Φωτογραφία: Shutterstock

Το hack του TikTok που δείχνει πώς να καθαρίσεις τις ξύλινες κουτάλες της κουζίνας -Δεν είναι τόσο καθαρές όσο νομίζεις

Ανακαλύψαμε ένα πανεύκολο hack που υπόσχεται να καθαρίσει τις ξύλινες κουτάλες μαγειρικής που έχετε στην κουζίνα σας στο άψε σβήσε.

Πολλά είναι τα μυστικά που έχουμε ανακαλύψει στο Tik Tok. Ακόμη όμως κι αν δεν είναι μυστικό πως η μαγειρική σόδα μπορεί να απορροφήσει τις μυρωδιές στο ψυγείο ή ότι το ξύδι σκοτώνει τα μικρόβια, μερικά από τα hack που κυκλοφορούν στο Tik Tok είναι όντως πρωτότυπα και μας έχουν λύσει τα χέρια.

Εκείνο που ανακαλύψαμε πρόσφατα είναι πως, μπορούμε να κάνουμε μια «βαθιά απολέπιση» στις ξύλινες κουτάλες μας, γιατί ακόμη κι αν μοιάζουν καθαρές, από ό,τι φαίνεται κρύβουν πολλά βακτήρια, λάδια και υπολείμματα φαγητού.

Το hack του TikTok που δείχνει πως να καθαρίσεις τις ξύλινες κουτάλες της κουζίνας

Σε ένα video που έχει γίνει viral στο TikTok, ανακαλύψαμε πως βάζοντας μια ξύλινη κουτάλα σε ένα ποτήρι βραστό νερό για λίγα λεπτά μπορούμε να την καθαρίσουμε σε βάθος.

Το δε συγκλονιστικό είναι πως μετά από λίγο, στον πάτο του ποτηριού συγκεντρώνονται λίπη και κομματάκια φαγητού που φαινόταν σαν να μην υπάρχουν καν εκεί.

Πώς θα δοκιμάσετε το κόλπο αυτό; Βράστε λίγο νερό, γεμίστε ένα μικρό βάζο ή ποτήρι και βουτήξτε τη ξύλινη κουτάλα μέσα στο νερό για περίπου 20 λεπτά. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα δείτε πως το λίπος θα ξεκολλήσει από την επιφάνεια της κουτάλας. Είκοσι λεπτά αργότερα, το ποτήρι θα είναι έχει γεμίσει με λάδια.

Έπειτα από αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να ξεπλύνετε με κρύο νερό την κουτάλα και να σαπουνίσετε καλά με ένα σφουγγάρι ώστε να καθαρίσουν τυχών υπολείματα.