Ο Μανώλης Παπουτσάκης και η Ελένη Ψυχούλη

Μελαχρινός, με σγουρά μαλλιά -Το κλικ του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη από το παρελθόν και η σημαντική συμβουλή στους γονείς

Μετρά χρόνια στο χώρο της γαστρονομίας έχοντας διαγράψει μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία και η συμμετοχή του στην κριτική επιτροπή του MasterChef Junior το 2018 τον έκανε ευρύτερα γνωστό στο τηλεοπτικό κοινό: ο λόγος για τον Κρητικό ταλαντούχο σεφ, Μανώλη Παπουτσάκη, που με μια ανάρτησή του θέλησε να μοιραστεί με όλους μας μια ανάμνηση από τη ζωή του που κουβαλά από τα νεανικά του χρόνια και τον έχει σημαδέψει.

Όταν πριν από δεκαετίες, ο έφηβος Μανώλης θέλησε να κάνει ένα ιδιαίτερο κούρεμα στα μαλλιά του δέχτηκε την αυστηρή κριτική του πατέρα του που του επέβαλε μια διαφορετική εικόνα από αυτή που ο ίδιος ήθελε για τον εαυτό του.

Του έδωσε λεφτά και τον έστειλε να ξανακουρευτεί!

Λίγα χρόνια μετά, φοιτητής πια και θέλοντας να «κάνει το δικό του», άφησε τα μαλλιά του να μακρύνουν πολύ. Ο σεφ μοιράστηκε μια φωτογραφία από εκείνη την εποχή, δίνοντας μια σημαντική συμβουλή στους (παρεμβατικούς και μη) γονείς που δεν αφήνουν τα παιδιά τους να έχουν την εμφάνιση που τα ίδια επιθυμούν:

«Μην καταπιέζετε τα παιδιά σας όσον αφορά την εμφάνισή τους γιατί θα το βρείτε μπροστά σας!».

Ο Μανώλης Παπουτσάκης γράφει:

«Θα πρέπει να 'μουνα στην πρώτη Γυμνασίου όταν πήγα στον κουρέα και του πα να με κουρέψει «καπελάκι», μεγάλη μόδα τότε.

Εμφανίστηκα, λοιπόν, στον πατέρα μου, ο οποίος, αν και πολύ ευγενικός, γλυκός και καλοσυνάτος γενικότερα, έφριξε με το θέαμα! Ήτανε με παρέα, όταν με αντίκρυσε, και ένιωσε μεγάλη προσβολή να 'ναι ο γιος του κουρεμένος έτσι.

Επαρχία βλέπετε και ο συντηρητισμός και το κουτσομπολιό πήγαινε σύννεφο! Έβγαλε, λοιπόν, από την τσέπη ένα χιλιάρικο και μ' έστειλε άρον άρον να πάω να ξανακουρευτώ μπροστά σε όλους...Την ίδια προσβολή και ντροπή ένιωσα, βέβαια, και 'γώ και του το κράτησα μανιάτικο για χρόνια. Έτσι, φοιτητής πια είχα μια μεγάλη, παχιά, σγουρή σγουρή κοτσίδα! Αλλά πού να μου πει πράμα ο κυρ- Ευτύχης; Το 'χε πια χιλιομετανιωμένο που μου χάλασε το «καπελάκι»!

Ηθικά διδάγματα δύο:

1. Μην καταπιέζετε τα παιδιά σας όσον αφορά την εμφάνισή τους γιατί θα το βρείτε μπροστά σας

και

2. Μην ασχολείστε και πολύ με τις τρίχες!»