Αμάλ Κλούνεϊ/Φωτογραφία Getty Images

Τι τρώει η Αμάλ Κλούνεϊ το πρωί; Το μυστικό της λάμψης και ευεξίας της

Όταν σκεφτόμαστε μια σύγχρονη γυναίκα που συνδυάζει επιτυχία, δυναμισμό και κομψότητα, το όνομα της Αμάλ Κλούνεϊ έρχεται αμέσως στο μυαλό. Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ δεν είναι μόνο γνωστή για τη σχέση της με τον διάσημο ηθοποιό, αλλά και για τη δική της εντυπωσιακή πορεία.

Με καριέρα στη νομική, ενεργή δράση στον ακτιβισμό, αγάπη για τη μόδα και τη φροντίδα του εαυτού, η Αμάλ αποτελεί πρότυπο ισορροπίας. Καταφέρνει να ισορροπεί με αξιοθαύμαστο τρόπο ανάμεσα στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, την οικογένειά της και την προσωπική της ευεξία.

Ακόμα και στα 47 της, η Αμάλ βρίσκει τρόπο να διατηρείται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη και ο Τζορτζ γυμνάζονται μαζί, αξιοποιώντας το προσωπικό τους γυμναστήριο στο σπίτι τους στην Αγγλία. Επιπλέον, απολαμβάνουν καθημερινές βόλτες στον ήλιο και φροντίζουν να τρέφονται σωστά, επιλέγοντας φαγητά που είναι και νόστιμα και υγιεινά.

Φωτογραφία AP

Πίσω από τη λαμπερή της εικόνα, κρύβεται ένα ιδιαίτερο διατροφικό μυστικό που επιλέγει για το πρωινό της. Η Αμάλ Κλούνεϊ ξεκινά τη μέρα της με σούπα από φύκια. Μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστη επιλογή για πρωινό, όμως πρόκειται για μια διατροφική συνήθεια με ρίζες στην Ασία, όπου τα φύκια θεωρούνται υπερτροφή.

Είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, περιέχουν πρωτεΐνες και απαραίτητα αμινοξέα, και προσφέρουν ενέργεια στον οργανισμό. Δεν είναι τυχαίο που χρησιμοποιούνται ευρέως στην ασιατική κουζίνα και όλο και περισσότερο ενσωματώνονται στη σύγχρονη δυτική διατροφή.

Φωτογραφία Getty Images

Η συνταγή της Αμάλ Κλούνεϊ για ζωμό με φύκια

Η ίδια επιλέγει να φτιάχνει έναν ζωμό με φύκια και λαχανικά, δημιουργώντας έτσι ένα πιάτο με ακόμη περισσότερα θρεπτικά οφέλη.

Φωτογραφία Unsplash

Υλικά

  • 20 γραμμάρια από δύο διαφορετικά είδη φυκιών
  • 8 κοτσάνια σέλινου
  • 2 αγγούρια
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 μήλο
  • 1 λάιμ
  • 2 εκατοστά τζίντζερ
  • Λίγη σκόνη σκόρδου
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, τοποθετήστε τα φύκια σε ένα μπολ με νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν για μερικές ώρες.
Στη συνέχεια, αναμείξτε σε μπλέντερ το μήλο, τα αγγούρια, την πιπεριά και 6 από τα κοτσάνια σέλινου με λίγο νερό.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ζεστάνετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία.