Η Κάρλα Μπρούνι λάμπει στις Κάννες με εντυπωσιακό κόκκινο βελούδινο φόρεμα
Η Κάρλα Μπρούνι εντυπωσίασε στο Φεστιβάλ Καννών με ένα κόκκινο βελούδινο φόρεμα, τραβώντας τα φλας και τις ματιές στο κόκκινο χαλί της λαμπερής βραδιάς.
Στο 78ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, η Κάρλα Μπρούνι έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στην πρεμιέρα της ταινίας The Phoenician Scheme, φορώντας ένα κόκκινο βελούδινο μάξι φόρεμα με έναν ώμο και έντονο σκίσιμο, που ανέδειξε τα καλλίγραμμα πόδια της.
Η 57χρονη πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας και διαχρονικό fashion icon- που πάντα τραβά τα βλέμματα με τις εμφανίσεις της, αλλά και με τον τρόπο που έδωσε την μάχη της με τον καρκίνο- έλαμπε, ποζάροντας με άνεση και αυτοπεποίθηση, με το ένα χέρι στον γοφό και το σώμα της να τονίζεται από τη στενή γραμμή του φορέματος.
Δείτε την εμφάνιση της Κάρλα Μπρούνι με το κόκκινο βελούδινο φόρεμα
Συμπλήρωσε την εμφάνισή της με μαύρες αστραφτερές γόβες και διακριτικά κοσμήματα, παραμένοντας πιστή στη λιτή κομψότητα που τη χαρακτηρίζει.

Πόζαρε μπροστά στους φωτογράφους με το γνωστό της στιλ, χαρίζοντας στη βραδιά έναν αέρα παλιού σινεμά, ενώ το κοινό παρακολουθούσε με θαυμασμό.
Η ταινία που έκανε πρεμιέρα, The Phoenician Scheme, είναι η πιο φαντασμαγορική της φετινής διοργάνωσης. Υπογράφεται από τον Γουές Άντερσον και πρωταγωνιστεί ο Μπενίσιο ντελ Τόρο στον ρόλο του μεγιστάνα Ζζα-ζζα Κόρντα, ο οποίος αφήνει όλη του την περιουσία στην κόρη του, μια καλόγρια.

Όμως η κληρονομιά αυτή τον βάζει στο στόχαστρο μιας σειράς επικίνδυνων αντιπάλων – από τρομοκράτες μέχρι επίδοξους δολοφόνους.
Στο πλευρό του εμφανίζονται η Mia Threapleton, ο Michael Cera, ο Riz Ahmed, ο Tom Hanks, ο Bryan Cranston, ο Richard Ayoade, ο Jeffrey Wright, η Scarlett Johansson, ο Benedict Cumberbatch, ο Rupert Friend και ο Bill Murray.
Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Μαΐου, με πολλούς να τη βλέπουν ήδη ως πιθανή υποψήφια για Όσκαρ, σε αντίθεση με το Asteroid City του ίδιου σκηνοθέτη, που δεν τα κατάφερε στην περσινή απονομή.
Το φετινό φεστιβάλ διεξάγεται μέσα σε έναν ιδιαίτερα φορτισμένο πολιτικό και πολιτιστικό κλίμα, μετά τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών 100% σε ξένες ταινίες. Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι τίποτα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αν και εξετάζονται κίνητρα για παραγωγές που θα γυρίζονται εντός ΗΠΑ.
Ωστόσο, η πρόταση αυτή λειτουργεί ως υπενθύμιση για το πώς οι διεθνείς εντάσεις μπορούν να κλονίσουν ακόμα και παγιωμένους θεσμούς, όπως το Φεστιβάλ των Καννών.
Το ίδιο το φεστιβάλ γεννήθηκε στον απόηχο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ως απάντηση στον φασισμό και τη λογοκρισία του Φεστιβάλ Βενετίας. Από τότε εξελίχθηκε σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τον κινηματογράφο και τόπο αναγνώρισης για δεκάδες σκηνοθέτες που αναζητούν το ξεκίνημα ή την καθιέρωσή τους.
Και φέτος, τόσο νέοι όσο και παλιοί γνώριμοι έδωσαν το «παρών». Η Kristen Stewart με το σκηνοθετικό της ντεμπούτο Η Χρονολογία του Νερού, η Scarlett Johansson με το Eleanor the Great, και ο Harris Dickinson με το Urchin παρουσιάστηκαν στο τμήμα Un Certain Regard.

Ταυτόχρονα, επιστρέφουν ο Τομ Κρουζ με το Mission: Impossible - The Final Reckoning, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο που τιμήθηκε με Χρυσό Φοίνικα σχεδόν πέντε δεκαετίες μετά την πρεμιέρα του Taxi Driver, αλλά και ο Κουέντιν Ταραντίνο, που απέτισε φόρο τιμής στον σκηνοθέτη γουέστερν Τζορτζ Σέρμαν.
«Αφήνεις μια ταινία σε αυτή την κατάσταση που μοιάζει με Κολοσσαίο», λέει ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης Kleber Mendonça Filho, που επιστρέφει φέτος με το πολιτικό θρίλερ The Secret Agent. «Πρέπει να προετοιμαστείς πραγματικά για την όλη εμπειρία, διότι είναι αρκετά έντονη – δεν απέχει πολύ από την αίσθηση ότι πλησιάζεις ένα τρενάκι του λούνα παρκ καθώς ανεβαίνεις τα σκαλιά του Παλαί».