Διαγωνιζόμενη για τα καλλιστεία Miss Universe γράφει ιστορία αφού εμφανίστηκε με καφτάνι αντί για μαγιό  | 0 bovary.gr
Διαγωνιζόμενη για τα καλλιστεία Miss Universe γράφει ιστορία αφού εμφανίστηκε με καφτάνι αντί για μαγιό | 0 bovary.gr
ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διαγωνιζόμενη για τα καλλιστεία Miss Universe γράφει ιστορία αφού εμφανίστηκε με καφτάνι αντί για μαγιό


Πριν να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ομορφιάς για τη Βρετανίδα που θα πάει στον Miss Universe τον Ιούλιο, η Muna Jama, μια μουσουλμάνα ακτιβίστρια σε θέματα κακοποίησης παιδιών και μετανάστευσης, κατέστησε σαφές ότι δεν θα φορούσε μπικίνι στον περίφημο γύρο με μαγιό.

«Δεν θα φορέσω μπικίνι στην παραλία, οπότε δεν πρόκειται να φορέσω και στο διαγωνισμό για να κερδίσω βαθμούς» είπε στη Metro U.K.

Και ενώ ο διαγωνισμός, ο οποίος είναι προκριματικός για τον Miss Universe, δεν είχε προηγουμένως επιτρέψει κάτι ανάλογο, οι διοργανωτές αποφάσισαν να δώσουν το ΟΚ στη Jama. Έτσι, η η καλλονή αποφάσισε αντ 'αυτού να φορέσει κάτι πολύ καλυπτικό, ευθυγραμμισμένο με το γούστο και τις προτιμήσεις της: ένα καφτάνι.

Όταν λοιπόν η Jama βγήκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια του γύρου με μαγιό, εμφανίστηκε σε ένα πολύχρωμο καφτάνι, πλατφόρμες, σκουλαρίκια κρίκους και κατάφερε να γράψει ιστορία, αφού έγινε η πρώτη διαγωνιζόμενη που φόρεσε καφτάνι αντι του μαγιό.

«Χρειάζεται γενναιότητα, συναισθηματική ανθεκτικότητα και το πιο σημαντικό χρειάζεται να περιβάλλεστε από ανθρώπους με θέληση και δύναμη που είναι έτοιμοι να κάνουν μεγάλες θυσίες για να καλωσορίσουν τη μόνιμη και θετική αλλαγή», έγραψε στην Instagram της. «Αυτή η στιγμή αποδεικνύει ότι είμαι σε θέση πετύχω ό,τι βάλω στο μυαλό μου και οι περιορισμοί είναι ένα καθεστώς που περιμένει να αλλάξει. Ευχαριστώ όλους όσους ήταν δίπλα μου και πίστεψαν στο όραμά μου».

 

 

Η Jama δεν κέρδισε στον διαγωνισμό, αλλά έδωσε δύναμη σε πολλές γυναίκες να επιμένουν σε αυτό που πιστεύουν.