Η 29χρονη σεφ Loretta Harmes

H σεφ που δεν έχει φάει τίποτα στέρεο εδώ και 6 χρόνια, αλλά δεν έχασε το πάθος της για τη μαγειρική

Η 29χρονη Loretta Harmes από την Βρετανία δεν έχει φάει τίποτα εδώ και 6 χρόνια.

Eίναι σεφ στο επάγγελμα και παρόλο που δεν μπορεί να δοκιμάσει τις συνταγές της, δεν έχει χάσει το πάθος της για την μαγειρική. Η Loretta Harmes πάσχει από μία σπάνια ασθένεια, όπου δεν μπορεί να φάει τίποτα στέρεο και ζει μόνο με υγροποιημένα γεύματα.

Η 29χρονη πάσχει από το σύνδρομο Ehlers-Danlos (hEDS), μια γενετική διαταραχή που εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους. Στην δική της περίπτωση επηρεάζει το πεπτικό σύστημα και δεν μπορεί να χωνέψει τις τροφές. Πλέον, τρέφεται με τη βοήθεια ενός ειδικού σωλήνα, με τον οποίο παραμένει συνδεδεμένη για 18 ώρες την ημέρα.

Η Loretta λάτρευε την μαγειρική από μικρό παιδί και μάλιστα από την ηλικία των 11 ετοίμαζε συχνά φαγητό για όλη της την οικογένεια καθώς η μητέρα της εργαζόταν μέχρι αργά ως κομμώτρια. Οσο μεγάλωνε, το πάθος της για την μαγειρική γινόταν εντονότερο και στο γυμνάσιο άρχισε να κερδίζει σημαντικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς.

Όταν αποφοίτησε από το σχολείο, η 18χρονη τότε Loretta κατάφερε να κερδίσει μια θέση σε μια από τις κορυφαίες σχολές μαγειρικής του Λονδίνου θέλοντας να γίνει μια διάσημη σεφ, όπως ο Τζείμι Ολιβερ. Δυστυχώς, η ζωή είχε άλλα σχέδια για εκείνη και δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρώσει τις σπουδές της, καθώς ένα χρόνο αργότερα η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε σημαντικά. Στα 19 της υπέφερε από πόνους στο στομάχι και βρισκόταν συνέχεια ξαπλωμένη στο κρεβάτι.

Αρχισε να χάνει γρήγορα βάρος και κανείς δεν ήξερε τον λόγο. Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει αρκετές φορές από τον χρόνιο πόνο που είχε στο στομάχι. Στα 15 της, η Loretta διαγνώστηκε με νευρική ανορεξία, η οποία κράτησε για έναν περίπου χρόνο. Συνέχισε όμως να έχει προβλήματα στο πεπτικό σύστημα και να πονάει πολύ κάθε φορά που έτρωγε. Στα 19 της, ειδικός έκανε τη λάθος διάγνωση ότι η νευρική ανορεξία είχε επιστρέψει, ωστόσο, παρά τις θεραπείες, η ίδια δυσκολευόταν να φάει και συνέχιζε να χάνει βάρος, με αποτέλεσμα να φτάσει τα 25 κιλά!

Στα 23 της τελικά οι γιατροί ανακάλυψαν πως πάσχει από το σύνδρομο Ehlers-Danlos.

Η Loretta διατηρεί έναν επιτυχημένο λογαριασμό στο Instagram, όπου είναι γνωστή ως Nil-by-mouth foodie, και δημοσιεύει όλες τις υπέροχες γαστρονομικές της δημιουργίες. Η αδελφή της, Abbie, σκοτώθηκε σε τροχαίο πριν από δύο χρόνια και από τότε μαγειρεύει αποτίνοντας φόρο τιμής στη μνήμη της αδελφής της.

Με πληροφορίες από το ΒΒC.