Η Κλόντια Σίφερ φωτογραφίζεται topless στα 56 της για τη νέα καμπάνια της Chloé και εντυπωσιάζει
Στα 56 της, η Κλόντια Σίφερ πρωταγωνιστεί στη γιορτινή καμπάνια της Chloé με ένα τολμηρό, κινηματογραφικό σύνολο και θυμίζει γιατί παραμένει θρύλος της μόδας.
Η Κλόντια Σίφερ, που έγινε διάσημη τη δεκαετία του ‘90 ως το πρόσωπο της Chanel και καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο περιζήτητα σούπερ μόντελ στον κόσμο, ξεχώρισε τη Δευτέρα με τη νέα της εμφάνιση.
Η 56χρονη πόζαρε topless σε υψηλόμεσο μαύρο τζιν, ενώ ένα εντυπωσιακό χρυσό κολιέ με πολλές κρεμαστές αλυσίδες κάλυπτε το πάνω μέρος του σώματός της. Οι αλυσίδες πέφτουν πάνω από τα ξανθά μαλλιά της, που φτάνουν μέχρι τη μέση.
Η Κλόντια Σίφερ πρωταγωνιστεί στην καμπάνια της Chloé
Οι θαυμαστές έσπευσαν να γεμίσουν τα σχόλια με θερμά λόγια. «Απλώς εκπληκτική!», έγραψε ένας, ενώ άλλος σχολίασε: «Πέρα από κάθε όριο ομορφιάς». Ακολούθησαν μηνύματα όπως «Θεά» και «Εξακολουθείς να δείχνεις στα καλύτερά σου...μια έμπνευση».
Για την καμπάνια, η Κλόντια συνεργάστηκε με τη δημιουργική διευθύντρια της Chloé, Χεμένα Καμάλι, η οποία στο δελτίο τύπου εξήρε τη διαχρονική γοητεία της Γερμανίδας σταρ. «Ήθελα να εξερευνήσω μια πιο νυχτερινή έκφραση της γυναίκας της Chloé, με μια κινηματογραφική αύρα που δείχνει αυθόρμητη, αισθησιακή και λίγο μυστηριώδης», δήλωσε η Καμάλι. Πρόσθεσε ότι «η Κλαούντια ζωντανεύει αυτό το όραμα μέσα από τη φυσική της παρουσία, τον ξεχωριστό χαρακτήρα και τη διαχρονική της γοητεία, προσδίδοντας μια αίσθηση οικειότητας στην καμπάνια».
Η σχέση της με τον οίκο είναι μακρόχρονη και καρποφόρα. Ξεκίνησε τη δεκαετία του ‘90, την εποχή που τη Chloé διηύθυνε ο Κάρλ Λάγκερφελντ. Η ίδια έχει πει στη βρετανική Vogue ότι ο Λάγκερφελντ την έκανε «από μια ντροπαλή Γερμανίδα έφηβη σε σούπερ μόντελ». Ήταν εκείνος που την επέλεξε ως πρόσωπο της Chanel, κάτι που εκτόξευσε αμέσως την καριέρα της.
Η Κλαούντια αποσύρθηκε από τις πασαρέλες το 2002, αλλά εξακολουθεί να εμφανίζεται σποραδικά σε καμπάνιες οίκων όπως η Balenciaga και η Versace. Παρότι υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της δεκαετίας του ‘90, η μητέρα τριών παιδιών έχει πει στο ίδιο περιοδικό ότι αυτό το κεφάλαιο ανήκει πια στο παρελθόν.
«Δεν μου λείπει κάτι από τη δεκαετία του ‘90, γιατί έχω τις πιο υπέροχες αναμνήσεις και πρόσεξα να μην θεωρήσω αυτονόητο κανένα κομμάτι της καριέρας μου», είπε. «Μπορώ να διαλέγω τα project που θέλω και απολαμβάνω να ακολουθώ διαφορετικούς δρόμους, μεταξύ άλλων και ρόλους όπου σχεδιάζω και επιμελούμαι συλλογές».
Η στάση της απέναντι στην ηλικία
Η Κλαούντια μιλά ανοιχτά για το πέρασμα του χρόνου κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας. Το 2020 είχε πει ότι ανυπομονούσε για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής της. «Πιστεύω ότι η ηλικία πρέπει να γιορτάζεται και να τιμάται. Υπάρχει λόγος που έχουμε τούρτες και πάρτι στα γενέθλιά μας, και το ίδιο νιώθω για το γεγονός ότι μεγαλώνω κάθε χρόνο», είχε πει στη Vogue Australia.
Και συνέχισε: «Είμαι τόσο χαρούμενη που κλείνω τα 50 και δεν έχω νιώσει ποτέ πιο σίγουρη ή πιο ευτυχισμένη στη ζωή μου. Δεν προσπαθώ να δείχνω ή να νιώθω νεότερη, αγκαλιάζω το τώρα. Αν είσαι χαρούμενος και υγιής, τα υπόλοιπα έρχονται».
Όσο για το μυστικό της λάμψης της, η ξανθιά καλλονή λατρεύει την πιλάτες και το τένις και σπάνια πατά το πόδι της σε γυμναστήριο. «Όταν άρχισα να κάνω παιδιά, προσπάθησα να είμαι όσο πιο υγιής γίνεται και, κάνοντάς το αυτό, νιώθω στα καλύτερά μου σήμερα, τόσο στο σώμα μου όσο και γενικά», εξήγησε. «Γυμνάζομαι κάνοντας κάτι διαφορετικό κάθε μέρα, από τένις ή μάθημα γιόγκα μέχρι ένα δεκάλεπτο ή δεκαπεντάλεπτο μάθημα για κοιλιακούς online ή περπάτημα στον διάδρομο για μία ώρα ενώ βλέπω μια ταινία».