Viral: Μια 30χρονη με καρκίνο τελευταίου σταδίου έκανε το όνειρό της πραγματικότητα: Παντρεύτηκε τον αγαπημένο της, παρά τα προβλήματα

Συγκινητικό: Μια 30χρονη στο τελικό στάδιο καρκίνου παντρεύτηκε τον αγαπημένο της

Τα περισσότερα ζευγάρια την ημέρα του γάμου τους ορκίζονται να αγαπούν ο ένας τον άλλον στην αρρώστια και στην υγεία, αλλά αυτή η νύφη και ο γαμπρός έδωσαν ένα βαθύτερο νόημα σε αυτά τα λόγια όταν παντρεύτηκαν μετά τη διάγνωση για καρκίνο 4ου σταδίου.

Η 30χρονη Νάκο Τσανγκ δίνει μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου από τον Οκτώβριο του 2023, όταν ήταν 3ου σταδίου. Έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και πολλαπλούς γύρους χημειοθεραπείας, αλλά ένα πράγμα παρέμεινε σταθερό – το όνειρό της να παντρευτεί τον σύντροφό της, Κέβιν Κοο.

Το ζευγάρι προτού η Τσανγκ διαγνωστεί με καρκίνο

Ο 30χρονος Κόο, από το Λος Άντζελες δήλωσε στο Newsweek ότι ήταν «μία από τις πιο δύσκολες μάχες» αλλά δεν πρόκειται να αφήσουν τον καρκίνο να τους εμποδίσει να παντρευτούν.

Ο καρκίνος 4ου σταδίου δεν την εμπόδισε να παντρευτεί τον αγαπημένο της

«Η Νάκο ήταν αποφασισμένη, Πριν από το γάμο, ολοκλήρωσε 12 γύρους ακτινοβολίας, δύο διαφορετικά χημειοθεραπευτικά σχήματα και μια κλινική δοκιμή. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να βρούμε μια απάντηση» δήλωσε ο Κόο.
Δυστυχώς, μετά από μια εκτομή του παχέος εντέρου για την αφαίρεση του όγκου ακολουθούμενη από χημειοθεραπεία, ο πόνος της Τσανγκ επέστρεψε. Η θεραπεία δεν είχε αποτέλεσμα και μια άλλη χειρουργική επέμβαση στα τέλη Οκτωβρίου αποκάλυψε ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί σημαντικά, και πλέον ήταν 4ου σταδίου.

Με την επιδείνωση της υγείας της, το ζευγάρι «δεν ξέρει πόσες μέρες» έχουν απομείνει στην Τσανγκ, αλλά ο γάμος τους ήταν ένα ορόσημο που ήθελε να φτάσει, και τον περασμένο μήνα μοιράστηκαν ένα βίντεο από την ξεχωριστή τους μέρα στο TikTok, το οποίο έγινε viral.

Όπως δήλωσε ο γαμπρός: «Ήταν σε άριστη κατάσταση υγείας την ημέρα του γάμου Δυστυχώς, έχασε μεγάλο μέρος της ικανότητάς της να περπατάει λόγω του ότι ένας από τους όγκους της χτύπησε τον νωτιαίο μυελό της. Αλλά, όπως πάντα, έδειξε πραγματική δύναμη και αποφασιστικότητα».

Η διάγνωση

Η Τσανγκ άρχισε να υποφέρει από πόνους στο στομάχι τον Αύγουστο του 2022, αλλά σύμφωνα με τον Κόο, οι γιατροί θεώρησαν πως δεν ήταν κάτι. Το 2023, οι πόνοι της Τσανγκ κλιμακώθηκαν και νοσηλεύτηκε με λοίμωξη. Τελικά, έκανε κολονοσκόπηση στις αρχές Οκτωβρίου του 2023, η οποία οδήγησε στη διάγνωση του καρκίνου.

