Μαίρη Κατράντζου-Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Η Μαίρη Κατράντζου αποχαιρετά τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη με μια συγκινητική ανάρτηση

Με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση η Μαίρη Κατράντζου αποχαιρέτησε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών την Δευτέρα, αφήνοντας πίσω ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο.

Ανάμεσα στους πολλούς που αποχαιρέτησαν τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη ήταν και η Μαίρη Κατράντζου. Η διεθνής Ελληνίδα σχεδιάστρια μίλησε για την πρώτη τους συνάντηση και συγκίνησε τους followers της, ενώ δημοσίευσε και κοινές φωτογραφίες τους.

Η Μαίρη Κατράντζου αποχαιρετά τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

«Πώς βρίσκει κανείς τα λόγια να αποχαιρετήσει μια γυναίκα που ήταν ένας άγγελος στη γη; Ποιες λέξεις είναι επαρκείς για να προσδιορίσουν το πνεύμα και την τεράστια παρακαταθήκη της Κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη;

Ήταν οραματίστρια, ανθρωπίστρια, μια γυναίκα πρότυπο. Η ανιδιοτελής γενναιοδωρία της και το φιλανθρωπικό της έργο αποτέλεσαν έμπνευση για όλους μας. Με το πιο δυνατό της όπλο την ανθρωπιά, την καρδιά και το ήθος της, κατάφερε να μετακινήσει βουνά. Προστάτιδα όλων των παιδιών του κόσμου, είχε πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά για όποιον το είχε ανάγκη. Μας δίδαξε μέσα από τις πράξεις της την αγάπη, την αφοσίωση, την ελπίδα. Αφήνει πίσω της ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο που είναι η ανιδιοτελής προσφορά της στον κόσμο και τη χώρα μας.

Οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά όταν με πλησίασε για τον εορτασμό των 30 χρόνων της ΕΛΠΙΔΑΣ. Η πρώτη μας συνάντηση ήταν στο νοσοκομείο και ένιωσα την ακλόνητη αφοσίωση και αγάπη της για τα παιδιά. Η επίδειξη στο Ναό του Ποσειδώνα είχε στόχο να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας και ανθρωπιάς από την Ελλάδα στον κόσμο. Δεν θα ήταν ποτέ εφικτό χωρίς τη θέληση και την αποφασιστικότητα της. Ηταν εκείνη που πίστεψε και πάλεψε για να πραγματοποιηθεί.

Η Κυρία Μαριάννα μπήκε σαν πυξίδα στη ζωή μου και άλλαξε την οπτική μέσα από την οποία βλέπω τον κόσμο. Είμαι ευλογημένη για τη σοφία που μοιράστηκε μαζί μου.

Λίγο πριν την επίδειξη στο Σούνιο, είχε καταρρακτώδεις βροχές και όλοι νόμιζαν ότι θα ακυρωθεί, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι όλα θα πάνε καλά. Την ρώτησα, «Πώς είστε τόσο σίγουρη;» Μου απάντησε: «Μόλις μίλησα με τον Θεό». Τώρα είναι υπό την προστασία Του και θα ζει για πάντα στις καρδιές όλων των παιδιών και των οικογενειών που βοήθησε, φως καθοδήγησης για την οικογένειά της που λάτρευε και φάρος φωτός για όλους εμάς που είχαμε την τύχη να τη γνωρίσουμε.

Σας ευχαριστώ Κυρία Μαριάννα για την εμπιστοσύνη σας, την καθοδήγηση και την αγάπη σας. Σας ευχαριστώ που μας κάνατε την τιμή να είστε κουμπάρα μας και που ήσασταν πάντα δίπλα μας. Είμαι ευγνώμων που σας γνώρισα και έζησα το μεγαλείο της ψυχής σας. Σας ευχαριστώ για όλα..Είστε πάντα στην καρδιά μου. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της» έγραψε η Μαίρη Κατράντζου στη λεζάντα της ανάρτησης.