Η διατροφική ιδιαιτερότητα της πριγκίπισσας Άννας

Πριγκίπισσα Άννα: Ποια είναι η ιδιαίτερη διατροφική συνήθεια που μοιράζεται με τον αδελφό της, βασιλιά Κάρολο

Η πριγκίπισσα Άννα ακολουθεί μια ασυνήθιστη διατροφική ρουτίνα, όπως ακριβώς και ο αδελφός της, βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας.

Η αυστηρή και πρακτική στάση της πριγκίπισσας Άννας δεν περιορίζεται μόνο στον δημόσιο ρόλο της. Αντανακλάται στο στιλ της -το οποίο σπάνια ξεφεύγει από κλασικές γραμμές -αλλά και στις καθημερινές της συνήθειες, ακόμη και στο φαγητό.

Όπως και ο μεγαλύτερος αδελφός της, ο βασιλιάς Κάρολος, έχει μια ιδιαίτερη διατροφική συνήθεια, την οποία δεν μεταβάλλει. Η αποκάλυψη της συνήθειας του βασιλιά έγινε το 2018 από το Clarence House, με αφορμή τα 70ά γενέθλιά του.

Ποια ιδιαίτερη διατροφική συνήθεια ακολουθούν η πριγκίπισσα Άννα και ο βασιλιάς Κάρολος

Σε έναν κατάλογο με 70 γεγονότα για τη ζωή του τότε Πρίγκιπα της Ουαλίας, ο αριθμός 20 έγραφε ξεκάθαρα: «Ο Πρίγκιπας δεν τρώει μεσημεριανό».

Η πριγκίπισσα Άννα, με τον αδελφό της, βασιλιά Κάρολο/ Φωτογραφία: AP

Πλέον, φαίνεται πως και η Πριγκίπισσα Άννα ακολουθεί ακριβώς την ίδια τακτική. Ο σεφ Μάικλ Μέρσερ, που έχει συνεργαστεί με τη βασιλική οικογένεια, αποκάλυψε πως κάποτε είχε ετοιμάσει για εκείνη ένα γεύμα έξι πιάτων.

Ωστόσο, αντί να καθίσει στο τραπέζι, η Άννα ήπιε ένα φλιτζάνι τσάι Earl Grey και αποχώρησε ευγενικά. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο περιοδικό HELLO!: «Με ευχαρίστησε και έφυγε. Όμως η ομάδα ασφαλείας της ενθουσιάστηκε -απόλαυσαν το δείπνο εκείνοι».

Ο Μέρσερ, που έχει μαγειρέψει και για τη Δούκισσα του Εδιμβούργου, υπογράμμισε πως το μενού θύμιζε φαγητό πολυτελούς εστιατορίου. Αν και η στάση της πριγκίπισσας Άννας μπορεί να μοιάζει παράξενη, εντάσσεται πλήρως στην αυστηρή καθημερινότητα που ακολουθεί εδώ και χρόνια και ο βασιλιάς Κάρολος.

Η αποφυγή του μεσημεριανού δεν είναι απλώς προσωπική προτίμηση. Για τον Κάρολο, αποτελεί μέρος ενός τρόπου ζωής με έμφαση στην υγεία. Συχνά επιλέγει να εργάζεται εκείνες τις ώρες, αφιερώνοντάς τες σε συναντήσεις ή γραφή, κάτι που έχει οδηγήσει το παλάτι να προσαρμοστεί πλήρως στην απουσία του μεσημεριανού από το πρόγραμμά του.

Αντίστοιχα και η πριγκίπισσα Άννα προσεγγίζει το φαγητό με πρακτικότητα. Τρώει πρωινό και βραδινό, αλλά γενικά προτιμά πιο ελαφριές λύσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το πρωινό της, πάντως, τραβά συχνά την προσοχή. Ο πρώην σεφ των ανακτόρων Ντάρεν ΜακΓκράντι έχει αποκαλύψει πως η πριγκίπισσα προτιμά πολύ ώριμες – σχεδόν μαυρισμένες – μπανάνες, επειδή «χωνεύονται πιο εύκολα».

Επιπλέον, τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το καπνιστό σκουμπρί. Έχει μάλιστα στείλει επιστολή ευχαριστίας στην οικογενειακή επιχείρηση Fortune Kippers στο Whitby για την ποιότητα των ψαριών τους.

Η στάση της απέναντι στο φαγητό, αν και ασυνήθιστη, καθρεφτίζει την προσήλωσή της στην ουσία και τη λειτουργικότητα. Όπως και ο Κάρολος, έτσι και η Άννα έχει εκφραστεί υπέρ της υγιεινής ζωής και της στήριξης βιώσιμων διατροφικών πρακτικών.

Ο βασιλιάς είναι υπέρμαχος της βιολογικής γεωργίας εδώ και δεκαετίες, ενώ η Άννα επιλέγει ένα απλό αλλά προσεκτικό διατροφικό μονοπάτι.

Όσο για τον σεφ Μάικλ, συνεχίζει να δημιουργεί εξαιρετικά μενού για ιδιωτικές εκδηλώσεις. Πρόσφατα, το περιοδικό HELLO! είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα πιάτα του σε μια προσωπική γαστρονομική εμπειρία, η οποία περιλάμβανε χτένια σοτέ, rib-eye μπριζόλα και ραβιόλια με κολοκύθα.

Αν και η Πριγκίπισσα δεν έφαγε τίποτα την ημέρα του δείπνου, η ομάδα της απόλαυσε κάθε μπουκιά. Η προσοχή στη λεπτομέρεια -από το σερβίρισμα μέχρι τους συνδυασμούς κρασιών -μετέτρεψε το γεύμα σε εμπειρία αντάξια βασιλικών ανακτόρων.