Κώστας Χατζηχρήστος και Νίκος Ρίζος

Κώστας Χατζηχρήστος: Από τις στιγμές δόξας στα χρέη και την καταστροφή

Από τους κορυφαίους κωμικούς της ανεπανάληπτης μεταπολεμικής γενιάς, ο ηθοποιός Κώστας Χατζηχρήστος θα γράψει τη δική του λαμπρή ιστορία, αλλά με φινάλε που δεν είχε happy end.

Ο Κώστας Χατζηχρήστος ήταν ένας από τους σημαντικότερους και πιο αγαπημένους Έλληνες κωμικούς, ενώ το όνομά του έχει συνδεθεί άρρηκτα με το κεφάλαιο «Χρυσή εποχή του Ελληνικού Κινηματογράφου». 

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε αρχικά στη Στρατιωτική Σχολή της Σύρου και τελείωσε τις σπουδές του στην Καβάλα. Στην καρδιά της κατοχής, το 1943, κι ενώ αναζητείται από του Γερμανούς, ενσωματώνεται στον περιοδεύοντα θίασο του Λούκη Μυλωνά και αρχίζει απροσδόκητα μία λαμπρή καριέρα. Από το 1945 εώς το 1948 δούλεψε με το θίασο οπερέτας του Παρασκευά Οικονόμου, ενώ το 1949 συμμετείχε στο μουσικό θίασο της Κούλας Νικολαϊδου στο θέατρο «Βερντέν» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σε αυτό το θέατρο θα κάνει την πρώτη του μεγάλη επιτυχία στο ρόλο του βλάχου Θύμιου, έναν ρόλο τον οποίο θα επαναλάβει πολλές φορές στο μέλλον με επιτυχία στο θέατρο και στον κινηματογράφο. 

Διαβάστε περισσότερα για τον Κώστα Χατζηχρήστο στο iefimerida.gr