Το άγνωστο διαζύγιο του Μάικλ Ντάγκλας από την επί 22 χρόνια σύζυγό του -Δεί Ντιάντρα Λούκερ

Το άγνωστο διαζύγιο του Μάικλ Ντάγκλας από την επί 22 χρόνια σύζυγό του Ντιάντρα Λούκερ -Έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο ακριβά

Ο Μάικλ Ντάγκλας και η Κάθριν Ζέτα Τζόοουνς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Χόλιγουντ.

Όμως, προτού μπορέσουν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου το 2000, ο ηθοποιός έπρεπε να οριστικοποιήσει το διαζύγιό του με την πρώτη του σύζυγο, Ντιάντρα Λούκερ, που έχει μείνει στην ιστορία του Χόλιγουντ ως ένας από τους μεγαλύτερους διακανονισμούς διαζυγίου.

Παραγωγός ταινιών και κόρη Ελβετοαμερικανού διπλωμάτη, η Ντιάντρα γνώρισε τον Μάικλ όταν ήταν 19 ετών φοιτήτρια στη Σχολή Εξωτερικών Υπηρεσιών Edmund A. Walsh του Georgetown. Ο ηθοποιός, 32 ετών τότε, γοητεύτηκε αμέσως. Μετά από δύο εβδομάδες γνωριμιών, ο Μάικλ του έκανε πρόταση γάμου και έξι εβδομάδες αργότερα, το ζευγάρι είχε ενωθεί με τα δεσμά του γάμου και είχε ξεκινήσει μια νέα ζωή μαζί στο Λος Άντζελες. Στις 13 Δεκεμβρίου 1978, γεννήθηκε ο γιος της Ντιάντρα και του Μάικλ, Κάμερον Ντάγκλας.

H   Ντιάντρα με τον γιο της, Κάμερον Ντάγκλας/Getty Images

Κι ενώ οι πρώην σύζυγοι ήταν παντρεμένοι για 22 χρόνια συνολικά, ήταν το 1995 που η Ντιάντρα κατέθεσε επίσημα αίτηση διαζυγίου.

Αναλογιζόμενος τον χωρισμό τους το 2013, ο Μάικλ Ντάγκλας δήλωσε στη Mirror: «Ξέρω ότι θα μπλέξω σε μπελάδες. Δεν έχω τίποτα εναντίον της και στην πραγματικότητα αγαπώ πολύ την πρώτη μου γυναίκα. Αλλά θα έπρεπε να είχαμε τερματίσει εκείνο το γάμο οκτώ ή δέκα χρόνια νωρίτερα.

«Μου πήρε πάρα πολύ καιρό για να συνειδητοποιήσω ότι αν πηγαίνεις σε έναν σύμβουλο γάμου για να επιλύσεις προβλήματα, είναι προς το συμφέρον του να διατηρήσει τον γάμο. Διότι αν τελειώσω τον γάμο δεν έχει καμία δουλειά. Νομίζω ότι η Ντιάντρα θα έλεγε πιθανώς το ίδιο πράγμα. Αυτό είναι το μόνο για το οποίο έχω μετανιώσει».

Οπως αναφέρει το βρετανικό Hello και σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, η Ντιάντρα Λούκερ έκανε διακανονισμό διαζυγίου άνω των 45 εκατομμυρίων δολαρίων και κράτησε την περιουσία τους στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια. Μέχρι το 2011, μια πρόσθετη αγωγή ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καθώς η Ντιάντρα και ο Μάικλ μάχονταν για το αν θα δικαιούταν μέρος των κερδών του από την ταινία Wall Street: Τα χρήματα δεν κοιμούνται ποτέ.

Getty Images

Καθώς οι δυο τους ήταν παντρεμένοι κατά τη διάρκεια της παραγωγής και της κυκλοφορίας της αρχικής ταινίας, η Ντιάντρα Λούκερ ισχυρίστηκε ότιείχε δικαίωμα στα κέρδη από το επόμενο sequel. Τελικά, η δεύτερη αυτή αγωγή απορρίφθηκε στο δικαστήριο.

Από το διαζύγιό τους, οι πρώην είχαν διατηρήσει τα μερίδια του πολυτελούς σπιτιού τους στη Μαγιόρκα, το οποίο διαθέτει δέκα υπνοδωμάτια, είναι συνολικής επιφάνειας 11.000 τ.μ. και έχει άμεση πρόσβαση στη θάλασσα, αλλά ο Μάικλ αποφάσισε τελικά να εξαγοράσει το μερίδιό της.

Ο ηθοποιός και η πρώην σύζυγός του προσπάθησαν να πουλήσουν το σπίτι και το έβγαλαν στην αγορά το 2014, αλλά δεν κατάφεραν να λάβουν καλή προσφορά. Μιλώντας στην εφημερίδα Ultima Hora της Μαγιόρκα το 2021, ο Μάικλ Ντάγκλας παραδέχτηκε: «Ήταν πολύ άβολο να μοιράζομαι το ακίνητο με την πρώην σύζυγό μου. Έξι μήνες για τον καθένα μας δεν ήταν πολύ ευχάριστο για κανέναν. Η Κάθριν είναι πολύ ευτυχισμένη εδώ, ειδικά τώρα που δεν μοιραζόμαστε το σπίτι με την Ντιάντρα. Αισθάνεται πολύ πιο άνετα», πρόσθεσε.

Getty Images

Μετά το διαζύγιό της από τον Μάικλ, η Ντιάντρα μίλησε με αγάπη για τον Μάικλ, καθώς και για τον γάμο του με την Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης του 2011 στο Harper's Bazaar, η παραγωγός ταινιών εξήγησε: «Αγαπούσα πολύ τον Michael όταν τον παντρεύτηκα. Και δεν νομίζω ότι η αγάπη εξαφανίζεται ποτέ πραγματικά. Μπορεί να μεταμορφώνεται, [αλλά] σίγουρα δεν νομίζω ότι το μίσος είναι η σωστή συνταγή. Είμαι πραγματικά χαρούμενη που είναι τρελά ερωτευμένος και έχει δύο υπέροχα παιδιά».