Ο Μπάρι Ντίλερ αποκάλυψε ότι είναι γκέι -Η ασυνήθιστη ιστορία αγάπης με τη σύζυγό του, Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ

Ο Μπάρι Ντίλερ αποκάλυψε ότι είναι γκέι -Η ασυνήθιστη ιστορία αγάπης με τη σύζυγό του, Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ

Ο Μπάρι Ντίλερ, ο δισεκατομμυριούχος σύζυγος της Diane von Furstenberg, αποκάλυψε ότι είναι γκέι.

Σε ένα προσωπικό δοκίμιο για το New York Magazine, ο 83χρονος δισεκατομμυριούχος μοιράστηκε τις σκέψεις του για την ταυτότητά του και τη μακροχρόνια σχέση του με τη Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ.

Ο πρώην CEO της Paramount και της Fox, Μπάρι Ντίλερ, μοιράζεται για πρώτη φορά δημόσια πτυχές της ζωής του, με αφορμή τα απομνημονεύματά του «Who Knew». Ανάμεσα στα όσα αποκαλύπτει, λέει χαρακτηριστικά «Παρόλο που υπήρξαν πολλοί άντρες στη ζωή μου, υπήρξε μόνο μία γυναίκα και μπήκε στη ζωή μου όταν ήμουν 33 ετών.»

Μπάρι Ντίλερ & Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ/Φωτογραφία AP

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1974 και ξεκίνησαν μια έντονη σχέση. Παρά τις διακυμάνσεις της πορείας τους, παντρεύτηκαν τελικά το 2001 και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Αλεξάντερ και την Τατιάνα.

Παρότι κατά καιρούς υπήρχαν δημόσιες απορίες και σχόλια για τη φύση της σχέσης τους, ο Ντίλερ δηλώνει με σαφήνεια ότι η αγάπη τους ήταν και παραμένει αυθεντική: «Ξεκινήσαμε με μια κάποια αδιαφορία, αλλά σύντομα βρεθήκαμε μέσα σε έναν ρομαντισμό τόσο φυσικό για εμάς. Μας εξέπληξε και εξέπληξε και τους γύρω μας».

Αναφερόμενος στις ερωτικές του προτιμήσεις, παραδέχεται πως η έλξη του προς τους άντρες ήταν γνωστή στους κοντινούς του ανθρώπους. Ωστόσο, ποτέ δεν ένιωσε εσωτερική σύγκρουση, μόνο φόβο για την κοινωνική αποδοχή: «Ποτέ δεν αμφισβήτησα τη δύναμη που είχε η σεξουαλικότητά μου πάνω στη ζωή μου», εξηγεί. «Αυτό που φοβόμουν ήταν η αντίδραση των άλλων».

Ο ίδιος τονίζει ότι η αγάπη του για την Νταϊάν δεν έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες εμπειρίες του: «Ναι, μου άρεσαν και οι άντρες, αλλά αυτό δεν συγκρούεται με την αγάπη μου για την Νταϊάν. Δεν μπορώ να το εξηγήσω -ούτε στον εαυτό μου, ούτε στον κόσμο».

Μπάρι Ντίλερ & Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ/Φωτογραφία AP

Η πολύπλοκη σχέση του Μπάρι Ντίλερ και της Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ

Ο Μπάρι Ντίλερ και η Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ γνωρίστηκαν το 1974. Εκείνος ήταν ένα φιλόδοξο νεαρό στέλεχος στην Paramount, κι εκείνη μια ανερχόμενη σχεδιάστρια μόδας, τότε ακόμη παντρεμένη με τον πρίγκιπα Έγκον φον Φίρστενμπεργκ.

Ο Ντίλερ θυμάται να αισθάνεται ότι εκείνη τον κοιτούσε με ένα έντονο, σχεδόν διεισδυτικό βλέμμα. Τόσο μαγνητισμένος ήταν, που το 1975 προσπαθούσε να βρει τρόπο να προσκληθεί σε ένα από τα δείπνα της.

Εκείνη την εποχή, ο Ντίλερ έβγαινε με άντρες, χωρίς όμως να έχει αποκαλύψει ανοιχτά τη σεξουαλικότητά του. Τα χρόνια που πέρασαν χώρια, και οι δύο είχαν άλλες σχέσεις -καμία όμως δεν άντεξε στον χρόνο. Όπως ο ίδιος σημειώνει: «είχαμε σχέσεις με άλλους, αλλά καμία δεν πλησίασε καν σε διάρκεια ή βάθος αυτό που είχαμε μεταξύ μας».

Το 1991, το ζευγάρι επανασυνδέθηκε. Και αυτή τη φορά, τα συναισθήματα ήταν ακαριαία. Λίγο μετά, βγήκαν το πρώτο τους ραντεβού, το οποίο κατέληξε σε φιλί -το πρώτο του Ντίλερ με γυναίκα από τα 16 του. Τότε ήταν ήδη στα 30 του.

Μπάρι Ντίλερ & Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ/Φωτογραφία AP

Χώρισαν για λίγο το 1981, όχι όμως εξαιτίας της σεξουαλικότητας του Ντίλερ. Αντίθετα, σύμφωνα με τον ίδιο, διαλύθηκαν εξαιτίας μιας σχέσης της Φον Φίρστενμπεργκ με τον ηθοποιό Ρίτσαρντ Γκιρ.

Η σχεδιάστρια μόδας είχε αναφερθεί στη σχέση της με τον Ρίτσαρντ Γκιρ στα απομνημονεύματά της το 2014, με τίτλο «The Woman I Wanted to Be». Όπως περιγράφει, γνώρισε τον σταρ του «Pretty Woman» τη δεκαετία του 1980 -αφού ήδη είχε γνωρίσει τον μελλοντικό σύζυγό της, Μπάρι Ντίλερ.

Εκείνη την περίοδο, ο Ντίλερ ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Paramount Pictures, της εταιρείας που διανέμει την ταινία «American Gigolo», στην οποία μόλις είχε πρωταγωνιστήσει ο Γκιρ.

Η φον Φίρστενμπεργκ αποκάλυψε πως ο ατζέντης του Γκιρ τον είχε προειδοποιήσει ότι το να βγει ραντεβού μαζί της ίσως έβλαπτε την καριέρα του. Παράλληλα, και ο Μπάρι Ντίλερ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τη σχέση αυτή, αν και δεν την εξέφρασε ποτέ ανοιχτά.

Παρά τις ανατροπές, ο δεσμός του Μπάρι Ντίλερ και της Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ άντεξε στον χρόνο. Το 2001 παντρεύτηκαν με έναν αιφνιδιαστικό γάμο στο Δημαρχείο.

Η ίδια είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στους New York Times το 2013: «Αυτός ο άντρας ήταν ο εραστής μου, ο φίλος μου και τώρα είναι ο σύζυγός μου. Άλλοτε χωρισμένοι, άλλοτε φίλοι, άλλοτε εραστές, άλλοτε σύζυγοι -αυτή είναι η ζωή μας».