Αντρίκος Παπανδρέου: Η σπάνια εμφάνιση με τη σύζυγό του, Μαριάνθη
Ο Αντρίκος Παπανδρέου και η σύζυγός του, Μαριάνθη, έκαναν μια κοινή εμφάνιση σε μια γαστρονομική βραδιά αφιερωμένη στη Θράκη.
Στο Athénée, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Μαρτίου μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στον τόπο, την παράδοση και τις αυθεντικές γεύσεις της Θράκης. Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό και πολιτιστικό οδοιπορικό, μέσα από το οποίο οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της ακριτικής αυτής περιοχής της Ελλάδας.
Οι καλεσμένοι απόλαυσαν ένα ξεχωριστό δείπνο εμπνευσμένο από τη θρακιώτικη γαστρονομική παράδοση. Το μενού περιλάμβανε κεράσματα και εκλεκτές νοστιμιές βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές της Θράκης, οι οποίες παρουσιάστηκαν με δημιουργικό τρόπο από τον σεφ Νίκο Σκλήρα και την ομάδα του. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη χρήση τοπικών προϊόντων της περιοχής, αναδεικνύοντας τον πλούτο των πρώτων υλών και τη βαθιά σχέση της θρακιώτικης κουζίνας με την τοπική γη και τις παραδόσεις της.
Μέσα από γεύσεις, αφηγήσεις και συζητήσεις, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν νοερά στη Θράκη και να έρθουν πιο κοντά στον πολιτισμό και τις μνήμες της. Σκοπός της βραδιάς ήταν η ενίσχυση των δράσεων του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, το οποίο εδώ και χρόνια συμβάλλει ενεργά στη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.
Ανάμεσα στους καλεσμένους που τίμησαν με την παρουσία τους τη βραδιά ήταν και ο Ανδρίκος Παπανδρέου με τη σύζυγό του, Μαριάνθη, οι οποίοι απόλαυσαν το δείπνο και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της εκδήλωσης μαζί με φίλους και ανθρώπους από τον χώρο του πολιτισμού και της κοινωνικής ζωής.
Δείτε τον Αντρίκο Παπανδρέου με τη σύζυγό του, Μαριάνθη:
Θυμίζουμε ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου είναι το τέταρτο παιδί του Ανδρέα Παπανδρέου και της Μαργαρίτας Παπανδρέου και γεννήθηκε το 1959 στο Σαν Φρανσίσκο. Ο ίδιος έχει επιλέξει τα πανεπιστημιακά έδρανα και είναι καθηγητής Οικονομίας του Περιβάλλοντος στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ.
Από την άλλη, η σύζυγός του, Μαριάνθη, δραστηριοποιείται ως freelance δημοσιογράφος και διαθέτει μια πολυετή πορεία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και της επικοινωνίας. Στην επαγγελματική της διαδρομή έχει αναλάβει διαφορετικούς ρόλους, αποκτώντας εμπειρία τόσο στη δημοσιογραφία όσο και στην παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων. Μάλιστα, το 1996 είχε αναλάβει καθήκοντα υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων στο πλαίσιο της διοργάνωσης Θεσσαλονίκη-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997.