Φωτογραφία: Shutterstock

Το «άχαστο» hack για να δείτε αν ένα αυγό είναι χαλασμένο

Ευέλικτα, πλούσια σε πρωτεΐνή και με πολλές ωφέλιμες ιδιότητες, τα αυγά αποτελούν συστατικό στοιχείο μίας ισορροπημένης διατροφής.

Στην ελληνική κουζίνα απολαμβάνουμε τα αυγά σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, καθώς πρόκειται για ένα προσιτό υλικό που αποτελεί μία εύκολη και γρήγορη λύση για ένα θρεπτικό και χορταστικό γεύμα.

Πρόκειται για ένα προϊόν που προμηθευόμαστε συχνά «χύμα», χωρίς συσκευασία, συνεπώς αρκετές φορές τυχαίνει να αναρωτιόμαστε για την ημερομηνία λήξης τους. Εμείς ανακαλύψαμε λοιπόν στο διαδίκτυο ένα hack για να καταλάβετε πόσο φρέσκα είναι τα αυγά σας και να τα απολαύσετε χωρίς ανησυχία.

Το hack για χαλασμένα αυγά:

Για να το διαπιστώσετε αρκεί να βυθίσετε το αυγό σας σε ένα ποτήρι νερό. Αν το αυγό βυθίζεται και στέκεται οριζόντια, αυτό σημαίνει πως τότε είναι ολόφρεσκο. Αν το αυγό βυθίζεται μεν στον πάτο, αλλά η μύτη του αρχίζει να γέρνει προς τα πάνω το αυγό μπορεί να καταναλωθεί αλλά δεν είναι και ολόφρεσκο, επομένως πρέπει να μαγειρευτεί καλά. Αυτό το αυγό είναι ιδανικό για ψήσιμο η βράσιμο.

Απ΄ την άλλη, αν το αυγό επιπλέει καλά θα κάνετε να το πετάξετε. Καθώς περνάει ο καιρός, η υγρασία στο εσωτερικό του εξατμίζεται με αποτέλεσμα να αυξάνεται και ο αέρας στο εσωτερικό του. Συνεπώς, ένα αυγό που επιπλέει έχει μέσα αέρα και άρα είναι χαλασμένο.