Μπασάκ Τσενγκίζ

Η γυναικοκτονία που συγκλόνισε την Τουρκία -Της επιτέθηκε με σπαθί σαμουράι ενώ περπατούσε

Μια νέα υπόθεση γυναικοκτονίας, αυτή τη φορά στη γειτονική Τουρκία, συγκλονίζει εδώ και δύο ημέρες τον κόσμο.

Θύμα του αποτρόπαιο εγκλήματος η 28χρονη Μπασάκ Τσενγκίζ που δολοφονήθηκε άγρια από το Τζαν Γκιουκτούγκ Μποζ.

Η νεαρή γυναίκα δέχτηκε βίαιη επίθεση με σπαθί σαμουράι από τον άγνωστό της άνδρα ενώ περπατούσε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. Το αιματηρό περιστατικό έλαβε χώρα στις 9 Νοεμβρίου.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή πεζός κρατώντας το ξίφος μήκους 75 εκ., ενώ η άτυχη που τραυματίστηκε βαριά μετά την επίθεση, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε στα τραύματά της.

Η αστυνομία, με τη βοήθεια των καμερών ασφαλείας, αναγνώρισαν και συνέλαβαν τον 27χρονο δράστη στις 10 Νοεμβρίου, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της δολοφονίας από πρόθεση.

Η στιγμή της αιματηρής επίθεσης προβλήθηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ και προκαλεί φρίκη.

Στο σπίτι του εντοπίστηκαν 15 αιχμηρά αντικείμενα ανάμεσα στα οποία και το ξίφος της επίθεσης, κομμάτια χαρτιών που περιείχαν «προτρεπτικά μηνύματα» για τη διάπραξη του φόνου.

Όπως, ομολόγησε ο ίδιος, είχε αποφασίσει να σκοτώσει μια γυναίκα φεύγοντας από το σπίτι του ενώ αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες του φόνου.

Η άτυχη 28χρονη αρχιτέκτονας ζούσε στην Άγκυρα αλλά βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη για επαγγελματικούς λόγους.

Η νέα γυναικοκτονία έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη γειτονική χώρα. Τουλάχιστον 309 γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους το 2021 στη χώρα, σύμφωνα με την πλατφόρμα We Will Stop Femicides (Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu).