Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιώργος Πανόπουλος αφηγείται τη ζωή του και αποκαλύπτει στο Bovary.gr τις προβλέψεις για τα ζώδια του Αυγούστου


Ο Γιώργος Πανόπουλος δεν χωράει σε καλούπια: Δημοσιογράφος στα χρόνια των life style περιοδικών, γοητεύθηκε στη συνέχεια από την Αστρολογία. Και με την πένα του έκανε την διαφορά –κάθε Πέμπτη στην Athens Voice. Τώρα ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα, με το μεταπτυχιακό της Ψυχοθεραπείας στο χέρι. Γεννήθηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος. Μένει στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης.   

«Είμαι παιδί του κέντρου. Εχω γεννηθεί στην Ακαδημία Πλάτωνος. Κάποια στιγμή μετακόμισα προς τα πάνω, Μελίσσια, Νέο Ηράκλειο, αλλά αυτό ήταν αφύσικο για μένα. Το έκανα γιατί ήταν κοντά οι δουλειές. Γι΄αυτό και επέστρεψα στο κέντρο, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Ανοίγω τα παράθυρα και μπαίνει μέσα η πόλη. Κατεβαίνω κάτω και βρίσκομαι κοντά σε ανθρώπους. Στην εξοχή αισθανόμουν συνταξιούχος και ήταν νωρίς για μένα. 

Ανήκω σε μια γενιά που βρίσκεται με το ένα πόδι στον παλιό κόσμο και με το άλλο στον καινούργιο, μονίμως στο μετέωρο βήμα του πελαργού. Η γειτονιά μου είχε χώμα και πολλά παιδιά, παίζαμε μαζί, κλέφτες και αστυνόμους, ανεβαίναμε στα δένδρα. Εκεί πήγα σχολείο. Από μικρός έλεγα ότι θα γίνω συγγραφέας. Με το που μπήκα στο Γυμνάσιο έγινα ένας μικρός διανοούμενος. Σινεμά, ταινίες, βιβλία. Διάβαζα πολύ, ακατάστατα τα διαβάσματά μου. Από την Παναγιά των Παρισίων ως τον Θάνατο στη Βενετία, και μετά Σαρτρ, Ολιβερ Τουίστ, Καβάφης. Αλλά και Ηρώδειο, θέατρο, πολύ θέατρο. Στην παρέα, ο καθένας ήθελε να γίνει κάτι, ηθοποιός, συγγραφέας, στιχουργός. 

Το πάρτυ τελείωσε, σκέφτηκα. Και το ένοιωσα από μέσα μου, σπλαχνικά

Εγώ πήγα στην Φιλοσοφική, ήθελα να γίνω φιλόλογος. Πάντα ήθελα να μαθαίνω και να σπουδάζω. Τώρα, πήρα ένα μεταπτυχιακό στην συνθετική ψυχοθεραπεία και από εδώ και πέρα θα την εξασκώ. 

«Επαγγελματικά ξεκίνησα την δημοσιογραφία με το Κλικ. Είχε προηγηθεί και το Δημοσιογραφικό Εργαστήρι. Τι ήθελα; Να γράφω. Εμεινα στον χώρο από το 1988 ως το 2002. Εφυγα πάνω στην στιγμή που τα πράγματα άρχιζαν να χαλούν. Δούλεψα στα περιοδικά του Κωστόπουλου και σε άλλα, Marie Claire, Elle, Playboy, πέρασα από Το Βήμα, έκανα ραδιόφωνο. 

Γιατί σταμάτησα; Τα χρόνια εκείνα πήγαινα πολύ καλά επαγγελματικά, ανέβαινα... Το επόμενο βήμα θα ήταν να σκοτώσω τον Κωστόπουλο (!!!), λέω γελώντας. Ενοιωσα ότι κάποια στιγμή όλο αυτό έφταε στο τέλος. Το πάρτυ τελείωσε, σκέφτηκα. Και το ένοιωσα από μέσα μου, σπλαχνικά. Δεν φαινόταν απ΄έξω -δεν είχε φανεί ακόμα. Εγώ όμως έφυγα, έφυγα την στιγμή που ήταν στο πίκ του όλο αυτό. 

