Η Βάνα Μπάρμπα με μαύρο τοπ

H Χριστίνα Σαμπανίκου κατά της Βάνας Μπάρμπα: «Παρόλο που είσαι γυναίκα διακατέχεσαι από τον πιο ακραίο σεξισμό»

Με ένα ποστ στο Instagram, η ηθοποιός Χριστίνα Σαμπανίκου ρίχνει τα βέλη της στην Βάνα Μπάρμπα, η οποία σήμερα ήταν καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του Mega, «Κοινωνία Ώρα Μega» και εξέφρασε την αντίθεσή της στον τρόπο που γίνονται οι καταγγελίες.

Η Βάνα Μπάρμπα έκανε λόγο για «τρομακτικό και ανθρωποφαγικό» τον τρόπο που γίνονται οι καταγγελίες των συναδέλφων της, υπογραμμίζοντας ότι όποιος/όποια έχει παρενοχληθεί πρέπει να πάει άμεσα στην Δικαιοσύνη.

«Κατανοώ ότι είναι πολλά τα χρόνια που σιωπούσαν αλλά δεν συμφωνώ. Δεν ζούμε στην εποχή του εμφυλίου ούτε σε δύσκολες εποχές. Δεν γίνεται να γίνονται δίκες μέσα από τα ΜΜΕ. Δεν γίνεται το ίντερνετ να καταδικάζει, να κρίνει και να αποφασίζει ποιοι φταίνε και ποιοι όχι. Το σωστό και το θέσφατο είναι να πάνε κατευθείαν στην Δικαιοσύνη» σημείωσε.

«Όχι στις τηλεδίκες. Λοιδορούμε ανθρώπους που δεν έχει αποδειχθεί ότι φταίνε. Αν πραγματικά φταίνε θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί ξαφνικά να ακούγονται ονόματα, να λοιδορούνται καριέρες, να βρίσκονται άνθρωποι στα νοσοκομεία, μόνο γιατί εμείς κάνουμε τους εισαγγελείς στην τηλεόραση και στο ίντερνετ» πρόσθεσε.

Η ηθοποιός Χριστίνα Σαμπανίκου, η οποία κατήγγειλε πριν από λίγες ημέρες γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη για σεξουαλική παρενόχληση μαζί με την Τζένη Μπότση, την Αγγελική Λάμπρη και την Λουκία Μιχαλά, αντέδρασε με ένα μακροσκελές μήνυμα στο Instagram.

H ανάρτηση της Χριστίνας Σαμπανίκου

«Η Βάνα Μπάρμπα βγήκε πάλι σήμερα στο Mega να αναρωτηθεί "γιατί τώρα;", γιατί στα social και γιατί όχι στον εισαγγελέα επιμένοντας να μας αποκαλεί συλληβδην "κορίτσια".

Άκου λοιπόν κορίτσι μου, παρόλο που είσαι Γυναίκα διακατέχεσαι από τον πιο ακραίο σεξισμό σε μια προσπάθεια συγκάλυψης γιατί συγκάλυψη θεωρείται η προτροπή όχι στα sosial media. Προφανώς είσαι πολύ μεγάλη για να κατανοήσεις την λειτουργία του διαδικτύου στην εποχή μας και πολύ μικρή για να καταλάβεις πως όλα όσα κάναμε ήταν για να σπάσει ο φόβος και η σιωπή.

Προφανώς και όσα δεν έχουν παραγραφεί πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα, συγχρόνως όμως σαν Γυναίκα θα έπρεπε να πεις ένα μπράβο που δεν νίκησε ο Φόβος και ίσως έτσι αρχίσει να γίνεται μια κάθαρση από τους λίγους -γιατί λίγοι είναι συγκριτικά με τον κόσμο που δουλεύει στο Θέατρο- που λερώνουν την Τέχνη και διαβρώνουν το σύστημα αξιών μας.

Αφού λοιπόν "γίνονται πραγματάκια" αν δεν μπορείς να σταθείς αλληλέγγυα σε όσες κυρίες βρήκαν τη δύναμη να εκτεθούν για το καλό όλων μας, μη μιλάς καλύτερα γιατί μόνο θυμηδία προκαλείς. Εντάξει "κορίτσι μου";».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της Βάνας Μπάρμπα: