Φωτογραφία: Bovary / Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: Bovary / Πάνος Μάλλιαρης
BUBBLE VAN

Δύο αδέλφια γυρίζουν όλη την Αθήνα με το Bubble Van και καλλωπίζουν το σκυλάκι σου κάτω από το σπίτι σου


Η Μαριλίνα και ο Αντώνης είναι δύο αδέλφια που ήρθαν στην Αθήνα από την πόλη τους, την Πάτρα.

Η αγάπη για τα ζώα τούς έκανε να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να τολμήσουν ένα εγχείρημα που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα: Το Bubble Van. Ένα βανάκι που πηγαίνει σε περιοχές της Αθήνας και περιποιείται τα κατοικίδια. Καλλιτεχνική φλέβα και οι δύο, καταπιάνονται με ό,τι αγαπούν και το προσπαθούν μέχρι να το καταφέρουν.

Τα δύο νέα παιδιά μάς μιλούν για την πρωτότυπη ασχολία τους…

Μαριλίνα: «Είχα στην Πάτρα ένα κατάστημα με χειροποίητα είδη γάμου και βάφτισης. Επειδή όμως πάντα ήθελα να κάνω κάτι με τον Αντώνη και τα ζωάκια, που έχουμε έρωτα και οι δυο, αποφάσισα να έρθω στην Αθήνα και να ανοίξουμε αυτή την επιχείρηση. Συνεχίζω και την παλιά μου δουλειά, διαδικτυακά μόνο πια. Έχω αφοσιωθεί στα σκυλάκια και στο Bubble Van».

Έχουμε αφοσιωθεί στα σκυλάκια και στο Bubble Van

Αντώνης: «Ασχολούμαι από μικρή ηλικία με την μουσική και συνεχίζω να ασχολούμαι. Παίζω κιθάρα και πιάνο και τραγουδάω εδώ και 13 χρόνια περίπου. Και γω ήθελα να κάνω κάτι με την Μαριλίνα και έτσι ενώσαμε τις δυνάμεις μας».

«Την αρχή την έκανα εγώ, έφυγα από την Πάτρα πριν από 5 χρόνια και ήρθα στην Αθήνα να κάνω την πρακτική μου, σαν αφορμή για να ασχοληθώ με την μουσική. Οπότε έμεινα και ακολούθησε η αδελφή μου στη συνέχεια με την ιδέα το κάνουμε κάτι εδώ μαζί».

Μ: «Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με κάτι καλλιτεχνικό. Ζωγραφική, σχέδιο. Σπούδασα και κόμιξ εδώ στην Αθήνα. Κάνω και εικονογραφήσεις σε παραμύθια και τώρα ετοιμάζουμε ένα με πρωταγωνιστή ένα σκυλάκι. Τα κάνουμε όλα παράλληλα».

Φωτογραφία: Bovary / Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: Bovary / Πάνος Μάλλιαρης

Μ: «Έχω δύο σκυλάκια, τον Κεφτέ και τον ημίαιμο Μπράτε, που σημαίνει αδελφός στα Σέρβικα. Τον Κεφτέ τον είχαμε βρει σε πολύ κακή κατάσταση στην Πάτρα και τον πήραμε με την λογική ότι θα τον δώσουμε. Αλλά λίγες μέρες με έναν σκύλο σε κάνουν να μην θες εύκολα να τον δώσεις. Δεθήκαμε πάρα πολύ.

Α: «Είχαμε από μικροί ζωάκια στο σπίτι. Γάτες, κουνέλια. Ιδίως σκυλιά. Εγώ έχω τον επαναστάτη Ερνέστο, ένα λαμπραντόρ που πήρα από μία φίλη μου. Και την Πίνια, ένα αδέσποτο που μάζεψε η κοπέλα μου από το Μεξικό και το έφερε στην Ελλάδα. Και τώρα είμαστε μαζί και οι 4».

Πώς γεννήθηκε όμως η ιδέα του Bubble Van;

Φωτογραφία: Bovary / Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: Bovary / Πάνος Μάλλιαρης

Α: «Σε ένα ταξίδι που είχαμε κάνει με την Μαριλίνα στο Λονδίνο, το είδαμε σαν ιδέα και μας άρεσε πάρα πολύ, το θεωρήσαμε πολύ πρωτοποριακό. Τότε αποφασίσαμε να το φέρουμε στην Αθήνα».

Α: «Οι πελάτες που ενδιαφέρονται κλείνουν ραντεβού με το βανάκι. Πηγαίνουμε εμείς στην περιοχή τους με τον εξειδικευμένο και έμπειρο groomer μας. Τότε, ο ιδιοκτήτης μας κατεβάζει το σκυλάκι στο βαν και το βάζει μέσα ο ίδιος. Και μετά αναλαμβάνουμε εμείς. Κάθε σκυλί θέλει και διαφορετική μεταχείριση. Ένα με κοντό τρίχωμα, θα το βάλουμε στην μπανιέρα, θα το χτενίσουμε, μετά το πλύνουμε με ειδικά, υποαλλεργικά σαμπουάν, θα του βάλουμε μαλακτική και θα το ξεβγάλουμε. Χρησιμοποιούμε τελευταία και μια θεραπεία spa, που κάνει καλό σε σκυλιά που έχουν θαμπό τρίχωμα ή δερματικά προβλήματα. Στη συνέχεια, το στεγνώνουμε με την πετσέτα και χρησιμοποιούμε ένα εργαλείο για την απομάκρυνση της νεκρής τρίχας. Το χτενίζουμε με τα εργαλεία που χρειάζονται, του κόβουμε τα νύχια, του καθαρίζουμε τα αυτιά, του βάζουμε άρωμα, φιόγκο και είναι έτοιμο!»

Το είδαμε στο Λονδίνο και μας άρεσε

 

Μ: «Το βανάκι το φτιάξαμε μέσα εμείς. Όσον αφορά στο όνομα, το επιλέξαμε γιατί «bubble» σημαίνει φυσαλίδα και τα σκυλιά εξιτάρονται όταν τις βλέπουν».

Μ: «Τα δρομολόγια είναι συγκεντρωμένα καθημερινά ανά περιοχή. Η υπηρεσία είναι private καθώς πηγαίνουμε εμείς κάτω από το σπίτι τους, οπότε ο ιδιοκτήτης δεν χρειάζεται να κάνει κάποιο δρομολόγιο. Πολλοί μας καλούν και κάτω από την δουλειά τους για να γλιτώσουν χρόνο. Η τιμή κυμαίνεται ανάλογα με τα κιλά του σκύλου και την περιποίηση που χρειάζεται».

Φωτογραφία: Bovary / Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: Bovary / Πάνος Μάλλιαρης

Α: «Έχουμε κάνει μέχρι και κούρεμα μοϊκάνα σε ένα σκυλί! Ακόμη κάνουμε θεματικές στις γιορτές, τα Χριστούγεννα, το Halloween κτλ.»

Μ: «Σε όλες τις νέες δουλειές υπάρχουν κάποιες δυσκολίες. Το θέμα είναι ότι μας άρεσε πάρα πολύ οπότε τις ξεπεράσαμε. Το κάναμε μαζί, οπότε υπήρχε αυτή η χαρά ότι δουλεύουμε παρέα. Μας βοήθησε πολύ μια φίλη μου και κοπέλα του Αντώνη, που έχει μια ΜΚΟ και βοηθά γυναίκες επιχειρηματίες να πετύχουν αυτό που θέλουν και μας βοηθά ακόμα. Και έτσι όλοι μαζί τα καταφέραμε».

Α: «Ναι μεν είχαμε προβλήματα, αλλά είχαμε βάλει στόχο να το πετύχουμε, ό,τι και να γίνει. Όταν μας λέγανε δεν γίνεται, λέγαμε θα γίνει και έγινε».

Έχουμε κάνει μέχρι και κούρεμα μοϊκάνα σε ένα σκυλί!

 

Φωτογραφία: Bovary / Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: Bovary / Πάνος Μάλλιαρης

Μ: «Αν εκπαιδευτεί σωστά ένα σκυλί και πρώτα απ’ όλα το αφεντικό, όλα μπορούν να γίνουν. Η εκπαίδευση είναι το παν. Τα σκυλιά είναι μεγάλη ευθύνη, θέλουν χρόνο και φροντίδα».

Α: «Το παιδί σου και το σκυλί σου, είναι όπως το μάθεις».

Μ: «Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Αν σου αρέσει αυτό που κάνεις και το αγαπάς και επειδή έχει να κάνει με τα σκυλάκια, σου δίνει πάντα μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητά σου. Θεωρούμε ότι μπορεί να πάει πάρα πολύ καλά. Έχει πολλές προοπτικές για να ανέβει ακόμη περισσότερο και σε άλλους τομείς που θέλουμε να ανοιχτούμε. Ετοιμάζουμε πολλά καινούργια πράγματα και είμαστε θετικοί».

Α: «Πάμε καλά και ελπίζουμε να πάμε ακόμη καλύτερα με τις νέες ιδέες μας».

Α: «Ακόμη στηρίζουμε τα αδέσποτα. Συνεργαζόμαστε με φιλοζωικές οργανώσεις. Πηγαίνουμε κάποιες μέρες το μήνα και καλλωπίζουμε δωρεάν τα σκυλάκια. Προσπαθούμε, ακόμη, να βοηθήσουμε στο κομμάτι της υιοθεσίας μέσω social media, των πελατών και των γνωριμιών μας».

Φωτογραφία: Bovary / Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία: Bovary / Πάνος Μάλλιαρης

Bubble Van

www.bubblevan.gr

Facebook: Bubble Van