Γιώργος Μαζωνάκης

Ο 22χρονος Γιώργος Μαζωνάκης σε ρόλο μοντέλου το 1994 -Το σπάνιο βίντεο από την πασαρέλα του Βασίλειου Κωστέτσου

Ένα σπάνιο βίντεο από το μακρινό 1994 δημοσίευσε ο Βασίλειος Κωστέτσος, θυμίζοντας μια διαφορετική στιγμή από τα πρώτα χρόνια της πορείας του Γιώργου Μαζωνάκη.

Τότε που ο τραγουδιστής, πριν ακόμη εξελιχθεί σε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής σκηνής, είχε ανέβει στην πασαρέλα σε ρόλο μοντέλου.

Το βίντεο προέρχεται από τον Νοέμβριο του 1994 και από μια ανδρική επίδειξη μόδας που είχε διοργανώσει ο Βασίλειος Κωστέτσος στο Γκάζι. Ο σχεδιαστής επέστρεψε, μέσα από τη συγκινητική ανάρτησή του, στην πρώτη γνωριμία και συνεργασία του με τον Γιώργο Μαζωνάκη, περιγράφοντας παράλληλα το ιδιαίτερο concept του fashion show.

Η πρώτη γνωριμία του Βασίλειου Κωστέτσου με τον Γιώργο Μαζωνάκη

Όπως αποκάλυψε ο σχεδιαστής, είχε γνωρίσει τον Γιώργο Μαζωνάκη λίγο καιρό πριν από τη συγκεκριμένη επίδειξη, όταν ο τραγουδιστής επισκέφθηκε το ατελιέ του προκειμένου να του σχεδιάσει τα ρούχα για μία από τις πρώτες μεγάλες εμφανίσεις του στα αθηναϊκά μπουζούκια.

Ο Βασίλειος Κωστέτσος θυμάται ότι ήδη από εκείνη την πρώτη συνάντηση είχε διακρίνει στον νεαρό τότε τραγουδιστή τα χαρακτηριστικά που αργότερα θα τον έκαναν να ξεχωρίσει. «Στο πρόσωπο του Γιώργου είδα τον μελλοντικό star», γράφει, περιγράφοντάς τον ως άνετο, πρωτοποριακό και με μοναδικό προσωπικό στιλ.

Πράγματι, η εικόνα αποτέλεσε από πολύ νωρίς σημαντικό κομμάτι της καλλιτεχνικής ταυτότητας του Γιώργου Μαζωνάκη. Οι ενδυματολογικές επιλογές του, η ιδιαίτερη αισθητική του και η διάθεσή του να πειραματίζεται με το ανδρικό στιλ τον διαφοροποίησαν από την κλασική εικόνα του λαϊκού τραγουδιστή της εποχής.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης μοντέλο στην πασαρέλα

Για την επίδειξη του Νοεμβρίου του 1994, ο Βασίλειος Κωστέτσος είχε αποφασίσει να παρουσιάσει αποκλειστικά την ανδρική συλλογή του στο Γκάζι, μια επιλογή που, όπως θυμάται σήμερα, θεωρήθηκε ασυνήθιστη για τα δεδομένα της εποχής.

Guest star του show ήταν ο διάσημος Σουηδός supermodel Μάρκους Σένκενμπεργκ, ένα από τα μεγαλύτερα ανδρικά μοντέλα των '90s, ενώ στο φινάλε συμμετείχε και η Τζένη Μπαλατσινού ως η μοναδική γυναίκα του show.

Ο σχεδιαστής, ωστόσο, ήθελε να προχωρήσει το concept ένα βήμα παραπέρα, ενώνοντας τη μόδα με τη μουσική και προσκαλώντας ανθρώπους από την ελληνική showbiz να συμμετάσχουν στην παρουσίαση.

Στο βίντεο που δημοσίευσε ο Βασίλειος Κωστέτσος, ο νεαρός τραγουδιστής εμφανίζεται στην πασαρέλα με δημιουργία του σχεδιαστή, αναλαμβάνοντας έναν ρόλο εντελώς διαφορετικό από εκείνον με τον οποίο τον γνώριζε μέχρι τότε το κοινό. Περπατά σαν μοντέλο και τραγουδά μπροστά στους θεατές, οι οποίοι τον υποδέχονται με ενθουσιασμό και δυνατά χειροκροτήματα.

Για τα δεδομένα της ελληνικής μόδας των αρχών της δεκαετίας του '90, η παρουσία ενός λαϊκού τραγουδιστή σε fashion show με αυτόν τον τρόπο ήταν, σύμφωνα με τον Κωστέτσο, μια ιδιαίτερα τολμηρή κίνηση.

«Ήθελα να δέσω και πάλι τη μουσική με τη μόδα και τη μόδα με τη μουσική», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του, σημειώνοντας πως θεωρούσε τότε σχεδόν αδιανόητο για τα δεδομένα των ελληνικών επιδείξεων «να βγει λαϊκός τραγουδιστής ως μοντέλο τραγουδώντας στην πασαρέλα».

Ο Βασίλειος Κωστέτσος δημοσίευσε ακόμα ένα στιγμιότυπο από μια συνεργασία του με τον Γιώργο Μαζωνάκη, όταν ο τραγουδιστής εμφανίστηκε ξανά στην πασαρέλα του σχεδιαστή «Από την επίδειξή μου το 2003 που περπάτησε με την καλλονή το Supermodel @esthercanadasofficial στο Ζάππειο μέγαρο για την φιλανθρωπική ενίσχυση καρκίνου του μαστού!» διαβάζουμε στη λεζάντα.