Φωτογραφία: ΑP images

Ο παράδοξος τρόπος που ζητά ο βασιλιάς Κάρολος να τον ξυπνάνε το πρωί

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει ορισμένες απαιτήσεις από το επιτελείο του και αυτές αφορούν εκτός των άλλων και τον τρόπο που θέλει να τον ξυπνάνε.

Αφού ανέλαβε τον θρόνο, ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Serving The Royals: Inside The Firm ήρθε να αποκαλύψει τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του βασιλιά Καρόλου, μεταξύ αυτών, να σιδερώνονται τα κορδόνια του και οι πιτζάμες του σε καθημερινή βάση.

Τώρα, όπως μεταδίδεται από τα ξένα Μέσα, ο βασιλιάς Κάρολος «πετά» το συμβατικό ξυπνητήρι του και ζητά από έναν οργανοπαίκτη γκάιντας να τον ξυπνά κάθε μέρα στις εννέα το πρωί καθώς παίζει έξω από το παράθυρό του τις αγαπημένες του μελωδίες.

Ο παράδοξος τρόπος που ζητά ο βασιλιάς Κάρολος να τον ξυπνάνε το πρωί

Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη τακτική αποτελεί παράδοση από το 1843 για τη μοναρχία αφού όπως αναφέρεται στη The Sun και η βασίλισσα Ελισάβετ απολάμβανε να ξυπνά υπό τους ήχους της γκάιντας, με τον βασιλιά Κάρολο τώρα να κάνει πράξη και να απολαμβάνει αυτή την παράδοση.

Σε δηλώσεις σχετικά με το θέμα πηγή αναφέρει: «Η Βασίλισσα Ελισάβετ λάτρευε να έχει τον αυλητή της, είναι μια υπέροχη παράδοση. Όλοι θυμούνται εκείνη τη στιγμή που ο Ταγματάρχης έπαιξε με την γκάιντά του στην κηδεία της, γύρισε την πλάτη του και έφυγε. Ο Βασιλιάς Κάρολος τον θαύμασε για το πώς εκτέλεσε το καθήκον του για τη Βασίλισσα.»

Ο Paul Burns προσλήφθηκε από το παλάτι και η παράδοση προστάζει να παίζει μουσική στις 9 το πρωί, ωστόσο ο Βασιλιάς είναι πάντα ξύπνιος πολύ νωρίτερα.