Κορίνα Τσοπέη

Κορίνα Τσοπέη: Το σπάνιο, ασπρόμαυρο κλικ της Ελληνίδας καλλονής με τη Μανιάτισσα γιαγιά της -Σε παιδική ηλικία

Η Κορίνα Τσοπέη στέφθηκε Σταρ Ελλάς το 1964 και Μις Υφήλιος αργότερα την ίδια χρονιά.

Υπήρξε μια από τις πιο ωραιότερες Ελληνίδες που εκπροσώπησε τη χώρα μας στους διεθνείς διαγωνισμούς ομορφιάς ενώ η απαράμιλλη ομορφιά της έμεινε στην ιστορία.

Ο δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης μοιράστηκε στο Instagram δυο φωτογραφίες της, μια σπάνια και μία από τις εμβληματικές.

Συγκεκριμένα, στην αριστερή φωτογραφία βλέπουμε την Κορίνα Τσοπέη σε παιδική ηλικία με την Μανιάτισσα γιαγιά της. Πρόκειται για ένα σπάνιο, ασπρόμαυρο κλικ. Φορά παλτό και φιόγκο στα μαλλιά, ενώ η γιαγιά της που την κρατά από το χέρι, μαύρα ρούχα και μαντήλι.

Δεξιά, βλέπουμε την πιο γνωστή της φωτογραφία, στο εξώφυλλο του περιοδικού "Εικόνες" λίγες μέρες μετά την στέψη της ως η ωραιότερη γυναίκα στον κόσμο στον διαγωνισμό "Μις Υφήλιος" στο Μαϊάμι τον Αύγουστο του '64.

Φορά ένα κομψό 60s φόρεμα, εντυπωσιακό κολιέ στο λαιμό, κρεμαστά σκουλαρίκια ενώ έχει τα μαλλιά της σε ένα κοντό hair look.

«Μεγαλωμένη στο Παγκράτι, η μικρή Κυριακή όπως είναι το πραγματικό της όνομα θα ζήσει σε μια ευτυχισμένη και αγαπημένη οικογένεια με κύριο χαρακτηριστικό την ομορφιά. Ο πατέρας της Γιώργος Τσοπέης στρατιωτικός από την Μάνη υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους άντρες της εποχής και το ίδιο υπέροχη και η μητέρα της Μαρία με καταγωγή από τον Άγιο Κων/νο Σάμου. Στα μαθητικά της χρόνια επιθυμεί να ασχοληθεί με την Μικροβιολογία, μετά όμως από επίσκεψη με την μητέρα της σε επίδειξη μόδας θα εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθεί ως μοντέλο. Στο γεγονός αυτό θα συντελέσει και η μοντελίστ της εποχής κ. Στασινοπούλου η οποία θα την συστήσει στην Αντουανέττα Ροντοπούλου τον άνθρωπο που θα την στηρίξει σημαντικά στα πρώτα χρόνια της επαφής της με τον χώρο. Μια "Ιέρεια" της πασαρέλας η οποία μετά την στέψη της ως Μις Ελλάς το '53 και μια σπουδαία πορεία θα δημιουργήσει την θρυλική σχολή μανεκέν με το όνομα της όπου θα σπουδάσουν τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής. Είναι ο άνθρωπος που θα καταφέρει να μεταπείσει τον πατέρα της που είναι κάθετα αντίθετος με την απόφαση της να συμμετάσχει στα Ελληνικά καλλιστεία για τον τίτλο της "Σταρ Ελλάς". Στις 20 Ιουνίου του '64 στα "Αστέρια" της Γλυφάδας, η λάμψη και η απίστευτη ομορφιά της 20χρονης Κορίνας θα κερδίσει τους κριτές κατακτώντας τον πρώτο τίτλο και ενάμιση μήνα αργότερα στο Μαϊάμι για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον τίτλο της Βασίλισσας της παγκόσμιας ομορφιάς. Μετά την στέψη θα παραμείνει εκεί πραγματοποιώντας το όνειρο της να διαμείνει στην Αμερική συμμετέχοντας σε οντισιόν για κιν/φικές και τηλεοπτικές παραγωγές, δύο γάμους στην συνέχεια και τρία παιδιά και μια έντονη φιλανθρωπική δράση σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας. Η γυναίκα που κατάφερε ένα ολόκληρο πλανήτη να υποκλιθεί στην ομορφιά και την ακτινοβολία της και να κρατήσει μέχρι σήμερα αναλλοίωτη την γοητεία και την λαμπερή προσωπικότητά της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος στη λεζάντα της φωτογραφίας.