Η τούρτα γάμου Αργυρού - Νίκα που έγινε viral: Το ιταλικό έθιμο με ζάχαρη άχνη που έγινε trend

Η τούρτα γάμου Αργυρού - Νίκα που έγινε viral: Το ιταλικό έθιμο με ζάχαρη άχνη που έγινε trend

Τα σκαλιά της εκκλησίας ανέβηκαν το απόγευμα της Δευτέρας ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Αλεξάνδρα Νίκα στον Άγιο Δημήτριο του Grand Resort στο Λαγονήσι. Αμέσως μετά το μυστήριο, οι καλεσμένοι κατευθύνθηκαν στη βίλα της οικογένειας Νίκα για τη δεξίωση, σε ένα περιβάλλον ιδιωτικό και εκλεπτυσμένο.

Ανάμεσα στις ρομαντικές στιγμές της βραδιάς, ξεχώρισε η κοπή της εντυπωσιακής τούρτας. Μία τεράστια τάρτα με φράουλες που η Αλεξάνδρα Νίκα πασπάλισε με ζάχαρη άχνη μπροστά στους καλεσμένους.

H Αλεξάνδρα Νίκα ρίχνει άχνη στην τεράστια τάρτα/Φωτογραφία: Τα Νέα

Το ιταλικό έθιμο με την ζάχαρη άχνη που έγινε trend

Το συγκεκριμένο «τελετουργικό», με τη νύφη ή το ζευγάρι να ρίχνει την τελευταία πινελιά στην τούρτα, έχει τις ρίζες του στην Ιταλία με το έθιμο του μιλφέιγ. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ιταλικό επιδόρπιο γάμου, το οποίο φτιάχνεται επί τόπου, μπροστά στους καλεσμένους, από επαγγελματία ζαχαροπλάστη.

Η τούρτα δεν έχει ύψος, αλλά βάθος, και δίνει έμφαση στην ποιότητα των υλικών. Τραγανή σφολιάτα, αφράτη κρέμα ζαχαροπλαστικής ή μασκαρπόνε, και επικάλυψη από φρέσκα φρούτα ή σοκολάτα.

Η τελευταία πινελιά, η ζάχαρη άχνη που κοσκινίζεται από το ίδιο το ζευγάρι, συμβολίζει την ευλογία και τη γλυκύτητα που θέλουν να «ρίξουν» στη νέα τους ζωή.

Αυτή η ιταλική λεπτομέρεια έχει γίνει τα τελευταία χρόνια διεθνές trend, με ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να υιοθετούν το ύφος και τη φιλοσοφία του μιλφέιγ, ακόμα και όταν επιλέγουν διαφορετικά γλυκά, όπως cheesecake ή τάρτα.

Η Αλεξάνδρα Νίκα συνδύασε τη μοντέρνα γεύση της τάρτας με την κομψή ιταλική παράδοση της άχνης, μετατρέποντας την κοπή της τούρτας σε μια ξεχωριστή, συμβολική εμπειρία. Η επιλογή αυτή, λιτή αλλά ουσιαστική, αποδεικνύει πως η ομορφιά ενός γάμου κρύβεται συχνά στις μικρές λεπτομέρειες.