γυναίκα με δυσλεξία

Μια θεραπεύτρια δείχνει τις δυσκολίες ανάγνωσης όσων έχουν δυσλεξία με ένα «δυσλεκτικό» κείμενο -Έγινε αμέσως viral

Η δυσλεξία είναι μια διαταραχή που εντάσσεται στις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Πολλοί άνθρωποι στον κόσμο έχουν δυσλεξία, ωστόσο, συχνά είναι δύσκολο να εξηγήσουν στους υπόλοιπους πώς είναι να ζεις με αυτό.

Έτσι, μια γυναίκα αποφάσισε να βάλει μερικά πράγματα στη θέση τους. Η θεραπεύτρια Lindsay Fleming μοιράστηκε ένα βίντεο στο TikTok με το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, δείχνει τα πράγματα από την οπτική των δυσλεκτικών.

Η ίδια διαγνώστηκε με δυσλεξία στα 6 της χρόνια, οπότε ξέρει πολύ καλά πώς είναι να δυσκολεύεσαι στην ανάγνωση ακόμη και ενός απλού κειμένου.

Αυτό που κάνει λοιπόν είναι να μοιραστεί ένα κείμενο γραμμένο όπως ακριβώς θα το διάβαζε ένα άτομο με δυσλεξία. Οι λέξεις έχουν αναγραμματισμούς, δημιουργώντας στην ουσία ένα κείμενο, που είναι δύσκολο να διαβαστεί.

Στο βίντεο, διερωτάται: «Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς είναι για κάποιον δυσλεκτικό να διαβάσει στην τάξη;». Δημιούργησε έτσι ένα challenge στα social media. Προκάλεσε τους χρήστες να διαβάσουν το κείμενο που μοιράστηκε στο βίντεο.

δυσλεξία

Το βίντεο της έγινε αμέσως viral με 68 χιλιάδες προβολές, 13 χιλιάδες likes και σχόλια. Οι χρήστες σχολίασαν ότι αυτό τους βοήθησε να μπουν «στα παπούτσια» όσων αντιμετωπίζουν τη δυσλεξία και να δουν τα πράγματα από τη δική τους σκοπιά, ότι δηλαδή η ανάγνωση μπορεί να γίνει δύσκολη.