Η Ναόμι Γουότς για την εμμηνόπαυση στα 36

Η Ναόμι Γουότς παραδέχεται ότι η εμμηνόπαυση στα 36 της ήταν σαν «το τέλος της αξίας της»

Η Ναόμι Γουότς παραδέχτηκε ότι περνώντας εμμηνόπαυση στα μέσα της δεκαετίας των τριάντα αισθάνθηκε σαν να ήρθε «το τέλος της αξίας της».

Η Γουάτς, που σήμερα είναι 55 ετών, δήλωσε ότι θεωρούσε την εμμηνόπαυση «ισοδύναμη με το τέλος» της καριέρας της, όταν την έζησε τρία χρόνια μετά την ερμηνεία της στο ψυχολογικό θρίλερ Mulholland Drive του 2001 του Ντέιβιντ Λιντς.

Σε συνέντευξή της στο Times Radio την Πέμπτη, η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός πρόσθεσε ότι η έλλειψη συζήτησης γύρω από την εμμηνόπαυση - ή το τέλος της εμμήνου ρύσεως - την έκανε να νιώσει «ότι τίποτα δεν έχει σημασία πια».

Συνέχισε: «Έτσι, πέρασα κάπως πολύ χρόνο γυρνώντας και γυρνώντας στον εαυτό μου, νιώθοντας πανικόβλητη για το τέλος της καριέρας μου, το τέλος της αξίας μου. Αν δεν μπορέσω να φέρω στον κόσμο παιδιά, ο σύντροφός μου πιθανότατα θα με εγκαταλείψει. Τι εννοώ; Πού είναι ο σκοπός μου;».

Η Γουάτς έχει ταχθεί υπέρ της μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης γύρω από το θέμα, με την ηθοποιό να λανσάρει τον περασμένο Οκτώβριο τη δική της μάρκα ομορφιάς για την εμμηνόπαυση.

Τι είπε η Ναόμι Γουότς για την εμμηνόπαυση στα 36

Στη συνέντευξή της, σημείωσε ότι, ενώ οι γυναίκες μαζεύονται για να συζητήσουν για την περίοδό τους, τα πρώτα φιλιά, το σεξ ή τις εμπειρίες τους με την εγκυμοσύνη, η συζήτηση, όμως, γύρω από την εμμηνόπαυση παραμένει καλυμμένη από μυστικότητα και ντροπή.

Μάλιστα, η Γουότς αναγνώρισε ότι δεν θα μιλούσε ούτε η ίδια για τις δικές της εμπειρίες, όταν ήταν νεότερη.

Εξηγώντας την απόφασή της να μιλήσει δημόσια για την πρώιμη εμμηνόπαυση που πέρασε, είπε: «Ίσως ήταν απλώς η σωστή χρονική στιγμή, ίσως ότι η μέση ηλικία εμμηνόπαυσης είναι τα 51 έτη. Ίσως απλά έπρεπε να ξεπεράσω αυτό το ορόσημο για να παραδεχτώ πραγματικά ότι αυτή ήμουν εγώ».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η άποψή της έχει από τότε αλλάξει επειδή «εκπαιδεύτηκε πάνω στο θέμα» και το έχει κατανοήσει καλύτερα.

«Έχω επίσης τους φίλους μου», συνέχισε, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ύπαρξης μιας κοινότητας. «Μπορούμε να γκρινιάζουμε γι' αυτό αν χρειαστεί, να γελάμε γι' αυτό και να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας ανοιχτά», δήλωσε η Γουότς.