Φτάνοντας στη μεγάλη μέρα -Η νύφη περπάτησε με πι στολισμένο με λουλούδια

Υπήρχαν πολλές φορές που η Τσανγκ και ο Κόο δεν πίστευαν ότι θα κατάφερναν να παντρευτούν, όχι μόνο επειδή ήταν στην Ιαπωνία και δεν ήταν σίγουροι αν η Τσανγκ θα ήταν αρκετά δυνατή για την πτήση. Όμως το ζευγάρι, που γνωρίστηκε στο λύκειο και ξαναβρέθηκε μερικά χρόνια αργότερα, ήταν αποφασισμένο να τα καταφέρει και περίπου 90 φίλοι και συγγενείς πέταξαν από τις ΗΠΑ για να είναι μαζί τους τη σημαδιακή ημέρα στις 23 Δεκεμβρίου 2023.

Η Τσανγκ περπάτησε στο διάδρομο χρησιμοποιώντας ένα πι που οι παράνυμφοι είχαν στολίσει μόνες τους, χρησιμοποιώντας περισσευούμενο υλικό από το φόρεμά της και καλύπτοντάς το με λουλούδια. «Μπόρεσα πραγματικά να απολαύσω τη στιγμή και να το βλέπω όλους όσους αγαπώ σε ένα δωμάτιο ήταν τόσο ξεχωριστό. Ήταν μια από τις καλύτερες ημέρες της ζωής μου και όλα πήγαν τόσο τέλεια» δήλωσε ο Κόο στο Newsweek.

«Η ζωή είναι πραγματικά τόσο σύντομη και πολύτιμη. Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες που όχι μόνο έχουμε μια τόσο απίστευτη οικογένεια και φίλους, αλλά και εκείνους που έκαναν το κάτι παραπάνω για να προσπαθήσουν να βοηθήσουν στη μάχη της Νάκο».

Viral το βίντεο του γάμου τους

Τον Απρίλιο, η Τσανγκ μοιράστηκε το βίντεο του γάμο στο λογαριασμό της στο TikTok @nakochung και έγινε αμέσως viral, συγκεντρώνοντας από τότε πάνω από 2,5 εκατομμύρια προβολές και περισσότερα από 272.300 likes.

Έχει επίσης συγκεντρώσει περισσότερα από 3.800 σχόλια, με πολλούς ανθρώπους να της εύχονται τα καλύτερα. Ένας TikToker έγραψε: «Ο καρκίνος παίρνει πάντα τους πιο πολύτιμους και όμορφους ανθρώπους. Πολέμησε σκληρά για να τον νικήσεις. Είσαι περιτριγυρισμένη από πολλή αγάπη». Ένας άλλος σχολίασε: «Η πιο όμορφη νύφη που έχω δει ποτέ» ενώ ένας ακόμη ανέφερε: «Θα έκλαιγα ασταμάτητα αν ήμουν εκεί».

Η συμβουλή τους

Το ζευγάρι δεν περίμενε ποτέ ότι θα τραβούσε τόση προσοχή και έχει ενθαρρυνθεί από την υποστήριξη που έχει λάβει - και ελπίζουν ότι η σοκαριστική διάγνωση του καρκίνου της Τσανγκ θα δώσει δύναμη σε άλλους να ακούσουν το σώμα τους και να επιμείνουν αν κάτι δεν πάει καλά.

Ο Κόο πρόσθεσε κλείνοντας: «Ο καρκίνος μπορεί να χτυπήσει τον καθένα και είναι σημαντικό να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου. Η Νάκο ήταν υγιής πριν από τη διάγνωση, χωρίς οικογενειακό ιστορικό. Πρέπει πάντα να ζητάς και μια δεύτερη γνώμη όσο το δυνατόν νωρίτερα. Δεν είναι κακό να είσαι σίγουρος όταν πρόκειται για την υγεία σου – πρέπει να ακούς το σώμα σου».