Είχα κουραστεί από το life style. Κάποια στιγμή τα πράγματα που κοροϊδεύαμε, αρχίσαμε να τα κάνουμε εξώφυλλα. Ενώ στις αρχές και στα μέσα του ΄90 το χιούμορ μας ήταν σχεδόν πανκ. Παίρναμε όλη την κοσμική ζωή, όλους τους καλλιτέχνες και τους χτυπάγαμε ανελέητα, με χιούμορ -και γελάγαμε. Ημασταν τρελαμένα παιδιά που τα κοροϊδευαμε όλα αυτά, σχεδόν χωρίς συναίσθηση. Και βέβαια ενοχλούσε όλο αυτό». 

«Παράλληλα το ζούσαμε και βγάζαμε πολλά λεφτά. Οι αμοιβές μας ήταν τότε όσο ενός διευθυντή τραπέζης. Κάναμε ταξίδια. Ουσιαστικά το λανσάραμε αυτό -ταξίδια, ωραία ρούχα, καλό φαγητό. Ο Κωστόπουλος ήταν εκείνος που έδινε την κατεύθυνση, Είχε ανέβει στο κύμα. Ηταν και μέσα και έξω. Απλώς κάποια στιγμή επικράτησε ο νεοπλουτισμός. Δεν υπήρχε κάτι άλλο. 

Τι είναι η Αστρολογία; Ουσιαστικά είναι να συντονιστείς με τον ρυθμό της ζωής, με τις εποχές του χρόνου

Προσωπικά ποτέ δεν αφέθηκα. Πρέπει όμως να πω ότι μέσα στα περιοδικά εκείνης της εποχής, πρώτα στο ΚΛΙΚ και μετά στο ΝΙΤRO, βάζαμε και κομμάτια σαν δοκίμια -περί βλακείας, ας πούμε... Και οπίσθια και δοκίμιο περί βλακείας. 

Με τον Κωστόπουλο δεν τσακωθήκαμε ποτέ. Μια Τρίτη βράδυ τον χαιρέτησα και την επομένη δεν πήγα. Εχουμε κρατήσει επαφή. Για μένα είναι συγγενής, αδελφός. Μου πρόσφερε πολλά. Ως τότε δεν είχα ασχοληθεί με την Αστρολογία. Χάζευα τα ζώδια όπως όλοι μας. 
Φεύγοντας από την δημοσιογραφία έμεινα στο NITRO FM. Ημουν μεσοτοιχεία με την Αση Μπήλιου -σαββατοκύριακα νομίζω. Πηγαίνοντας λίγο νωρίτερα στην εκπομπή, άρχισα να μιλάω με την Αση και να την ρωτάω τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Ολο και την ρωτούσα ώσπου κάποια στιγμή μου λέει, “Σαν να σε ενδιαφέρει όλο αυτό. Αντί να στα λέω εγώ, να σου φέρω κανένα βιβλίο;”. Ανοιξα τα βιβλία και είπα στον εαυτό μου “Αυτό είμαι. Από εδώ και πέρα θα σηκώνομαι το πρωί για να ασχοληθώ με την Αστρολογία”. Ουσιαστικά όλο αυτό άγγιξε μέσα μου την ανάγκη μου για γνώση». 

Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης

«Η Αση μου έφερε τα βιβλία της Liz Greene, μιας μεγάλης αστρολόγου, η οποία αντιμετωπίζει την αστρολογία, τα ζώδια από την ψυχολογική τους πλευρά. Αυτό έδινε ένα βάθος που μου κίνησε το ενδιαφέρον. 

