Η Κατίνα Παξινού

Σπάνιο κλικ: Η Κατίνα Παξινού χαλαρή στην αγκαλιά του Αλέξη Μινωτή, στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες

Η Έλενα Μακρή ανέβασε μια σπάνια φωτογραφία στο προφίλ της στο Instagram με την Κατίνα Παξινού και τον Αλέξη Μινωτή.

Η Κατίνα Παξινού και ο Αλέξης Μινωτής έχουν γράψει τη δική τους ξεχωριστή πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο πρώτος θεατρικός ρόλος της Κατίνας Παξινού σε πρόζα ήταν το 1929 στο έργο «Γυμνή Γυναίκα» που ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και καθιερώθηκε σε δραματικούς ρόλους.

Δύο χρόνια αργότερα γνωρίζει τον Αλέξη Μινωτή με τον οποίο συνεργάζεται στο Εθνικό θέατρο. Οι δύο καλλιτέχνες έγιναν ζευγάρι στη ζωή και έμειναν μαζί μέχρι το τέλος.

Την περίοδο του πολέμου το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ. Η Κατίνα Παξινού κατάφερε να εμφανιστεί στο Μπρόντγουεϊ και να παίξει σε κινηματογραφική ταινία, η οποία της χάρισε Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου. Από την άλλη, ο Αλέξης Μινωτής μεταξύ άλλων έπαιξε στη ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ «Υπόθεση Νοτόριους».

Η Έλενα Μακρή, με νοσταλγική διάθεση, ανέβασε μια φωτογραφία στο προφίλ του Elena's diary στο Instagram με την Κατίνα Παξινού και τον Αλέξη Μινωτή στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες.Η λεζάντα γράφει: «Η Κατίνα Παξινού και ο Αλέξης Μινωτής χαλαρώνουν στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες το 1944. Η ηθοποιός την ίδια χρονιά είχε κερδίσει το Όσκαρ β γυναικείου ρόλου για την ταινία «Για ποιον χτυπάει η καμπάνα», η πρώτη Ελληνίδα και η πρώτη μη Αμερικανίδα που είχε τιμηθεί με το βραβείο. Το ζευγάρι επέστρεψε τελικά στην Ελλάδα το 1952»