Σάκης Ρούβας για Γιώργο Μαζωνάκη

Σάκης Ρουβάς: Η συγκινητική αφιέρωση στον Γιώργο Μαζωνάκη στη σκηνή -«Η απώλεια ενός μεγάλου φίλου»

Ο Σάκης Ρουβάς μίλησε από τη σκηνή της συναυλίας του στην Κύπρο για τον Γιώργο Μαζωνάκη, θυμήθηκε την κοινή τους πορεία και αφιέρωσε στον φίλο του ένα τραγούδι.

Στη συναυλία που έδωσε στην Κύπρο το βράδυ της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου, ο Σάκης Ρουβάς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Γιώργο Μαζωνάκη και στη σχέση που είχαν όλα αυτά τα χρόνια.

Πρόκειται για μια μακρά φιλία, που ξεκίνησε από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας τους στην ελληνική δισκογραφία. Ο Σάκης Ρουβάς και ο Γιώργος Μαζωνάκης έκαναν τα πρώτα τους βήματα περίπου την ίδια εποχή, συνεργάστηκαν καλλιτεχνικά, μοιράστηκαν τη σκηνή, αλλά διατηρούσαν στενή σχέση και στην προσωπική τους ζωή.

Τι είπε ο Σάκης Ρουβάς για τον Γιώργο Μαζωνάκη

Μιλώντας για τον Γιώργο Μαζωνάκη, ο Σάκης Ρουβάς αναφέρθηκε σε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη, αλλά και σε έναν ξεχωριστό άνθρωπο. Όπως είπε, επρόκειτο για έναν ιδιαίτερο ερμηνευτή, ο οποίος κατάφερε να παραμείνει ίδιος παρά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στην καριέρα του.

«Απώλεια ενός μεγάλου φίλου, ενός σπουδαίου καλλιτέχνη, μιας υπέροχης προσωπικότητας πολύ ξεχωριστής και πολύ διαφορετικής από όλους όσους γνώριζα», είπε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής από τη σκηνή.

Ιδιαίτερη θέση στα λόγια του είχαν οι στιγμές που οι δύο καλλιτέχνες έζησαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Σάκης Ρουβάς στάθηκε στη βαθύτερη πλευρά της σχέσης τους, πέρα από τη μουσική και τις κοινές εμφανίσεις.

«Με τον Γιώργο μοιραστήκαμε πολύ σπουδαίες στιγμές όχι τόσο πάνω, αλλά κάτω από τη σκηνή, εκεί που είδα πραγματικά το μεγαλείο της καρδιάς του, της πολύ ευαίσθητης και ευάλωτης ψυχής του», ανέφερε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην κοινή αφετηρία τους στη μουσική, θυμίζοντας πως ξεκίνησαν την ίδια περίοδο στην ελληνική δισκογραφία. «Ξεκινήσαμε μαζί στην ίδια δισκογραφική το 1991 και είχαμε μια παράλληλη πορεία, αλλά πιο πολύ πιστεύω θα λείψει σε όλους εσάς που αγαπήσατε και τα τραγούδια του και τον ίδιο», είπε.

Αμέσως μετά, ο Σάκης Ρουβάς ερμήνευσε το «Ανήκω σε μένα». Όταν ολοκλήρωσε το τραγούδι, σήκωσε τα χέρια και το βλέμμα του προς τον ουρανό, σε μια εμφανώς συγκινητική στιγμή και έναν προσωπικό φόρο τιμής στον Γιώργο Μαζωνάκη.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών, αφήνοντας πίσω του μια πολυετή διαδρομή στην ελληνική μουσική και ένα ιδιαίτερο αποτύπωμα ως ερμηνευτής.

Την ίδια ώρα, συζητήσεις είχε προκαλέσει η απουσία του Σάκη Ρουβά από την εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Νίκαια. Το γεγονός σχολιάστηκε και τηλεοπτικά από τον δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».