Τα πρώτα χρόνια αναρωτιόμουν αν ταίριαζα σ΄αυτό τον χώρο.. Κατέληξα όμως ότι στην ζωή υπάρχει η Κατίνα, υπάρχει και η Παξινού, κι αυτό με μαλάκωσε

Ενάμιση, δύο χρόνια μετά που άρχισα να ασχολούμαι με αυτό, βγαίνει η Athens Voice. Τα παιδιά που την έφτιαξαν -προέρχονταν από το ΚΛΙΚ, μου πρότειναν να συνεργαστώ σ΄αυτό το free press. “Τι θες να κάνεις;” “Την στήλη με τα άστρα”... Με κοίταξε έκπληκτη η Σταυρούλα (σ.σ. Παναγιωτάκη) -είχα συνηθίσει την έκπληξη των άλλων, αλλά μου είπε ΟΚ. Κι έτσι ξεκίνησα. Ηθελα όμως, με το γράψιμο και τις γνώσεις μου, να μην γίνω ένας ακόμα αστρολόγος. Εχουν περάσει περίπου δέκα πέντε χρόνια από τότε. Μαζί άλλαξε σταδιακά και η δική μου ζωή. 

Τι είναι η Αστρολογία; Ουσιαστικά είναι να συντονιστείς με τον ρυθμό της ζωής, με τις εποχές του χρόνου. Σε μαθαίνει να κολυμπάς ανάλογα με τις περιστάσεις. Στην ουσία η Αστρολογία είναι αυτό που μπορεί να κάνει ο καθένας μας, είναι εμπειρία. Ανήκω στους ανθρώπους που σκέφτονται, που αμφιβάλλουν. Οποτε η Αστρολογία συμπίπτει με την ζωή, εκπλήσσομαι. Κι όμως. Η Αστρολογία είναι μια γλώσσα. Αυτή η γλώσσα έχει μια συμβολική αξία, κουβαλά μια εμπειρία. Το ότι συνεχίζει να υπάρχει, όσο υπάρχουν άνθρωποι, σημαίνει ότι κάτι αγγίζει μέσα σου, λειτουργεί».

Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης

«Διέξοδος και ελπίδα; Οχι, δεν έρχεσαι στην Αστρολογία για να ελπίσεις, έρχεσαι για να καταλάβεις, να καταλάβεις τι σου συμβαίνει. Δεν είναι ο Κρόνος, εσύ είσαι. Ο χαρακτήρας σου είναι το πεπρωμένο σου. Κι εγώ αυτό κάνω: Οταν έρχεται κάποιος σε μένα, ξεκινάω από το ποιος είναι -να ανοιχτεί, να μιλήσει, να δει ποιος είναι, να εκφραστεί. Γι΄αυτό και ήταν βέβαιο για μένα ότι θα στραφώ στην Ψυχολογία. Παρακολουθούσα, για δύο χρόνια, μαθήματα στο Λονδίνο, πηγαίνοντας κάθε δέκα πέντε μέρες, μαζί με την Αση Μπήλιου. Εκείνη με έβαλε στην Αστρολογία. 
Ο Αστρολογικός Χάρτης είναι αυτός που δίνει πολλές πληροφορίες για τον καθένα, τις οποίες εγώ σαν ψυχολόγος θα χρειαζόμουν πέντε συνεδρίες για να καταλάβω. Κι αυτό κάνω μέσα από τα ραντεβού και τις συνεδρίες. 

Την σοβαρή ελληνική τριάδα της προηγούμενης γενιάς αποτελούν ο Κώστας Λεφάκης, η Βίκυ Παγιατάκη και η Θεοδώρα Ντάκου

