Η Αμαλία Μουτούση με εμπριμέ φόρεμα

Η Αμαλία Μουτούση κομψή, με αέρινο midi φόρεμα -Παρευρέθηκε σε αφιέρωμα για τον Λευτέρη Βογιατζή

Στο αφιέρωμα για τη μνήμη του Λευτέρη Βογιατζή που διοργάνωσε το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, στις 22/6, έδωσε το παρών η Αμαλία Μουτούση.

Κατά την διάρκεια του αφιερώματος προβλήθηκε η θρυλική Αντιγόνη της Νέας Σκηνής που σκηνοθέτησε ο αξέχαστος θεατρικός δημιουργός στην Επίδαυρο, το 2006, με τον ίδιο στο ρόλο του Κρέοντα και την Αμαλία Μουτούση στον ομώνυμο ρόλο.

Φυσικά, η σπουδαία ηθοποιός έδωσε το παρών στο αφιέρωμα για τα 80 χρόνια από την γέννηση του σκηνοθέτη.

Φωτογραφία/NDP

Η ίδια παρευρέθηκε στην εκδήλωση όπου συντελεστές της παράστασης συζήτησαν για το ανεξίτηλο ίχνος που άφησε ο μοναδικός καλλιτέχνης.

 Φωτογραφία/NDP

Η ηθοποιός επέλεξε ένα κομψό και αέρινο σύνολο για την συγκεκριμένη περίσταση. Φόρεσε ένα μίντι εμπριμέ φόρεμα με μπαλού μανίκια, στις αποχρώσεις του nude και του καφέ. Ολοκλήρωσε το λουκ με μία ψάθινη τσάντα και nude πέδιλα.

Η Αμαλία Μουτούση έχει μιλήσει για τον Λευτέρη Βογιατζή σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Bovary.gr, λέγοντας: «Ο Λευτέρης Βογιατζής ήταν ένας κύκλος που άνοιξε και τον έκλεισε η ζωή, αλλά λόγω της ιδιοσυγκρασίας του Λευτέρη και του τρόπου δουλειάς που είχαμε μαζί, δεν μπορούσε ποτέ να είναι συνεχόμενος. Γιατί ήταν πραγματικά εξαντλητικός ο τρόπος που δουλεύαμε -έπρεπε οπωσδήποτε μετά από κάθε έργο με τον Λευτέρη να έχω κάποια διαλείμματα για να επιστρέψω. Εκεί ήταν η ουσία μου, η βάση μου, όλα μου».

 Φωτογραφία/NDP

«Είμαι πολύ σταθερή στις συνεργασίες και με πολύ λίγους -είμαι πολύ μονογαμική. Γιατί δεν μ΄αρέσουν τα σούρτα-φέρτα, δεν με βοηθάνε. Βέβαια είναι πολύ ωραία τα πετάγματα από εδώ κι από εκεί, έχουν κάτι επιλεκτικό, κάτι που δεν θα σου ξανατύχει, είναι αναζωογονητικά. Αλλά ίσως επειδή έμαθα σ΄αυτόν τον τρόπο δουλειάς που έχει η ομάδα, δεν μπορώ να δουλέψω διαφορετικά. Ακόμα κι αν είναι οι καλύτεροι ηθοποιοί δεν πιστεύω στην ανομοιογένεια ενός θιάσου –κι ας την υποστηρίζω. Δεν έχουν δρόμο κι ας έχουν επιτυχία».

 Φωτογραφία/NDP

Σχετικά με τις σπουδές της στην υποκριτική είχε δηλώσει: «Νομίζω ότι πάντα θεωρούσα, ως αυτονόητο, ότι θα γίνω ηθοποιός, χωρίς όμως να σκέφτομαι, όταν ήμουν μικρή, ότι αυτό θα γίνει η δουλειά μου. Ημουν ταυτισμένη μ΄αυτό. Κι όταν ήρθε η στιγμή να σπουδάσω, έγινε πάρα πολύ φυσικά. Δεν έλεγα ότι αυτό θα κάνω όταν μεγαλώσω –αυτό ήμουν…

Η Αμαλία Μουτούση, είναι κόρη της Νόνικα Γαληνέα και του Νίκο Μουτούση και έχει αδελφές τις δίδυμες Αλεξία και Αριέττα.

Οι δύο από τις 3 κόρες της σπουδαίας ηθοποιού πήραν από τη μητέρα τους το καλλιτεχνικό «μικρόβιο» και είναι ηθοποιοί, ιδιαίτερα αγαπητές στο κοινό.

Αναφορικά με την υποστήριξη που είχε από τη μητέρα της Νόνικα Γαληνέα και τον Αλέκο Αλεξανδράκη δήλωσε: «Σίγουρα βοήθησε το ότι κι η μαμά και ο Αλέκος ήταν ηθοποιοί, αλλά νομίζω ότι βοήθησαν να βγει ένα πράγμα με το οποίο γεννήθηκα. Δεν ξέρω πως θα ήταν αν δεν είχα μαμά και πατριό ηθοποιό, αλλά πάντως σίγουρα θα γινόμουν κάτι απ΄αυτά -χορεύτρια, τραγουδίστρια… Ηταν σαν ένα με την φύση μου.

Θυμάμαι τον Δημήτρη Χορν, την Κατίνα Παξινού, τη Ρένη Πιττακή -που με είχε συνέχεια στα γόνατά της, τον Αλέκο -που τότε μπήκε στην ζωή μας, την Ελένη Χατζηαργύρη -πολύ κοντινή φίλη της μητέρας μου, τον Κουν, βέβαια…

Οταν ήρθε η σειρά μου, έδωσα εξετάσεις και στο Εθνικό και στον Κουν. Η μαμά με είχε προετοιμάσει. Μου είπε να πάω στο Τέχνης για να προλάβω τον Κουν -ήταν ήδη μεγάλος, και πήγα».