Γιώργος Καπουτζίδης

Γιώργος Καπουτζίδης: Δεν θέλω να είμαι σε ένα κανάλι που δεν θέλουν ένα γκέι

Καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο Άλλος» του Θοδωρή Βαμβακάρη και του Τάκη Γιαννούτσου βρέθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο πολύ αγαπημένος σεναριογράφος και ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη Σοφία Μπεκατώρου, για τη γυναικεία χειραφέτηση, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να βρίσκεται σε ένα κανάλι που δεν θέλουν ένα γκέι.

«Η ισότητα είναι μόνο στα χαρτιά, δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Πρέπει να μάθει ο άνδρας πώς να συμπεριφέρεται σε μια γυναίκα. Πρέπει να νιώσει η γυναίκα ότι είναι ίση. Δεν ζούμε σε μια κοινωνία που έχει πετύχει αυτό το πράγμα. Δουλευόμαστε κιόλας. Όταν μια γυναίκα αναρωτιέται αν έχει το δικαίωμα να μιλήσει ή φοβάται να μιλήσει ή διστάζει να μιλήσει καταλαβαίνεις ότι δεν αισθάνεται ίση.

Αυτό που με έκανε εσωστρεφή, είναι η σεξουαλικότητά μου. Όταν το συνειδητοποίησα κλείστηκα. Αλλά και στο πώς το επικοινωνείς. Δυσκολεύτηκα τότε όταν το κατάλαβα. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Τότε νόμιζες πως ήσουν ο μόνος στον κόσμο. Τη δεκαετία του ΄80 ένας γκέι ήταν ένας άνθρωπος από το περιθώριο. Έβλεπα αυτό. Δεν ήταν αποδεκτός ή ήταν αυτός που έτρωγε σφαλιάρες στις ελληνικές ταινίες και τον κορόιδευαν. Ήταν καρικατούρα. Άρα έλεγες εκεί θα είμαι κι εγώ.

Δε θέλω να δίνω συμβουλές. Γιατί για να δώσεις συμβουλή πρέπει να γνωρίζεις τη ζωή του…Δε θέλω να δίνω συμβουλές. Αλλά θέλω να βοηθήσω τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ελλάδα. Είμαι αποφασισμένος γι΄αυτό.

Νιώθω ότι είμαι πάντα ξεκάθαρος με τον κόσμο. Όλοι οι γκέι είναι ανοιχτοί με το περιβάλλον τους. Δεν θέλω να είμαι σε ένα κανάλι που δεν θέλουν ένα γκέι, η σε μια διαφήμιση που δεν θέλουν ένα γκέι.

Το μόνο που με απασχολούσε, επειδή ήμουν 600 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη μου, ήταν να μην ταλαιπωρηθούν με σούσουρο οι γονείς μου. Όταν κατάλαβα ότι οι γονείς μου δεν έχουν κανένα θέμα, έμεινα ήσυχος. Αν υπήρξε σούρουρο από γνωστούς τους, τους απομάκρυναν. Τους αγαπώ πολύ και μου έχουν λείψει. Έχω να τους δω πολύ καιρό. Από τον Οκτώβρη» είπε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Καπουτζίδης.