Τα πρώτα χρόνια αναρωτιόμουν αν ταίριαζα σ΄αυτό τον χώρο.. Κατέληξα όμως ότι στην ζωή υπάρχει η Κατίνα, υπάρχει και η Παξινού, κι αυτό με μαλάκωσε. Τώρα πια δεν αισθάνομαι αμηχανία. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η επαφή με τον άλλον, το one to one, αυτός που είναι απέναντί μου. 
Ναι, όντως, είχα πει σε εποχές που κάνεις δεν το φανταζόταν ότι “έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ” -σε μια εκπομπή του Κωστόπουλου. Πώς; Η Αστρολογία είναι πειστική και πιο έγκυρη από τους οικονομολόγους, από τους σεισμολόγους, από επιστημονικούς κλάδους που σεβόμαστε. Λες και έχουν ποτέ προβλέψει κάτι; Ε, λοιπόν, η Αστρολογία είναι πολύ πιο έγκυρη από όλους αυτούς. Αν δεν προβλέψουμε σωστά, φταίμε εμείς οι αστρολόγοι. Ενας καλός αστρολόγος είναι κατά 80-90% γνώση και εμπειριά και κατά 10-20% διαίσθηση και ένστικτο. Ο αστρολογικός χάρτης του καθενός μας είναι το δακτυλικό μας αποτύπωμα. Εμένα προσωπικά αυτό το ανθρωπιστικό κομμάτι της Αστρολογίας με γοήτευσε. Βέβαια, χωρίς την πρόβλεψή της, χωρίς την μαντική της παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο. Αλλά εγώ δεν πιστεύω στα ημερήσια ζώδια γι΄αυτό και ποτέ δεν το έκανα». 

«Φυσικά και παραμένει σε αμφισβήτηση, και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Απλώς εδώ δεν την σέβονται καθόλου -στο εξωτερικό γίνονται σεμινάρια, δίνονται βραβεία, υπάρχουν επιστήμονες.

Προσωπικά παίρνω ως κοπλιμέντο όταν κάποιος μου λέει, “εγώ δεν πιστεύω στην Αστρολογία, πιστεύω στον Πανόπουλο”

Θυμάμαι την δεκαετία του ΄80, Μιτεράν, Ρίγκαν, Παπανδρέου, ήταν με ένα αστρολόγο από δίπλα. Ναι, κι εγώ έχω επώνυμους που με συμβουλεύονται -βουλευτές, δημόσια πρόσωπα. Αισθάνονται ότι θα τους βοηθήσει. Αλλά φοβούνται μην μαθευτεί. Τo site που είχα -το έκλεισα πέρυσι τέτοια εποχή, γιατί παρά την επισκεψιμότητά του, κανένας διαφημιστής δεν ήθελε να συνδέσει το όνομά του με την αστρολογία. Υπάρχει ένα ταμπού, ένα χαζό ταμπού. Οντως, οι γυναίκες είναι εκείνες που πηγαίνουν στον αστρολόγο, όχι οι άντρες -τους τα λένε οι γυναίκες... 

Στην αρχή αισθανόμουν την ανάγκη να αποδείξω ότι αυτό που κάνω είναι σημαντικό. Τώρα πια όχι. Και παραμένω μοναχικός στον χώρο μου. Την σοβαρή ελληνική τριάδα της προηγούμενης γενιάς αποτελούν ο Κώστας Λεφάκης, η Βίκυ Παγιατάκη και η Θεοδώρα Ντάκου.

Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: Bovary/Πάνος Μάλλιαρης

«Ξέρεις, προστάτης της Αστρολογίας είναι ο Καρλ Γιουνγκ που είχε πει ότι αν είχε δεύτερη ζωή θα ασχολιόταν περισσότερο με την Αστρολογία. Η έρευνά του είναι εξαιρετικά σημαντική και έδωσε κύρος. Πήρε 170 ζευγάρια για να δει αν όντως ισχύει μια από τις βασικές αρχές της Αστρολογίας, η συμβατότητα -αν δηλαδή ταιριάζουν, αν έχουν ισορροπία. Αν δηλαδή ο Ηλιος του άντρα και η Σελήνη της γυναίκας είναι στο ίδιο ζώδιο, οπότε αυτό σημαίνει γάμος, ή μεγάλες πιθανότητες. Και το απέδειξε. Μετά είναι το ζευγάρι Γκογκλέν, στατιστικοί επιστήμονες και οι δύο, που μίλησαν με βάση τον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη -ανάλογα με του βρίσκονται κάποιοι πλανήτες γεννιούνται αθλητές, δικηγόροι, δάσκαλοι. Κι αυτοί το απέδειξαν.

