Η Πολίνα Πορίζκοβα τόπλες

Η Πολίνα Πορίζκοβα ποζάρει τόπλες στα 61 της: «Ποτέ δεν ένιωσα καλύτερα μέσα στο σώμα μου»

Στα 61 της, η Πολίνα Πορίζκοβα φωτογραφίζεται τόπλες και μιλά ανοιχτά για το σώμα, τη γήρανση και την αυτοπεποίθηση, στέλνοντας ένα διαφορετικό μήνυμα για την εικόνα της γυναίκας.

Το 61χρονο μοντέλο δημοσίευσε χθες στο Instagram φωτογραφίες στις οποίες ποζάρει φορώντας μόνο ένα μικροσκοπικό μπικίνι με ασπρόμαυρες ρίγες και κορδόνια. Η τολμηρή εμφάνιση, ωστόσο, είχε έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο και συνδεόταν με τη συζήτηση γύρω από την εικόνα του γυναικείου σώματος.

Η Πολίνα Πορίζκοβα θέλησε να απαντήσει σε ένα σχόλιο που είχε δεχθεί σχετικά με την εμφάνισή της και ειδικότερα με την κοιλιά της.

Η Πολίνα Πορίζκοβα τόπλες με ριγέ μπικίνι

Το σχόλιο ανέφερε: «Θεέ μου! Όταν βλέπω ένα σούπερ μόντελ που στα 61 δείχνει πολύ καλύτερα από τις μισές γυναίκες που γνωρίζω στα 20 τους να μιλά για το ότι δεν έχει επίπεδη κοιλιά, εξαιτίας ενός πολύ μικρού προεξέχοντος σημείου όταν σκύβει το πάνω μέρος του σώματός της, ή για το ότι το πρόσωπό της δεν είναι πια φρέσκο και όμορφο, ειλικρινά αυτό με κάνει να νιώθω πολύ άσχημα».

Πολίνα Πορίζκοβα/ Φωτογραφία: Instagram/ @paulinaporizkov

Η παρουσιάστρια του podcast «Twenty Good Summers» συμπεριέλαβε στη συνέχεια εικόνες που έδειχναν τη δική της «μικρή προεξοχή», όπως την αποκάλεσε, καθώς και ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται η κοιλιά της. Στη λεζάντα του βίντεο έγραψε: «Αυτό είναι το πώς μοιάζει η κοιλιά αυτού του σούπερ μόντελ όταν ξαπλώνει!».

Η ανάρτηση δεν περιορίστηκε στη δική της εικόνα. Η Πορίζκοβα μοιράστηκε επίσης φωτογραφίες από παλιούς πίνακες που απεικονίζουν γυμνές γυναίκες με απαλή και πιο προεξέχουσα κοιλιά, θέλοντας να δείξει πως αυτή η εικόνα του γυναικείου σώματος δεν θεωρούνταν πάντοτε ατέλεια.

Πολίνα Πορίζκοβα/ Φωτογραφία: Instagram/ @paulinaporizkov

«Οι απαλές και προεξέχουσες κοιλιές στις γυναίκες θεωρούνταν ανέκαθεν όμορφες», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της, συνοδεύοντας την ανάρτηση με τα hashtags #belly, #nofilter και #noshame.

Η νέα δημοσίευση ήρθε λίγες ημέρες μετά από μια ακόμη ανάρτηση της Πορίζκοβα, στην οποία μοιράστηκε βίντεο από την προπόνησή της και μίλησε περισσότερο για τη σχέση που έχει πλέον με το σώμα της.

Πολίνα Πορίζκοβα/ Φωτογραφία: Instagram/ @paulinaporizkov

«Το να νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στην καλύτερη φυσική κατάσταση της ζωής μας στα εξήντα μας είναι μια αποκάλυψη», έγραψε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αλλαγές και στις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, από την αντικατάσταση και των δύο ισχίων, μια επέμβαση που την είχε κρατήσει για χρόνια σε έντονο πόνο, μέχρι την αύξηση του βάρους κατά την εμμηνόπαυση. Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα με το γόνατο του συζύγου της, Τζεφ Γκρίνσταϊν, καθώς και στην αρθρίτιδα και στους δύο ώμους τους.

«Αυτό έρχεται μετά την αντικατάσταση και των δύο ισχίων μου, η οποία με κράτησε για χρόνια σε έντονο πόνο, μετά την αύξηση του βάρους μου κατά την εμμηνόπαυση, μετά το πρόβλημα του Τζεφ με το γόνατό του και μαζί με την αρθρίτιδα και στους δύο ώμους μας. Κι όμως, ποτέ δεν έχουμε νιώσει περισσότερο σαν στο σπίτι μας και τόσο άνετα μέσα στο σώμα μας».ατήρησης μιας εικόνας νεότητας με κάθε κόστος.

Αντίθετα, αφορά περισσότερο την εξοικείωση με τις αλλαγές που φέρνει ο χρόνος. Η κοιλιά που δεν είναι απολύτως επίπεδη, οι αλλαγές στο πρόσωπο και οι σωματικές μεταβολές δεν παρουσιάζονται ως στοιχεία που πρέπει να κρυφτούν ή να διορθωθούν.

Η ίδια ολοκλήρωσε την προηγούμενη ανάρτησή της με ένα ξεκάθαρο μήνυμα αυτοπεποίθησης: «Ποτέ δεν έχω απολαύσει περισσότερο το να βρίσκομαι μέσα στο σώμα μου από ό,τι σήμερα, στα 61 μου».