Η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον/Φωτογραφία: AP/Jeff Gilbert

H συγκινητική χειρονομία της Κέιτ Μίντλετον προς τους καρκινοπαθείς πολύ πριν μάθει τη διάγνωσή της

Η Κέιτ Μίντλετον κατανοεί πλέον από πρώτο χέρι την μάχη των καρκινοπαθών. Ωστόσο, βρισκόταν πάντα στο πλευρό τους.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε στις 22 Μαρτίου που διαγνώστηκε με καρκίνο – χωρίς να κατονομάσει το είδος – και πως υποβάλλεται σε «προληπτική χημειοθεραπεία».

Πάντα όμως βρισκόταν κοντά στους καρκινοπαθείς και ένα γεγονός που συνέβη πριν από 7 χρόνια, έρχεται ξανά στην επιφάνεια και μας το υπενθυμίζει.

Η Κέιτ Μίντλετον - με πιο κοντό μαλλί - με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ τον Ιούλιο του 2017

Η κίνηση αλληλεγγύης της Κέιτ Μίντλετον προς τους καρκινοπαθείς

Πίσω στο 2017, η Κέιτ Μίντλετον, της οποίας τα φουσκωτά και πάντα καλοχτενισμένα μαλλιά της είναι το σήμα κατατεθέν της, είχε δωρίσει αθόρυβα κάποιες από τις μπούκλες της σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που δημιουργεί περούκες για νέους ανθρώπους που έρχονται αντιμέτωποι με την απώλεια μαλλιών λόγω θεραπείας του καρκίνου ή άλλων καταστάσεων.

Σύμφωνα με την Sunday Express το 2017, η κομμώτρια της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Τζόι Γουίλερ, της είχε προτείνει μια μέρα να αλλάξει το λουκ της, και τότε ήταν που αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την πράξη της αυτή και να δωρίσει περίπου 17 εκατοστά μαλλιών της, τα οποία έστειλε ανώνυμα στην οργάνωση Little Princess Trust. Μάλιστα, για του λόγου το αληθές έκανε το ντεμπούτο της με ένα πιο «κοντό» χτένισμα τον Ιούλιο του 2017, υπονοώντας πότε μπορεί να συνέβη η μυστική καλή πράξη.

Η Κέιτ Μίντλετον σε αγώνα τένις στο Γουίμπλετον τον Ιούλιο του 2017

«Είναι υπέροχο να σκέφτεσαι ότι κάποιος, κάπου – πιθανώς περισσότερα από ένα άτομα – έχει λάβει μια περούκα που περιέχει τα μαλλιά της πριγκίπισσας Κέιτ» είχε δηλώσει τότε στο People η Έλεν Κριζ, εκπρόσωπος της φιλανθρωπικής οργάνωσης. «Είναι μια πραγματικά υπέροχη σκέψη και είναι φανταστικό για την αύξηση της ευαισθητοποίησης, συν το ότι πρόκειται για υπέροχα μαλλιά – όλοι ποθούμε αυτά τα μαλλιά!» είχε προσθέσει.