Προσωπικά, και σεβόμενος όλα αυτά, τείνω να πω ότι η Αστρολογία είναι μια υψηλή τέχνη, δεν είναι επιστήμη. Κι αυτό της δίνει την άνεση να απλώνεται -η επιστήμη την συντηρητικοποιεί. Κάποιοι λένε ότι η επιστήμη της αφαιρεί τον χαρακτηρισμό ότι πρόκειται για κάτι ελαφρύ. Και ποιος τους είπε ότι θέλουμε κάτι τέτοιο... Ο καθένας που ασχολείται μαζί της μπορεί να προσθέσει κάτι. Κι αυτό έχει πολύ ενδιαφέρον. 

Προσωπικά παίρνω ως κοπλιμέντο όταν κάποιος μου λέει, “εγώ δεν πιστεύω στην Αστρολογία, πιστεύω στον Πανόπουλο”».

 

Τα ζώδια τον Αύγουστο
 

Ο Γιώργος Πανόπουλος γράφει για το Bovary.gr

«Μετά από ένα ζόρικο, πιεστικό και επώδυνο Ιούλιο για πολλούς ο Αύγουστος επουλώνει πληγές και δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία.  Άφησε πίσω το παρελθόν σου που σε έφερε μέχρις εδώ και προχώρα στο μέλλον. Βρίσκεσαι στο κατώφλι μιας νέας μεγάλης περιπέτειας. Ο βαθμός της πληρότητας που θα νιώσεις κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού εξαρτάται το πόσες συμπεριφορές και πρόσωπα  που έχουν κάνει τον κύκλο τους θα αφήσεις πίσω σου».   

Κριός (21 Μαρτίου-19 Απριλίου) 
Όπως και να είναι η προσωπική και επαγγελματική σου ζωή μέσα έχεις την ευκαιρία να διασκεδάσεις, να βρεθείς με φίλους, να φλερτάρεις. Δείξε διαθεσιμότητα σε πιθανές νέες εμπειρίες που σε γεμίζουν δύναμη για  ένα μέλλον που σε οποιαδήποτε ηλικία μοιάζει υποσχόμενο. Ό,τι κι αν συμβεί δεν γυρνάς από το κυνήγι με άδεια χέρια. 

Ταύρος (20 Απριλίου-20 Μάιου)
Να μιλήσουμε, να μιλήσουμε… Για έρωτα; Για δημιουργικότητα; Για την επιθυμία; Για την έμπνευση; Για παθιασμένες ατάκες σε πρώτα ραντεβού; Για φιλιά που δεν θα ξεχαστούν; Για όνειρα στο μέγεθος του Κινγκ Κονγκ; Μπορείς να μιλήσεις και να δρομολογήσεις ό,τι σε κάνει να νιώθεις ικανοποίηση. Α και για πολλούς Ταύρους η ανάγκη για ενθουσιασμό χτυπάει κόκκινο- άκου την.  

Δίδυμοι (21 Μαίου-21Ιουνίου)
Οι σχέσεις μπορούν να γίνουν το προσωπικό σου λούνα παρκ: ευχάριστες συναντήσεις, υποστηρικτικοί φίλοι, καινούργιοι άνθρωποι που έρχονται να σε ξαναβάλουν στο παιχνίδι του έρωτα, μια επαγγελματική πρόταση, αναζωογόνηση μιας σημαντικής σχέσης. Κάτι κινείται κι είναι ενδιαφέρον. 

Καρκίνος (22 Ιουνίου-22 Ιουλίου)
Ναι ο Ιούλιος ήταν εξαντλητικός- τουλάχιστον. Και για πολλούς επώδυνος. Παρόλο που είσαι σχεδόν πεπεισμένος/η ότι δεν έχεις αρκετά καύσιμα στο ρεζερβουάρ σου η αλήθεια είναι ότι έχεις  ρεζέρβα που σε βγάζει προς τα έξω ώστε να νιώσεις ότι  υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι να σε γοητεύσουν, να σου κάνουν επαγγελματικές προτάσεις, ή να σε κάνουν να νιώσεις επιθυμητός/η. 

