Η Μέμα Σταθοπούλου

H Μέμα Σταθοπούλου στον γάμο της το 1975 -Με λευκή κάπα, μια πολύ όμορφη νύφη

Η Μέμα Σταθοπούλου άφησε το αποτύπωμά της στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, παρότι η καριέρα της κράτησε λίγα χρόνια.

Ξανθιά, με αρχοντικό στιλ και παρουσιαστικό που έφερνε στις Γαλλίδες σταρ της εποχής, όπως την Μπριζίτ Μπαρντό, έπαιξε σε περίπου 30 ταινίες, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν δακρύβρεχτα ερωτικά δράματα.

Κάποιες από τις πιο γνωστές ταινίες της είναι «η Παραστρατημένη» (1966), «Το κορίτσι της οργής» (1967), «Ένας μάγκας στα σαλόνια» (1969), «Ένας άφραγκος Ωνάσης» (1969) και «Οι σφαίρες δε γυρίζουν πίσω» (1967). Οι δύο πρώτες ήταν μεταξύ των πολλών που έπαιξε στο πλάι του Θάνου Λειβαδίτη, με τον οποίο ήταν ζευγάρι επί σειρά ετών και στη ζωή.

Λίγο πριν από τα μέσα της δεκαετίας του ‘70, η Μέμα Σταθοπούλου εγκατέλειψε το χώρο του θεάματος, μετά το γάμο της με τον βιομήχανο Δημήτρη Μαρούση, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά.

Μια φωτογραφία από τον γάμο της το 1975 είδαμε στον λογαριασμό της Ελενας Μακρή Λυμπέρη στο Instagram. H Μέμα Σταθοπούλου ντυμένη φοράει μια λευκή κάπα και είναι πολύ όμορφη.

H Μέμα Σταθοπούλου στον γάμο της το 1975 -Με λευκή κάπα, μια πολύ όμορφη νύφη

Στη λεζάντα της φωτογραφίας σημειώνεται: «Η Μέμα Σταθοπούλου την ημέρα του γάμου της το 1975, με τον σύζυγο της, επιχειρηματία Δημήτρη Μαρούση, ο οποίος έχει διηγηθεί για την πρώτη γνωριμία του με την όμορφη ηθοποιό, μια βραδιά στο Imperial της λεωφόρου Αλεξάνδρας: “Ήμασταν με μια καλλιτεχνική παρέα και έτσι έγινε ο δεσμός μας. Πρέπει να ήταν το 1973. Είχε τελειώσει ο δεσμός της με τον Θάνο Λειβαδίτη και αρχίσαμε να συζούμε μαζί. Έτσι αποφασίσαμε κάποια στιγμή να παντρευτούμε. Εγώ τότε ζούσα στην Πεύκη και της άρεσε εκεί το περιβάλλον. Εκεί πήγαν σχολείο και τα δύο παιδιά μας. Ήταν ο πιο απλός άνθρωπος της Γης. Σκεφτείτε ότι Κυριακή βράδυ, αμέσως μετά το θέατρο, πήγαινε στους γονείς της στην Πάτρα και έμενε εκεί ένα εικοσιτετράωρο. Της Μέμας της άρεσαν η οικογενειακή θαλπωρή, τα ταβερνάκια, τα πολύ ήσυχα πράγματα. Η Μέμα ήταν δουλειά σπίτι, σπίτι δουλειά. Και πολύ μορφωμένη γυναίκα. Διάβαζε ό,τι βιβλίο έπεφτε στα χέρια της».

Η Μέμα Σταθόπουλου μετά το γάμο της άφησε σε δεύτερη μοίρα την καριέρα της και αφοσιώθηκε στα δυο αγαπημένα παιδιά που είχε αποκτήσει. «Έφυγε» από τη ζωή πολύ νέα, το 1999, σε ηλικία μόλις 56 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο».