Instagram/Winnie Harlow
Instagram/Winnie Harlow
WINNIE HARLOW

«Είμαι όμορφη γιατί το ξέρω»: Το μοντέλο με τη λεύκη δείχνει το σώμα όπως είναι και στέλνει μήνυμα σε όλες τις γυναίκες


Η ιστορία του μοντέλου που κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο της μόδας μέσα από τη διαφορετικότητα της.

Ήταν μόλις 4 ετών όταν διαγνώσθηκε με λεύκη, ένα χρόνιο αυτοάνοσο νόσημα που σταδιακά αφαιρεί τη μελανίνη από τον οργανισμό δημιουργώντας κατά τόπους αποχρωματισμούς στο δέρμα και προκαλώντας έντονες διχρωμίες.

Τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστα αφου, η εν λόγω διχρωμία του δέρματός της γινόταν πολύ συχνά η αιτία να πέφτει θύμα bullying από συνομήλικους της οι οποίοι, ειδικά κατά τη διάρκεια των εφηβικών της χρόνων, την αποκαλούσαν «αγελάδα» ή «ζέβρα». 

Instagram/WinnieHarlow
Instagram/WinnieHarlow

Κάνοντας μαθήματα από το σπίτι πια (προκειμένου να αποφύγει τα κακεντρεχή σχόλια των συμμαθητών της) και με το ηθικό επαρκώς ριγμένο ώστε να φτάσει στα όρια της αυτοκτονίας, η Winnie κατάφερε να ανασυγκροτήσει το θάρρος και τη δύναμή της και να μετατρέψει την πάθησή της στο μέσο που θα την βοηθούσε να εκπληρώσει τα όνειρά της.

Η ιδέα του μόντελιγνκ της γεννήθηκε μετά από μια συνέντευξη που έκανε (όταν ακόμα δούλευε ως δημοσιογράφος) στην αμερικανίδα παρουσιάστρια, συγγραφέα και sex editor Shannon Boodram, η οποία την ενθάρρυνε να προβάλλει τον εαυτό της εκεί έξω όπως ακριβώς είναι. 

Από τις φωτογραφίες που ανέβαζε στα social media (τόσο εκέινη, όσο κοι οι φίλοι της), τράβηξε την προσοχή της Tyra Banks κι έτσι, το 2014, βρέθηκε να είναι μια από τις συμμετέχουσες του reality show για μοντέλα, America's Next Top Model. 

Χρησιμοποιώντας θετικά τη δημοσιότητα που πήρε από το show, σήμερα είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες επαγγελματίες στο μόντελινγκ (έχει περπατήσει σε πασαρέλες σχεδιαστών όπως Marc Jacobs και Dior ενώ έχει φωτογραφηθεί για τα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου κι έχει πρωτωγωνιστήσει σε παγκόσμιες καμπάνιες, όπως της Diesel και της Sprite) και θεωρείται μια από τις πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο

 

 

Παράλληλα, είναι ένα από τα επιδραστικότερα μοντέλα στο Instagram που επαναπροσδιορίζουν τα πρότυπα ομορφιάς, εκπρόσωπος του body positivity, αλλά και inspirational speaker σε οργανώσεις όπως το Ted ή το Dove Self-Esteem Project. 

 

 

Χρησιμοποιώντας και προβάλλοντας με θάρρος τη διαφορετικότητα της, καταργεί τις παγιωμένες αντιλήψεις περί «τέλειας ομορφιάς» και εμπνέει χιλιάδες γυναίκες να αγαπούν τον εαυτό τους όπως ακριβώς είναι. 

 

 

Μάλιστα το τελευταίο της ποστ στο Instagram πρεσβεύει ακριβώς αυτές τις αξίες.

Πρόκειται για μια φωτογραφία στην οποία, φορώντας ένα μικροσκοπικό εσώρουχο που αφήνει ένα μεγάλο τμήμα του σώματός της σε κοινή θέα, αποκαλύπτει σχεδόν όλο της το σώμα. Με αυτή την δυνατή εικόνα αποστομώνει όσους (ακόμα) της ασκούν κριτική/ σχολιάζουν/της κάνουν body shaming (μακάρι να την ακολουθεί στο Instagram η Εύη Βατίδου) και παράλληλα στέλνει ένα μήνυμα θάρρους και αυτοπεποίθησης σε όλες τις γυναίκες.

 

 

«Η πραγματική διαφορά δεν είναι στο δέρμα μου. Είναι στο γεγονός ότι δεν βρίσκω την ομορφιά μου στις απόψεις άλλων. Είμαι όμορφη γιατί το ξέρω. Γιορτάστε τη μοναδική σας ομορφιά σήμερα (& κάθε μέρα)», γράφει στη λεζάντα της φωτογραφίας.