apimages
apimages
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ;

Η έξυπνη απάντηση ενός άντρα που καταρρίπτει κάθε επιχείρημα κατά των αμβλώσεων


Ένα απλό ερώτημα που, αυτομάτως, δίνει απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η έκτρωση είναι μια ανήθικη πράξη. 

 Η έκτρωση είναι αναφαίρετο δίκαιωμα κάθε γυναίκας, αλλά, παρόλα αυτά παραμένει ένα θέμα που διχάζει, τόσο σε ηθικό όσο και σε θρησκευτικό επίπεδο. Αποτέλεσμα; Συνεχίζει να αντιμετωπίζεται με προκατάληψη και καχυποψία. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο.

Στην Αμερική, ο γυναικείος (και όχι μόνο) πληθυσμός είναι έξαλλος με τις προσπάθειες του Προέδρου Τραμπ να περιορίσει τις μεθόδους αντισύλληψης, αλλά και οργανισμούς που όπως τον Planned Parenthood που, μεταξύ άλλων, στηρίζει τις γυναίκες που επιθυμούν να διακόψουν την κύηση.   

Ο συγγραφέας Patrick S. Tomlinson, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, εξέφρασε το πιο έξυπνο και ολοκληρωμένο επιχείρημα απέναντι σε όποιον είναι ενάντια στο δικαίωμα μιας γυναίκας στην αντισύλληψη και στην έκτρωση. 

 

 

«Κάθε φορά που η έκτρωση τίθεται σαν θέμα, εδώ και 10 χρόνια κάνω την ίδια ερώτηση στις διαλέξεις μου. Μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια, ποτέ, κανείς δεν έχει απαντήσει ειλικρινά», γράφει στο πρώτο από τα 9 tweets με τα οποία «χτίζει» το επιχείρημα του.

 

 

«Πρόκειται για ένα απλό σενάριο με δύο εναλλακτικά αποτελέσματα. Ποτέ, κανείς δεν έχει θελήσει να επιλέξει ένα από τα δύο αφού η σωστή απάντηση καταστρέφει το επιχείρημα. Γιατί υπάρχει σωστή απάντηση που είναι και ο λόγος που όσοι τάσσονται ενάντια στην έκτρωση, μισούν τη συγκεκριμένη ερώτηση».

 

 

«Να ποια είναι αυτή. Ας πούμε ότι είστε σε μια κλινική γονιμοποίησης. Δεν έχει σημασία το γιατί. Ξαφνικά χτυπάει ο συναγερμός φωτιάς. Εσείς τρέχετε προς την έξοδο. Καθώς τρέχετε στο διάδρομο, ακούτε ένα παιδί να φωνάζει μέσα από ένα δωμάτιο. Ρίχνεστε πάνω στην πόρτα, μπαίνετε στο δωμάτιο και βλέπετε ένα παιδί 5 χρονών να κλαίει, ζητώντας βοήθεια». 

 

 

«Στην άλλη άκρη του δωματίου, παρατηρείτε ότι υπάρχει ένα ψυγείο με την ένδειξη "1000 Ανθρώπινα Ωάρια". Η φωτιά αρχίζει να φουντώνει. Αρχίζετε να μην μπορείτε να αναπνεύσετε σωστά. Ξέρετε ότι μπορείτε να σώσετε μόνο το ένα (ή το παιδί ή το ψυγείο ωαρίων), πριν παραδοθείτε στις αναθυμιάσεις και πεθάνετε».

 

 

«Σώζετε Α. Το παιδί ή Β. Τα 1000 ωάρια; Δεν υπάρχει Γ. Γ. σημαίνει ότι πεθαίνετε όλοι. Εδω και μια δεκαετία, που συζητάω με ανθρώπους κατά της έκτρωσης σχετικά με τον ορισμό της ζωής, δεν έχω πάρει ποτέ μια καθαρή απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Και ούτε πρόκειται». 

 

 

«Ποτέ δε απαντήσουν ειλικρινά γιατί όλοι, ενστικτωδώς, πιστεύουμε ότι η σωστή απάντηση είναι το Α. Ένα παιδί 5 χρονών αξίζει περισσότερο από χίλια ωάρια. Ή δέκα χιλιάδες. Ή ένα εκατομμύριο. Κι αυτό επειδή δεν είναι το ίδιο, ούτε ηθικά, ούτε βιολογικά». 

 

 

«Αυτή η ερώτηση διαλύει τα επιχειρήματα τους και η άρνηση τους να απαντήσουν επιβεβαιώνει ότι ξέρουν πως έχουν λάθος. Κανείς, ποτέ και πουθενά, δεν πιστεύει πραγματικά ότι ένα ωάριο ή έμβρυο μπορεί να συγκριθεί με ένα παιδί. Δεν υπάρχει αυτός ο άνθρωπος. Απλώς σας λένε ψέματα».

 

 

Σας λένε ψέματα προσπαθώντας να εκμαιεύσουν συναισθηματικές, στερεοτυπικές αντιδράσεις χρησιμοποιώντας λανθασμένες ισορροπίες. Κανένας δεν πιστεύει ότι η ζωή ξεκινά με τη σύλληψη. Κανείς δεν πιστεύει ότι τα έμβρυα είναι μωρά ή παιδιά. Και αυτοί που το υποστηρίζουν, το κάνουν για να χειραγήσουν εσάς και να ελέγξουν τις γυναίκες. 

 

 

«Μη τους αφήσετε. Χρησιμοποιείστε την παραπάνω ιστορία για να τους δείξετε ποιοι πραγματικά είναι.Απαιτείστε να σας απαντήσουν στην ερώτηση και όταν δεν το κάνουν, μπορείτε να τους "στολίσετε" με ένα Π κεφαλαίο από τη λέξη Πατριαρχία. Τέλος». 

Μάλιστα για να προλάβει όσους θα στεκόντουσαν στα επουσιώδη σημεία της ιστορίας, έγραψε και ακόμα ένα tweet. 

 

 

«Επειδή πολύ θα χάσουν το νόημα, δεν αμφισβητείται ότι τα έμβρυα δεν είναι ζωντανοί οργανισμοί ή ότι δεν αξίζουν. Αυτό που δηλώνεται καταφανώς είναι ότι δεν μπορούν να συγκριθούν με ένα παιδί. Αυτό είναι το θέμα». 

Εσείς τι πιστεύετε;