Λέων (23 Ιουλίου-22 Αυγούστου)
Αν είσαι διψασμένος/η για αγάπη κι υποχρεώθηκες  να δίνεις  αφοσίωση, στήριξη και βοήθεια χωρίς κανένα αντάλλαγμα ίσως τώρα  έχεις την ευκαιρία  να τσαλακώσεις τα σεντόνια με κάποιον/α που σού περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να ήρθε για να μείνει. Κι όμως συμβαίνουν καλά πράγματα και στα ερωτικά και στα επαγγελματικά.

Παρθένος (23 Αυγούστου-22 Σεπτεμβρίου)
Από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου επανέρχεται η αποφασιστικότητα και το σφρίγος που χρειάζεσαι ώστε να έχεις  και πάλι τον έλεγχο της ζωής σου . Ακόμα κι αν νιώθεις σύγχυση, κούραση και απογοήτευση τόσο στα επαγγελματικά όσο και στις προσωπικές και συναισθηματικές σου σχέσεις  ΤΏΡΑ διαθέτεις περισσότερη ευελιξία και την απαραίτητη τύχη για να δημιουργήσεις τη ζωή που επιθυμείς.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)
Είναι μερικές εποχές όπως τώρα που χρειάζεται να αντιμετωπίσεις κατάματα  ό,τι σε πονάει, ή να συμφιλιωθείς μαζί του ώστε να ζήσεις περισσότερο  υγιείς σχέσεις. Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν τη δημιουργικότητά σου και τη δουλειά σου και την ικανότητά σου να μπαίνεις τα παπούτσια των άλλων. Γιατί επιμένεις ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται;  

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)
Τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου είσαι στο κέντρο της σκηνής και της δράσης είτε κοινωνικά είτε επαγγελματικά.  Εάν  κάνεις τα πρώτα σου βήματα στην οδό της Επιτυχίας χρειάζεται να ανασκουμπωθείς δουλεύοντας δαιμονικά για να εξελιχθείς επαγγελματικά. Αν όχι μην αφήσεις καμία πρόσκληση για έξοδο- αρέσεις. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου-21 Δεκεμβρίου)
Όσο περνάει ο μήνας αισθάνεσαι ότι επιστρέφεις και όντως επιστρέφεις στις σχέσεις, στα επαγγελματικά, στις επιδιώξεις, στους στόχους σου. Δημιουργούνται ευχάριστα διαλείμματα, η κοινωνικότητα και η εξωστρέφεια αυξάνονται, σχέδια δρομολογούνται, το μέλλον ανοίγει και πάλι. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου-19 Ιανουαρίου)
Εντάξει. Μπορείς να διεκδικήσεις με αξιώσεις το μετάλλιο του ηρωισμού και της αντοχής με όσα περνάς τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο η ζωή σου επιταχύνεται,  συναντάς ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν, ξανακάνεις σχέδια και όνειρα, και ναι,  προστατεύεσαι από κακοτοπιές. Προχώρα. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου-18 Φεβρουαρίου)
Αν δεν έχεις φτάσει στο απόλυτο ζεν που οι επιθυμίες και ο Άλλος είναι απλά ανόητες ψευδαισθήσεις τότε χρειάζεσαι επειγόντως κάποιον/α στη ζωή σου και μάλιστα κάποιον/α που σε αγαπάει όσο τον/την αγαπάς και σε στηρίζει όσο τον/την στηρίζεις. Αν τον/την έχεις είναι ευκαιρία για επανεκκίνηση, αν όχι μπορεί να είναι η εποχή που θα συναντηθείτε. 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου)
Είναι περίοδος- από τα μέσα του μήνα κι έπειτα-  που καλείσαι να εξελίξεις τη ζωή σου, να βαθύνεις τις δεσμεύσεις σου όπου θεωρείς ότι είσαι έτοιμος/η και να πεις αντίο όπου πιστεύεις ότι μέχρις εδώ ήταν. Α ναι. Ό,τι αξίζει δεν τελειώνει. Μέσα στον κόσμο, με όσους σε ενδιαφέρουν και ενδιαφέρεις.