γιαγιά Ασιάτισσα

76χρονη Ασιάτισσα δέχεται επίθεση από 39χρονο και τον στέλνει στο νοσοκομείο

Η 76χρονη Ασιάτισσα Xiao Zhen Xie δέχτηκε βίαιη επίθεση από έναν άνδρα, πριν λίγες ημέρες στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Xiao Zhen Xie βρισκόταν στο φανάρι στην Market Street στις 10:30 το πρωί και περίμενε να περάσει απέναντι, όταν ο Steven Jenkins την πλησίασε και την χτύπησε στο πρόσωπο χωρίς καμία αφορμή.

Παρά τα τραύματά της, η ίδια ανταπέδωσε χτυπώντας τον με μια σανίδα που βρήκε και στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος άνδρας είχε επιτεθεί λίγο νωρίτερα σε έναν ηλικιωμένο Βιετναμέζο. Κατά πάσα πιθανότητα τα αίτια ήταν ρατσιστικά.

Ο 39χρονος άνδρας, μάλιστα, είχε χτυπηθεί και πριν την αναίτια επίθεσή του στην ηλικιωμένη γυναίκα.

Η 76χρονη γυναίκα ζει εδώ και 26 χρόνια στο Σαν Φρανσίσκο. Μετά την επίθεση, δεν βλέπει καλά από το αριστερό της μάτι, που έχει πρηστεί και μελανιάσει και δεν μπορεί να φάει. Έχει πρηστεί, ακόμη, ο καρπός της ενώ έχει επηρεαστεί και ψυχολογικά παρουσιάζοντας μετατραυματικό σοκ.

Η κόρη της, την βοήθησε να μιλήσει στα τοπικά μέσα, μεταφράζοντας. «Είναι τραυματισμένη, φοβισμένη και με το μάτι της να ματώνει», δήλωσε.

Η οικογένειά της, για να την βοηθήσει, δημιούργησε έναν λογαριασμό στο GoFundMe για να μαζέψει χρήματα για τα ιατρικά της έξοδα.

Μέσα σε μία μόνο μέρα, μάλιστα, μαζεύτηκαν 600.000 δολάρια από 20.000 δωρητές, που θα χρησιμοποιηθούν για τα νοσήλια και τους λογαριασμούς της.

γιαγιά

Ο εγγονός της, John Chen, αναφέρει ότι είναι πολύ υπερήφανος για την γενναιότητά της να προστατέψει τον εαυτό της ενώ ευχαρίστησε όσους τους στήριξαν οικονομικά και ψυχολογικά.

γιαγιά