφρότητα του, η δυνατότητα του να καθαρίζεται εύκολα με ένα βρεγμένο πανί, το καθιστούν ιδανικό υλικό για την κατασκευή μιας τσάντας».

«Εκτός από τον φελλό, αναζητώ υλικά τα οποία φέρουν ένα κομμάτι φυσικού τοπίου. Πρόσφατα, γνώρισα ένα πολύ ενδιαφέρον υλικό, το πάνελ από φύλλα ελιάς, το οποίο κατασκευάζεται από την Liofyllo. Επιπλέον τα βαμβακερά υφάσματα με τα χρωματιστά μοτίβα τους βρίσκονται ανάμεσα στα αγαπημένα μου υλικά».

Ο φελλός με γοητεύει σαν υλικό

«Επιλέγω καθαρές γραμμές με μια μποέμικη αισθητική. Σχεδιάζω τσάντες πλάτης, ώμου, φακέλους και χιαστή, λαμβάνοντας υπ’ όψιν μου ότι η τσάντα είναι περισσότερο ένα πολύτιμο εργαλείο παρά ένα αξεσουάρ».

Η τσάντα είναι περισσότερο ένα πολύτιμο εργαλείο παρά ένα αξεσουάρ

«Εκτός από τσάντες, φτιάχνω μαξιλαράκια ποδιών, κυρίως σαν χόμπι. Έχουν μια ξεχωριστεί θέση στις δημιουργίες μου, καθώς μου θυμίζουν πώς ξεκίνησα και πώς βρέθηκα να περπατώ σε αυτά τα δημιουργικά βήματα».

«Θεωρώ την ύπαρξη δυσκολιών αφορμή εξέλιξης και αισθάνομαι τυχερή γιατί οι δικοί μου άνθρωποι είναι δίπλα μου σε όλη αυτή την πορεία».

Φτιάχνω μαξιλαράκια ποδιών, μου θυμίζουν πώς ξεκίνησα

«Η κατασκευή ενός e-shop είναι στα επόμενα βήματά μου, καθώς το Internet μου δίνει την δυνατότητα να συνδεθώ με ανθρώπους από πολύ διαφορετικές περιοχές».

«Δε νομίζω πώς το φόρτε μου είναι οι συμβουλές, αλλά αν έπρεπε να πω κάτι στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με χειροποίητες δημιουργίες, θα έλεγα: Επέλεξε αυτό που αγαπάς και δημιούργησε με πάθος».

Ms. Thimble:

Facebook: Ms. Thimble

Instagram: Ms. Thimble

Eshop: Jamjar